Puolivälieräpaikan varmistaneet ankat makea suupala Loimulle

0 – 3 (20 – 25, 24 – 26, 22 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksilla oli käynnissä tuloksellinen loppukiri. Sunnuntaina 12.3. Vantaan Korson Lumo-hallissa vastaan verkon toiselle puolelle asettui Raision Loimu. Otteluisäntä oli Are, jolle talo on tekniikkalaji. Vantaa Ducks oli varmistanut jo ennen peliä paikkansa päästä runkosarjan päätteeksi puolivälieriin. Niissä peleissä ei vantaalaisia ole nähty sitten vuoden 2005. Pelissä panosta oli Loimulla, mutta Loimu selätti paineet ja voitto tuli lopulta helposti erin 0 – 3. Yleisöä oli saapunut paikalle 476 katsojaa.

Ankat hiipivät Miro Määttäsen ässillä jo 9 – 6 johtoon. Janne Marttilan syöttövuorolla Loimu hyppäsi kuskin paikalle. Marttilan rullasyötön mentyä ässäksi Tuominen otti aikalisän tilanteessa 9 – 10. Tekniselle mentiin Kankaanpään syöttövirheen jälkeen tilanteessa 12 – 14. Sitten mentiin vetoketjumaisesti ja ankat olivat jo iholla 15 – 16. Sen jälkeen ankkojen virheputki ja Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 19. Loimu käväisi jo 16 – 21 johdossa. Sitten Joel Laakso tuli syöttövaihtoon ja tilanteessa 18 – 21 otti Loimun päävalmentaja Capriotti aikalisän. Karri Sihvonen tuurasi pelin lopussa hakkuri Mochalskia ja päätti erän lukemiin 20 – 25. Syöttövirheiden erä ja ankat eivät heränneet ollenkaan peliin mukaan.

Toinen erä alkoi ankoilta vakuuttavasti. Pian oltiin johdossa 4 – 0. Sitten Loimu sai jälleen pelinsä kuntoon. Tasaisesti mentiin ja tilanne oli nopeasti 12 – 12. Tekniselle mentiin Miro Määttäsen halkaistua Mikasan nelospaikan pommillaan tilanteeksi 14 – 12. Pasi Hakkaraisen vihellettyä Toni Kankaanpään pallonkäsittelystä virheen otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 14 – 15. Tilanteessa 14 – 16 Vallin vaihtui Külaotsiin. Laakso tuli Magyarin tilalle tilanteessa 15 – 17. Loimu otti vankan otteen ja halusi erävoiton ja Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 18 – 20. Sen jälkeen libero Rantaselle tuomittiin käsittelyvirhe ja ankat olivat jälleen tulleet peliin mukaan. Sitten päästiin Marko Määttäsen syöttövuorolla jo tasoihin 20 – 20. Laakso syöttää Vetriön käsistä ässän ja tilanteessa 22 – 21 ottaa Capriotti erän aikalisän. Toinen erä loppui nolosti, kun Laakso passasi hihapassin huonon vastaanoton jälkeen Nurmisen vartaloon. Erä vieraille ansaitusti numeroin 24 – 26.

Loimu jatkoi pitkän tauon jälkeen siitä mihin jäi ennen taukoa. Energisesti raisiolaiset taistelivat ja päättivät hyökkäyksiä. Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 2 – 5. Ankat eivät ainakaan erän alussa saaneet syöttöään kulkemaan. Nurmisen syötöllä päästiin melkein iholle lukemiin 5 – 6. Tekniselle mentiin tasaisissa lukemissa 13 – 14. Teknisen jälkeen ankkojen peli sai energiaa Kankaanpään syöttövuorolla ja tilanteessa 17 – 15 Capriotti otti aikalisän. Sitten Loimu nykäisi jälleen kirivaihteen päälle ja tilanteessa 19 – 20 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Loimu meni loppuerän menojaan ja Gregoryn ässällä erä raisiolaisille lukemin 22 – 25. Ottelu vahvasti pelanneelle Loimulle selkein numeroin 0 – 3.

Otteluisäntä Are palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Määttänen ja Raision Loimusta Marttila.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Janne Marttila, Raision Loimu

2 pistettä Taylor Gregory, Raision Loimu

1 piste Ville Juntura, Raision Loimu

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 14/+5, Kankaanpää 12/+5, Szabo 7/+5

Raision Loimu: Mochalski 17/+10, Marttila 12/+9, Gregory 9/+7

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja Kalle Kattelus, Vantaa Ducks

”Meille ei sovi pelit, joissa ei ole painetta. Peli oli todella aneemista. On ollut hienoa päästä Mestaruusliigan peleihin. Yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Tällä pelillä vedimme vessanpöntöstä alas kymmenen hyvää peliämme. Vaikka se oli joukkueelta inhimillistä, mutta pakko kysyä missä oli pelaajien ajatukset? Tämä oli henkisesti meiltä kauden heikoin esitys. Veimme välillä peliä, mutta sitten teimme aivan liikaa pieniä käsittämättömiä virheitä, viivarikkoja, pallon käsittely- ja vastaanottovirheitä”.

Yleispelaaja Janne Marttila, Raision Loimu

”Pelattiin rohkeasti ja vapaasti joukkueena. Oli veitsi kurkulla, mutta me käännettiin se voitoksi. Hienoa pelata ratkaisupeli lauantaina Iskua vastaan. Me voitamme sen”.

Päävalmentaja Daniele Capriotti, Raision Loimu

”Tämä oli meidän välierä ja ensi lauantaina on meidän finaalipeli. Sen voittaja välttää karsinnat. Pelasimme erittäin hyvin joka pelin osa-alueella. Koko ajan saamme enemmän ulos joukkueen potentiaalista”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.