Petteri Laurilan paidan jäädytys ottelutapahtuman huippukohta

0 – 3 (19 – 25, 18 – 25, 21 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa ennen peliä sarjan neljäntenä oleva Vantaa Ducks avasi vuoden 2017 kotipelit juhlavasti. Etelävantaalaislähtöinen juniori Petteri Laurila pelasi mahtavan passariuran maailman kentillä. Korson Vedossa uransa päättäneen legendan paita numero kolmen jäädytettiin tänään juhlavin menoin. Onnittelut vielä kerran ”Petskulle”. Juhlava ottelutapahtuma loi hienot puitteet Vantaa Ducksin ja VaLePan kohtaamiselle. Moni Petterin kanssa aikanaan pelannut ankkapelaaja halusi selvästi näyttää kauden ennätysyleisölle, että syksyn ankkahuuma oli vasta alkusoittoa. Petterihän aloitti liigauransa juuri vastustajan VaLePan paidassa, jossa passarilegenda Mikko Esko otti kuitenkin kapellimestarin otteet. VaLePa vyöryi ja Ducks sinnitteli, mutta ei voinut selkeästi Mestaruusliigan tällä hetkellä kovimmalle nipulle mitään. Otteluisäntä Vantaan Energia oli varmasti tyytyväinen pelaajien energisistä esityksistä ja 607 katsojaa loivat juhlavat puitteet Petterin uran yhdelle huippuhetkelle.

Vantaa Ducks näytti heti ottelun alussa parastaan ja Sami Kurttila joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 6 – 3. Vieraat pääsivät heti aikalisän jälkeen Sivulan kovilla syötöillä ja parantamalla torjuntaa. Ankkojen aikalisä tilanteessa 10 – 12. Jokisen Timon onnistuneella nelospaikan hyökkäyksellä mennään tekniselle VaLePan johdossa 12 – 14. Ankat tulivat Szabon torjunnalla jo tasoihin 15 – 15, mutta sitten Carmodyn syöttövuorolla Tuominen oli pakotettu ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 18. Erä meni lopulta helpon näköisesti vieraille. Muutama harmittava virhe ankoilta ja peli luiskahti omista käsistä. VaLePaa vastaan on peli oltava kuosissa läpi erän. Uutta matoa on laitettava koukkuun toisessa erässä.

VaLePa aloitti lähivakuuttavasti ja karkasi heti erän alussa. Vallin oli vaihtunut Külaotsiin. Tuomisen ensimmäinen aikalisä otettiin tilanteessa 5 – 9. Tekniselle vieraiden komennuksessa tilanteessa 8 – 14. VaLePan torjunta on ollut rautaa ja ankoilta on lähellä usko loppua ja tappamisen meininki puuttuu. Mikko Eskon syöttövuorolla vieraat karkasivat ja Jokisen onnistuneen kuutospaikan hyökkäyksen jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 9 – 16. Korhosen vastaanottoa ei horjuttanut mikään ja konemaisesti tämä Nurmeksen suuri poika nosti Eskolle kulhoon. Määttäsen Miron syöttövuorolla pakotettiin Kurttila ottamaan aikalisä tilanteessa 16 – 20. Vieraat lopulta ottivat erän jälleen helposti eränumeroin 18 – 25.

Toisen erän jälkeen oli ottelutapahtuman ehdoton kohokohta. Petteri Laurilan paita nostettiin kattoon juhlallisin menoin. Katsomo osoitti seisoen ja taputtamalla pitkään suosiotaan. Petterin tueksi tuli vielä koko perhe. Tunteikas oli hetki vantaalaisen ja suomalaisen lentopallon historiassa. Lopuksi ”Petsku” käveli taputusten seuraamana Ylen lähetyksen kommentaattorinurkkaan Mikko Hannulan haastateltavaksi.

Kolmannen erän alku meni tasaisesti ja ankat jopa kävivät johdossa 5 – 4, mutta Sivulan syöttövuorolla ja Jokisen kovilla lyönneillä tilanne pian 5 – 8 ja Tuomisen aikalisä. Laakso tuli Magyarin tilalle tilanteessa 5 – 10. Miron rullaässän jälkeen Kurttila oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 9 – 11. Ankat heräsivät vaihdon jälkeen ja Laakso tarjoili ja Toni piiskasi. Tekniselle VaLePan johtaessa niukasti 13 – 14. Tasaisesti väännettiin, mutta tilanteessa 20 – 22 otti Tuominen aikalisän. Loppu olikin sitten Kunnarin näytöstä.

Otteluisäntä Vantaan Energia palkitsi Vantaa Ducksista parhaana pelaajana Miro Määttäsen ja VaLePasta Mikko Eskon.

 

 

 

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Mikko Esko, VaLePa

2 pistettä Urpo Sivula, VaLePa

1 piste Timo Jokinen, VaLePa

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 16/+6, Toni Kankaanpää 12/+1, Karl Külaots 8/+6

VaLePa: Timo Jokinen 16/+16, Urpo Sivula 16/+9, Olli Kunnari 10/+8

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Passari Joel ”Jobu” Laakso, Vantaa Ducks

”VaLePa oli odotetun vahva. Ei saatu otettua sitä askelta mikä meillä oli tavoitteena, että haastetaan meitä parempia joukkueita ja napsitaan erävoittoja. Itselläni pitkä tie edessä kehittyä kohti Petskun osaamista. Kaveri oli muuten KoVen aikoina aika lahjakas vinoilemaan”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Meillä tammikuu on teemaltaan touhutipallinen. Tavoitteena on haastaa sarjataulukossa meitä ylempänä olevat joukkueet. Syötetään kovaa, mutta tänään VaLePa vain nosti hyvin ja sormilla. Syöttöön on lisää tehoja edelleen saatava. Tänään haettiin peipit hyvin. Toisessa erässä meidän vastaanotto romahti. VaLePa hyökkäsi välillä omista korkeuksistaan”

Passari Mikko Esko, VaLePa

”Aika ehjä ottelu. Pysyi kasassa koko ottelun. Syöttö oli parempi kuin viikon europelissä. Jokisen Timo on kovassa tikissä. Hyvin Ducks välillä sinnitteli mukana, mutta olimme kuitenkin vahvempia kuten kotimatsissamme syksyllä Sastamalassa kotisalissa. Petteri seurasin junnuna jo Vammalassa. Ykköshyökkäyksissä ja kuviopelaamisessa hän oli erityisen taitava passari”.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa

”Päätettiin jo reissuun lähtiessä, että ainoa joka tänään saa lahjan on Petteri. Oikeita askelia olemme ottaneet eteenpäin, mutta koko ajan on kehityttävä. Petteri oli urallaan tekninen kaveri ja aina inhottava virne naamallaan kentällä, vaikka kentän ulkopuolella on mitä mukavin kaveri”.

Petteri Laurila

”Oma valmentajaurani on vielä alkutaipaleella ja en ole vielä päättänyt tarkasti mikä on valmentajana tavoitteeni. Pelaajien kehittäminen on tietysti valmennuksellinen tavoitteeni. Molemmat tämän pelin valmentajat ovat saaneet tulosta aikaiseksi ja mestaruudet ovat vyöllä. Samikin älysi pitää pienen tauon välillä. Veikkaan leikkisästi, että Ducksin pelit päättyvät keväällä ennen päätösristeilyä. Viides sija taisin haastatteluosiossa tänään tarkemmin veikata”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.