Karkkilassa Vantaa Ducksille piste ja Loimulle kaksi!

2 – 3 (25 – 19, 23 – 25, 25 – 21, 17 – 25, 16 – 18)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin pelasi kauden 2016 – 2017 Karkkila-kotipelinsä Raision Loimua vastaan. Karkkilan Pojat ry oli jälleen aktiivisten talkoolaisten ja junioreiden avulla loihtinut ikimuistoisen ottelutapahtuman. Vantaa Ducksin ankat saivat kokea kirvelevän tappion viiden erän vääntämisen jälkeen. Loimu otti kauden toisen voitto-ottelunsa ja ottelun hahmo oli Michaes Chemos. Otteluisäntänä oli Faktia Oy. Yleisöä paikalla mukavasti, 424 katsojaa. Ottelun jälkeen KaPon junnut piirittivät joukkueiden pelaajat ja saivat pitkään odotettuja nimikirjoituksia suosikeiltaan.ducksloimu27112016-15-of-29

Ensimmäinen erä alkoi Loimun syöttövirheillä ja Miro Määttäsen vahvoilla hyökkäyksillä. Raision ensimmäinen aikalisä tilanteessa 7 – 3. Loimu sai hiljalleen pelistä kiinni ja tuli tasoihin 12 – 12. Tämä pitkälti Chemoksen vahvoilla hyökkäyksillä ja Ducksin virheillä. Tekniselle mentiin Ducksin johdossa 14 – 12, kun Junturalle tuomittiin käsittelyvirhe. Valllinin ässän jälkeen Raision toinen aikalisä tilanteessa 16 – 12. Kapteeni Vallin halusi itselleen ratkaisijan viittaa ja otti sen. Muse tappoi, nosti hihalla ja syötti ja tilanne jo 18 – 12. Vallin otti myös moppityttöjen roolin ja heitti tiikeriä ja haki muutenkin palloa lattian rajasta. Alparin löytyä keskeltä takaa pitkäksi, niin Vantaa Ducksin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 21 – 17. Loppuerä oli edelleen ankkalauman näytöstä ja erä Karkkilassa kotiotteluaan pelanneelle Ducksille numeroin 25 – 19.ducksloimu27112016-17-of-29

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, kunnes Ducksille pari hyökkäysvirhettä ja Chemokselle kova rajalyönti. Tilanteessa 8 – 11 Ducksin ensimmäinen aikalisä. Chemoksen raivopiiskalyönnin jälkeen tekniselle tilanteessa 11 – 14. Chemoksen kahden hyökkäysvirheen jälkeen tilanne 19 – 19 ja Raision aikalisä. Sitten Ducksin pari virhettä ja Ducksin aikalisä tilanteessa 19 – 21. Chemos näytti erän lopussa taitojaan ja syötti ensin rätin kautta ässän ja sitten hakkasi torjunnan käsistä kelloon. Näin erä Loimulle 23 – 25. Chemos kahden erän jälkeen liikkeellä kovilla tehoilla 14/+10.ducksloimu27112016-2-of-29

Kolmas erä alkoi Ducksin merkeissä, mutta Loimun hyvillä hyökkäyksillä vieraat johtoon 6 – 8 ja Ducksin aikalisä. Ducks kiri tasoihin 13 – 13 ja Chemoksen kovalla pommilla tekniselle tilanteessa 13 – 14. Kun sekä Marko Määttänen ja Antti Vallin jäivät torjuntaan, niin Ducksin toinen aikalisä tilanteessa 13 – 16. Nurmisen Lassin syöttövuoroilla tultiin jälleen tasoihin 16 – 16 ja Loimun aikalisä. Alparin hakattua paterilla Mikasan soikeaksi Loimu otti toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 17. Joel ”Bull” Mentulan vaikeilla syötöillä erä kotijoukkueelle numeroin 25 – 21.ducksloimu27112016-1-of-29

Neljännen erän tekniselle mentiin tilanteessa 13 – 14. Sen jälkeen Miro Määttänen löi pitkäksi kuutospaikan lyönnin ja Vallin jäi torjuntaan. Ducks aikalisä tilanteessa 13 – 16. Alparin lyötyä torjuntaan Ducks otti toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 20. Lopussa Laakso tuli vielä Magyarin tilalle, mutta mikään ei auttanut. Erä helposti Loimulle lukemin 17 – 25.

Loimun ensimmäinen aikalisä viidennessä erässä tilanteessa 3 – 1, jonka jälkeen Määttäsen Marko syötti verkkoon. Miro Määttäsen lyötyä vaikeasta paikasta rättiin Ducks otti aikalisän tilanteessa 4 – 5. Magyarin ässän jälkeen Loimu otti aikalisänsä tilanteessa 10 – 8. Chemoksen päätettyä hirveän pommin kakkospaikalta, päävalmentaja Tuominen otti toisen aikalisänsä viidenteen erään tilanteessa 12 – 12. Erä lopulta Loimulle kovan väännön jälkeen lukemin 16 – 18 ja koko ottelu vieraille lukemin 2 – 3.ducksloimu27112016-23-of-29

Otteluisäntä Faktia palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Antti Vallinin ja Raision Loimusta Michael.Chemosin.

Passari Joel Laakso, Vantaa Ducks

”Ihan hyvä meininki oli kotisalissani. Magyar pyörittää hyvin peliä, mutta tänään ei pallo pyörinyt meille”.

Hakkuri Antti Vallin, Vantaa Ducks

”Ajoittain pelattiin ihan hyvin. Oma syöttö ei tänään toiminut. Ensimmäistä kertaa telepaattinen yhteys löytyi Magyarin kanssa tällä kaudella. Eli siinä on ollut jonkinlainen kielimuuri.”ducksloimu27112016-19-of-29

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Ketuttaa ihan hirveästi. Ruokahalu on vain kauden edetessä kasvanut ja tähän tärkeään viikonloppuun osuu osalle pelaajista kuumeilua. Hyvin Kankaanpää sinnitteli liberona. Ratkaisuhetkillä tehtiin helppoja virheitä mm. nostamalla vastapalloksi. Nyt hakkuripeli kesti läpi koko pelin”.

Hakkuri Michael Chemos, Raision Loimu

”Varmasti oli Karkkilan yleisölle mielenkiintoinen peli, kun väännettiin viisi erää. Yritämme parantaa peliämme peli kerrallaan ja siten parantaa sijoitustamme”.