Voitonnälkäiset ankat Loimun paahteeseen

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kahdeksantena oleva Vantaa Ducks kohtaa sunnuntaina 11.2. kello 17.00 alkavassa ottelussa seitsemäntenä olevan Raision Loimun. Ottelu pelataan legendaarisessa Kerttulan liikuntahallissa. Vantaa Ducksille ottelu on kahdella tavalla tärkeä. Vantaalaisten niskaan hengittävät Isku, Tiikerit ja Akaa Volley.  Ankat tarvitsevat vielä roppakaupalla sarjapisteitä, että puolivälieräpaikka voidaan kuuluttaa Korson kirkossa. Mestaruusliigan runkosarjan seitsemäs paikkakin on vielä mahdollinen, mutta se vaatii Vantaa Ducksilta kovan luokan loppukiriä. Joukkueiden kohtaaminen on ns. kuuden pisteen ottelu. Raision Loimu on jo varmistanut puolivälieräpaikkansa ja kolmeen pisteen voitolla ankoista seitsemäs sija olisi jo lähes varma. Toki Loimulla on hyvällä runkosarjan lopulla vielä mahdollisuus jopa viidenteen sijaan.

Raision Loimu on voittanut tällä kaudella Vantaa Ducksin kaksi kertaa Mestaruusliigassa. Suomen Cupissakin Loimun paahde kärvensi ankkojen höyhenet. Loimun päävalmentaja Christophe Achten on Ossi Rumpusen lähdön jälkeen saanut raisiolaisten pelin jälleen kulkemaan kuin Brysselin raideliikenteen. Yleispelaaja Janne Marttila on kuntoutunut ja Loimun voittaminen on kovan luokan iltapuhde Vantaa Ducksille. Loimun kirkkain tähti on Mestaruusliigan torjuntapörssiä kirkkaasti johtava Tuomas Koppanen. Hänestä voi puhua todellisena betoniseinänä. Koppasen koppikone aiheuttaa varmasti jo etukäteen harmaita hiuksia Ducksin päävalmentaja Ismo Tuomisen muuten komeaan hiuspehkoon. Koppanen on varmasti vaikea ohitettava ankkalauman laitureille.  Miro ”Euroopan kovin käsi” Määttänen varmasti kokeilee lyödä voimalla Koppasen torjunnan läpi. Määttäsen onnistumisesta voi tarkemmin lukea maanantain Turun Sanomista.

Vantaa Ducksin hyvin jatkunut kuuden ottelun pisteputki uuvahti lauantaina, kun Savon maakunnan kirkkain lentopallotähti Sampo Volley kävi tylyttämässä ankkoja. Ennen Loimun kohtaamista on ankoilla hyvää aikaa valmistautua otteluun hiomalla kuvionsa äärimmäiseen iskuun. Lähes Koppasen veroinen koppikone löytyy myös Ducksilta, Alpár Szabo. Muutenkin ankat ovat olleet hyvässä vedossa ja onnistuessaan voi saaliina olla erinomaisen tärkeät kolme sarjapistettä. Vastaanoton pitää toimia loistavasti, jos Loimun polte halutaan tukahduttaa. Vastaanoton toimiessa voi passari Bálint Magyar vaikka ottaa baarituolin verkolle ja heittää Mikasan kenelle tahansa pallontappaja-ankalle.  Sampo ottelussa päävalmentaja joutui hakkurikysymyksessä siirtymään kolmen hakkurin taktiikkaan. Kerttulassa ankat tarvitsevat voittaakseen myös hakkuripelin onnistumista.

Raision pelin jälkeen on vuorossa kahden kotiottelun putki. Ensin saadaan vieras Euroopan huipulta, kun Fordiin kulkuneuvona mieltynyt VaLePa saapuu Lumo-halliin lauantaina 17.2. klo 17.00 alkavaan otteluun. Keskiviikkona 21.2. tulee vastaan kivikova ja kovassa nosteessa riehuva Hurrikaani Loimaalta. Peli alkaa klo 18.30.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.