Voittaako Vantaa Ducks mestarisuosikki Savo Volleyn kolmannen kerran viiden viikon sisällä?

Voittaako Vantaa Ducks mestarisuosikki Savo Volleyn kolmannen kerran viiden viikon sisällä?

Lentopalloilun Mestaruusliiga tarjoaa lauantaina 7.3. niin ankkafaneille kuin savolaisille lentopallofaneille herkkupalan. Lumon hornankattilassa kotijoukkue Vantaa Ducks yrittää voittaa Savo Volleyn jo kolmannen kerran reilun viiden viikon sisällä klo 17.00 alkavassa huippukamppailussa. Valmentajien ennakkotunnelmia kannattaa tulla kuuntelemaan kahvion viereiseen mediapisteeseen klo 16.30 alkavaan haastatteluun. Savo Volley legendavalmentaja Jukka ”Jere” Tuovinen on varmasti hiihtolenkeillään kehittänyt keinon millä ankkalauma kukistetaan. Tuleva legendavalmentaja Juho Rajala rakastaa voittamista, joten Juho on varmasti loihtinut Lumon laboratoriossa uusia keinoja Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun pysäyttämiseen. Lumon lauteet pullistelevat yleisöä, joten liput kannattaa hankkia ennakkoon, niin pääsee nopeammin nauttimaan ottelua ennen kahvion antimista. Liput saa linkin kautta: https://www.lippuautomaatti.fi/lp001.asp?c=ducks

Jukka Tuovinen kehui joukkuettaan Iisalmen voittopelin jälkeen. ”Olen tosi iloinen pelaamisestamme tänään. Harvoin olen näin tyytyväinen pelin jälkeen”. Jeren tyytyväisyysaste selviää tulevan lauantain pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, joka on Facebook-liven kautta katsottavissa niin Kaavilla, Juankoskella, Kuopiossa ja Riistaveden tupien lämmössä. Savo Volley on viime otteluissa peluuttanut tuttua seitsikkoa: Ojansivu, Heiskanen, Siltala, Savonsalmi, Leitzke, Ivanov ja Ayzenberg. Seitsikko sisältää kokemusta ja nuoruuden intoa vaikka muille jaettavaksi. Ojansivu on viime otteluissa ollut kovassa iskussa. Keskipelaaja Severi Savonsalmi on mennyt huimalla harppauksella eteenpäin tällä kaudella. Antti ”Silli” Siltala on yleispelaajana vaikea pysäytettävä. Keinovalikoima hyökkäyksien päättämiseksi on runsas kuin savolainen pitopöytä. Tuovisen pesti Savo Volleyn valmentaja päättyy tähän kauteen. Hän mielellään päättäisi kauden mestaruuteen ja torijuhliin. Onko niiden suurimmaksi esteeksi muodostumassa Vantaa Ducks?

Mörköhakkuri Bojan Strugar valittiin miesten Mestaruusliigan helmikuun pelaajaksi. Keskipelaaja Tommy Carmody ja Pasi Hyvärinen valloittivat myös paikat helmikuun tähdistöön. Juho Rajalalla on erinomainen tilanne. Hänellä on käsissään erinomaisella energialla pelistä peliin rullaava joukkue. Jokainen täyttää oman ruutunsa ja on valmis kasvamaan vieläkin pari pykälää lisää tuleviin koviin koitoksiin. Lauantain ottelu on jälleen hyvä happotesti, miten pärjätään ennakkoon selkeästi sarjassa paremmalla sijoituksella olevaa joukkuetta vastaan. Ehjä harjoitusviikko antaa hyvät lähtökohdat hioa pelin osa-alueet huippuiskuun. Sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes ja sen pitäminen on täysin joukkueen omissa käsissä. Se edellyttää kuitenkin voittoja. Ducks voitti Savo Volleyn Varkaudessa helmikuun alussa 2 – 3. Vajaan viikon kuluttua Lumossa Savo kaatui jälleen lukemin 3 – 2. Viisieräinen thrilleri eli hilleri on hyvinkin mahdollinen, kun joukkueet hakevat asetelmia kevään ratkaisupeleihin.

Savo Volleyn kohtaamisen jälkeen on edessä runkosarjan päättävät vierasottelut. 14.3. Tiikerit isännöi Kokkolassa ankkojen vierailua. Runkosarjan päätösottelu ankkojen osalta pelataan Rovaniemellä, kun Lakkapää toimii kotijoukkueena 15.3.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .