Ducks haki täyden pistepotin pohjoisen reissulta

Ducks haki täyden pistepotin pohjoisen reissulta

Lakkapää – Ducks 1-3 (21-25, 25-15, 22-25, 19-25)

Ensimmäistä erää käytiin tasaisesti vuorovedolla tilanteeseeen 20-20, mutta Alek Rastamon hyökkäyksellä ja Kalle Katteluksen kahdella ässäsyötöllä Ducks repäisi kolmen pisteen johdon ja erä päättyi Ducksin 21-25 voittoon. Kalle Kattelus vastasi pääosin Ducksin hyökkäystehoista ja teki erässä 8 pistettä.

Toisessa erässä Ducksin polvet suoristuivat ja ilman yhtään virhettä erässä pelannut Fredrik Gustavsson piti komentoa kentällä tehden 10/+10 pistettä. Lakkapää karkasi heti erän alussa kolmen pisteen johtoon, Ducks hivuttautui vielä 8-9 johtoon, mutta kotijoukkue karkasi helposti erävoittoon. Erän erikoisuus oli, että tilanteen 16-14 jälkeen Lakkapää teki seuraavat 10 pistettä, joista yksi lipsahti Ducksille Lemolan syöttövirheellä. Erä Lakkapäälle 25-15.

Kolmas erä alkoi Ducksin hyökkäysvirheellä, mutta Alek Rastamon hyökkäyksellä ja kolmella ässäsyötöllä Ducks karkasi 1-5 johtoon. Lakkapää kävi erän aikana viisi kertaa johtotilanteessa, viimeisen kerran tilanteessa 18-17. Tämän jälkeen Lakkapää lahjoitti Ducksille neljä pistettä virheillä ja viimeisen lahjoitti Fredrik Gustavsson hyökkäysvirheellä. Erässä tehtiin peräti 17 pistettä vastustajan virheillä, erä Ducksille 22-25.

Neljännessä erässä Ducksin peli terävöityi, vastaanotto ja hyökkäys olivat erinomaisella tasolla ja hakkureista Alek Rastamo 8/+4 otti selvän selkävoiton Fredrik Gustavssonista 4/0. Katteluksen veljekset ja Sanders Keenan tekivät yhteensä 11 pistettä ilman yhtään hyökkäysvirhettä. Erä Ducksille 19-25 ja tuliaisiksi kolme pistettä.

Aleksander Rastamo, Ducks
– Ailahtelevaa oli, mutta saimme lopussa kerättyä pelimme kasaan. Oma peli oli ihan ok.
Miikka Lemola, Lakkapää
– Kahden pelin rämpimisen jälkeen otimme askeleen oikeaan suuntaan. Eilen oli hyvät pitkät treenit, joissa harjoittelimme, katsoimme videoita ja puhuimme. Peli ei ole vielä valmista, mutta otimme jo askeleen eteenpäin. Hyvä peli rakennetaan harjoitusten kautta. Hyvän harjoittelun kautta pelaamme vielä hyvää peliä.
Juho Rajala, Ducks
– Ottelu oli jännittävä ja ailahteleva. Alussa kerjäsimme verta nenästä. Olimme huolimattomia jatkopalloissa. Lakkapää pelasi hyvän pelin ja pystyi pistämään meidät ahtaalle. Olen tyytyväinen voittoon. Jouduimme tekemään voiton eteen töitä.
Luis Salgado, Lakkapää
– Teimme valtavan askeleen parempaan kahdessa päivässä. Tunnetta oli kaikilla pelissä paljon aiempaa enemmän ja se näkyi pelissä. Vielä on pitkä tie edessä uuden joukkueen kanssa. Tarvitsemme vielä koko joukkueen yhteisiä harjoituksissa paljon. Pelin eri osa-alueet parantuvat varmasti. Vantaa syötti vahvasti tänään ja löysi heikkoutemme vastaanotossa.

Team Lakkapää – Vantaa Ducks
1-3 (21-25, 25-15, 22-25, 19-25)

Team Lakkapää: Gustavsson 23/+14, Aponza 11/+4, Lemola 10/+4
Ducks: Alek Rastamo 21/+6, Kalle Kattelus 15/+4, Sanders 15/+10
Ässät 3-8, syöttövirheet 14-13, torjunnat 10-9, hyökkäysvirheet 7-12, hyökkäys% 51-48, vastaanotto% 45-51

Joukkueiden MVP:t
Ville Kulmala, Lakkapää
Alek Rastamo, Ducks

PROlibero
Esko Vuorinen, Ducks

Ottelutilasto

Etta – Ducks 1-3 (25-18, 22-25, 18-25, 24-26)

Ducks majoittui ottelun jälkeen Rovaniemen urheiluopistolla ja sai ottelun jälkeen lepoaikaa ennen Oulun ottelua peräti 20 tuntia. Ducks aloittikin ottelun nihkeästi vielä ”pyjama päällä”, Ettan karatessa heti alkuminuuteilla 5-0 johtoon. Ducks ei shokkialusta toipunut ja Etta vei erän selvästi kovilla nosto- ja hyökkäysprosenteilla numeroin 25-18.

Toinen erä alkoi taas Ettan kahden pisteen johdolla, mutta Ducks vastasi seitsämän pisteen putkella siirtyen 2-7 johtoon. Etta hivuttautui vähitellen tuntumaan ja nousi vielä johtoon tilanteessa 20-19. Jo standardiksi muotoutunut aikalisän jälkeinen syöttövirhe nosti Ducksin tasatilanteeseen 20-20. Tilanteen 21-21 jälkeen Alek Rastamon, Kalle Katteluksen ja Ville Katteluksen hyökkäyksillä Ducks karkasi eräpallotilanteeseen ja erä päättyi Ettan syöttövirheellä numeroihin 22-25. Ducks paransi syöttötyöskentelyään ja ensimmäisessä erässä keskeltä sataprosenttisesti hyökänneen Ettan keskihyökkäyksiä erässä tuli enää kaksi kappaletta.

Kolmannessa erässä Etta käväisi johdossa vain tilanteessa 1-0 Markus Väisäsen hyökkäyksen jälkeen. Tämän jälkeen ohjakset siirtyivät Ducksille, vastaanotto ja hyökkäykset toimivat erinomaisesti, ja kirsikkana kakun päällä oli neljä ässäsyöttöä erän loppuvaiheilla. Tilanteen 16-18 jälkeen Alek Rastamo ja Katteluksen veljekset tehtailevat kuusi pistettä, Ville Kattelus hyökkää erän päätteeksi Ducksille numerot 18-25. Ettan slovakkihakkuri Jakub Petras vaelteli varjojen mailla, pisteet 0/-1. Lauri Lehtonen ja Keenan Sanders pitivät komentoa keskiverkolla kovilla hyökkäystehoilla ja erän pisteissä Ducksin tilastot 17/+9, Ettalla 11/-1

Neljännessä erässä Ducksin vastaanotto ja hyökkäyspeli olivat vaikeuksissa ja tasaisissa merkeissä mentiin tilanteeseen 16-17. Ettan syöttövirheen jälkeen Nico Mäki-Valtari kävi syöttämässä ässän ja Ducks siirtyi kolmen pisteen 16-19 johtoon. Ettan kahden virheen ja Lauri Lehtosen torjunnan jälkeen Ducksilla oli ensimmäinen ottelupallo tilanteessa 19-24. Ettan jenkkiyleispelaaja Michelau sai Ducksin vielä vaikeuksiin pitämällä komentoa takakentältä ässäsyötöllä, puolustuksilla ja parilla 6-paikan hyökkäyksellä, tilanne tasan 24-24. Alek Rastamo hyökkäsi 1-paikalta ottelupallotilanteeksi 24-25 ja Lauri Lehtonen torjui Eetu Pennasen hyökkäyksen ottelun viimeisenä suorituksena ja erä Ducksille 24-26. Etta teki erässä 16 hyökkäyspistettä, Ducks 10. Ville Kattelus, Joona Väänänen, Keenan Sanders ja Lauri Lehtonen ottivat erässä viisi torjuntaa Ettan nollaa vastaan. Ettalla viisi syöttövirhettä, Ducksilla kaksi. Koko ottelun syöttövirheet/ässät Etta 22/4, Ducks 17/6.

Ettan pistetehtailu oli enimmäkseen Michael Michelaun, Eetu Pennasen ja Nuutti Niinivaaran varassa hakkuri Jakub Petrasin jäädessä pimentoon, mm. Petrasin ja Michelaun passimäärät 17/38. Ducksin plussapisteet jakautuivat huomattavasti tasaisemmin.

Keenan Sanders, Ducks:
– Hidas alku meiltä, mutta paransimme äärimmäisen hienosti toiseen ja kolmanteen erään. Syöttö- ja passipeli parani huomattavasti, ja loppu sujuikin sitten hienosti.
Eetu Pennanen, Etta: Ollaan me aikamoinen syöttöporukka täällä kotona, 22 syöttövirhettä. Ne määrittää aika paljon pelin lopputulosta. Ekaan erään tultiin hyvin, silloin oli peli hallussa. Sen jälkeen luokaton määrä ilmaisia pisteitä jäi saamatta kun helpot pallot jäi kenttään. Ducks oli huolellisempi niissä ja ansaitsisi täysin voiton tänään.
Juho Rajala, Ducks:
– Eihän se välttämättä kauneinta mahdollista lentopalloa ollut, mutta taistelutahtoa löytyi, voitettiin vaikka vastustajakin pelasi ihan ok pelin. Hyvä että meiltä löytyy laajuutta, Alekilla ei ollut tänään ihan paras päivä, mutta esimerkiksi Katteluksen Ville nosti paljon profiiliaan. Velipoika Kalle onkin ollut jo pitkään luottopelaaja. Se on tärkeintä että saatiin laajalla rintamalla onnistumisia joukkueena, eikä odotettu Alekin hakkaavan koko peliä meille. Ekaa kertaa olin itse uudessa Ouluhallissa, on loistavaa kuinka täällä olosuhteet kehittyy. Siinä mielessä meille oli ehkä vähän hyötyäkin, että Korsossa on samantapainen halli, Ettakaan ei ole tässä hallissa pitkään treenannut. Toki meillekin tuli aika paljon syöttövirheitä, mutta saatiin myös hyvin tulostakin aikaan. Urheilutalo ehkä henkilökohtaisesti herättää vielä kuitenkin enemmän tunteita, kun siellä on itse tullut aikoinaan rymyttyä. Mutta on hienoa että Oulussa olosuhteet kehittyy ja saadaan tämän tason halli käyttöön.
Olli Kuoksa, Etta:
– Hyökkäystehot oli molemmilla joukkueilla hyvät, mikä vähän minua yllätti, ja vielä pienellä virhemäärällä. Mitä Eetu sanoikin, varsinki ykkösalueelle jää paljon helppoja palloja, eikä pystytä hyödyntämään niitä tilanteita. Siihen kun ladataan vielä erän verran syöttövirheitä niin siinä ei oikein ole voittavat elementit.

Etta – Vantaa Ducks
1-3 (25-18, 22-25, 18-25, 24-26)

Etta: Micheleau 23/+10, Pennanen 13/+8, Niinivaara 12/+9
Ducks: K.Kattelus 17/+5, Rastamo 16/+8, V.Kattelus 10/+5
Ässät 4-6, syöttövirheet 22-17, torjunnat 7-6, hyökkäys% 46-44, vastaanotto% 49-47

Joukkueiden MVP:t
Eetu Pennanen, Etta
Keenan Sanders, Ducks

PROlibero
Esko Vuorinen, Ducks

Ottelutilasto

Seuraava ottelu pelataan Lumossa 16.10. klo 17.00, vastassa Tuto Volley Turusta. Tervetuloa sankoin joukoin nauttimaan pääkaupunkiseudun parhaasta lentopallosta ja Korson Vedon puffetin maukkaista antimista.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Uncategorized.