Vantaan Ducksin pelihurmos riitti Karelian Hurmoksen taltuttamiseen

Vantaan Ducksin pelihurmos riitti Karelian Hurmoksen taltuttamiseen

Vantaa Ducks-Karelian Hurmos 3 – 1 (25 – 20, 25 – 17, 23 – 25, 25 – 21)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kahdeksantena majaileva Vantaa Ducks kohtasi perjantaina 13. päivä kotonaan sarjassa yhdeksäntenä olevan Karelian Hurmoksen. Otteluisäntänä oli Jokioisten Maanrakennus Oy, ammattitaitoista ja luotettavaa osaamista maarakennustöissä. Molemmilla joukkueilla oli ennen illan taistoa yksi voitto vyöllään. Kolmastoista päivä ja perjantai ei haitannut ankkajoukkuetta. Peli oli rentoa ja tuloksellista. Voitto tuli ja vakuuttavalla tavalla, vaikka kolmas erä menikin vieraille. Voiton lisäksi katsojat saivat todistaa hakkurihirmun Joonas Jokelan pistesaavutuksia. Hänellä oli liigapisteitä ennen ottelua kasassa 1996. Ottelun jälkeen Joonaksen saldo on 2020 liigapistettä. Voitolla vantaalaiset nousivat kymmeneen sarjapisteeseen ja ovat nyt sarjassa seitsemännellä sijalla. Katsojia Lumoon oli saapunut 129 henkilöä vallitsevissa poikkeusoloissa.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. 4- 4 tilanteen jälkeen Vantaa Ducks nykäisi pienen johdon Tommy Carmodyn syöttövuorolla. Ottelun keskivaiheilla Hurmoksen passari Tuomas Karjalaiselle tuli pari käsittelyvirhettä ja ankat karkasivat jo turvallisen tuntuisesti 18 – 12 johtoon. Ville Louhela ei yksin pystynyt pitämään Hurmosta pystyssä. Joonas Jokela saavutti erässä yhden merkkipaalun urallaan, kun hän teki hyökkäämällä uransa 2000 liigapisteen ja ankat johtoon 23 – 16. Erän lopussa Hurmos sinnitteli, mutta Carmody päätti Väänäsen tarjoilusta erän lukemiin 25 – 20. Louhela erän pistekunkku seitsemällä pisteellä.

Toisen erän alussa Ducksin peli vapautui. Carmody otti Härkösen vahvasti kiinni ja seuraavassa pallossa Jylhä jäi hänen pihteihinsä. Tilanne jo 3 – 0. Sitten Jokela paiskoi ässän ja tilanteessa 4 – 0 otti Mestaruusliigan nuorin valmentaja Matti Alatalo aikalisän. Ankat menivät menojaan ja ero pysyi kuudessa, seitsemässä pisteessä. Parhaimmillaan ero oli jo kahdeksan pistettä, 17 – 9. Hurmos kiri itsensä jo neljän pisteen päähän, 20 – 16, mutta Jokela vapautti lyönnillään piinasta. Erä lopulta helposti Vantaa Ducksille eräpistein 25 – 17. Erän hahmo oli Joonas Jokela. Häntä säesti hyvin Kalle Kattelus.

Kolmas erä alkoi Hurmoksen tahtiin. Louhela ratkaisi välillä pisteen jopa vasurillaan. Ero oli jopa 2 – 6. Ankat tulivat kahden pisteen päähän, mutta Hurmos piti otteensa, 9 – 11. Tilanteessa 9 – 12 otti Ducksin valmentaja Juho Rajala pelin ensimmäisen aikalisänsä. Side out toimi molemmilla joukkueilla ja ero ei meinannut kaventua. Kalle Kattelus vaihtui Atte Kyrölään tilanteessa 14 – 18. Siitä alkoi ankkojen loppukiri. Tilanteessa 16 – 18 otti Alatalo Hurmoksen aikalisän. Louhela torjuu Jokelan komeasti ja tilanne 17 – 20. Määttäsen ässä tuo pelin tasoihin 22 – 22. Ducksin paha poika Juho Rajala sai keltaisen kortin tilanteessa 23 – 24. Hurmos tekee komean paritorjunnan ja erä ratkeaa Pohjois-Karjalan sankareille pistein 23 – 25.

Neljäs erä taisi ratketa heti alussa Carmodyn syöttövuoroon ja erittäin vahvaan torjuntaan. Alatalo oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 6 – 2. Hurmos kaventaa parilla ankkavirheellä 10 – 8. Jokelan syöttövuorolla ero kasvoi jälleen, 12 – 8. Louhela lyö verkkoon ja tilanne ankoille 14 – 10. Jokela oli erässä vireessä ja ero pysyi neljässä pisteessä. Karjalainen syöttää pitkäksi ja tilanne 21 – 18. Marko Määttäsen komean hyökkäyksen jälkeen ottaa Alatalo vielä aikalisän tilanteessa 22 – 18. Jylhä Hurmoksesta pitää vieraat vielä pelissä 23 – 21 tilanteessa. Jokela pamauttaa pelin ankoille 25 – 21.

Seuraavaksi Vantaa Ducks saa harjoitella tiiviisti kotikonnuilla. Maanantaina 23.11. klo 18.30 vastaan asettuu värikkäissä peliasuissaan hyviä otteita esittänyt Lakkapää.com. Lapin Äijien peräsimessä on liigan kokenein valmentaja Jukka ”Jere” Tuovinen, joka tietää miltä tuntuu puraista kultaista mitalia.

Otteluisäntä Jokioisten Maanrakennus Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Joonas Jokelan ja Karelian Hurmoksesta Ville Louhelan. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Esko Vuorisen Vantaa Ducksista.

 

Mestaruusliigan pisteet

3 pistettä Joonas Jokela, Vantaa Ducks

2 pistettä Tommy Carmody, Vantaa Ducks

1 piste Joona Väänänen, Vantaa Ducks

 

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks:

Joonas Jokela, 24/+13

Marko Määttänen, 13/+8

Tommy Carmody, 11/+6

Karelian Hurmos:

Ville Louhela, 26/+15

Jere Heiskanen, 11/+1

Atte Rissanen, 8/+5

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks:

Joonas Jokela: ”Kyllä minulla joukkueen menestys menee näiden saavutettujen liigapisteiden yli. Onhan siistiä, että tulee pisteitä, mutta pelaajat muistetaan siitä, että joukkue on menestynyt. Kolmanteen erään saatiin huono startti. Katosi pitkällä erätauolla fokus. Kolme pistettä oli tärkeitä meille”.

Valmentaja Juho Rajala: “Meillä on nuori porukka ja meidän pitää selkeästi vielä kasvaa Meidän ei pidä alkaa pelin sisällä kikkailemaan vaan pitää luottaa siihen peruspeliin ja omaan tekemiseen. Pitkän erätauon jälkeen lähdettiin tekemään liian hienoa meidän pelistä. Tiukkaa vääntöhän tämä lopulta oli. Ennen Lakkapää-peliä meidän pitää harjoituksissa selkeästi saada nelospaikan hyökkäämistä paremmaksi. Pikkuisen meidän kuusikko vielä hakee tässä vaiheessa, mutta on hyvä, että meillä on leveyttä ja vaihtoehtoja”.

 

Karelian Hurmos:

Jere Heiskanen: ”Ekat kaksi erää ei kyetty tekemään niitä juttuja mitä oli sovittu. Pitkän erätauon jälkeen parani paljon peli ja ilme. Omaan peliin tuli virheitä. En tällä viikolla oikein pystynyt harjoittelemaan, kun on ollut polvessa vikaa”.

Valmentaja Matti Alatalo: ”Ekat kaksi erää ankat tuli niin kuin odotettiin, mutta me ei pystytty noudattamaan sitä mitä oli sovittu. Meidän tavoite oli saada sama ilme, mikä me on saatu kahdessa viimeisessä kotipelissä. Iso peikko meille vielä on nämä vieraspelit. Eihän tämä valmentajan homma mikään helppo ole, Jos tämä olisi helppoa, niin tätähän tekisi kaikki. Haluan saada tämän joukkueen pelin lentoon vielä tällä kaudella”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/ Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.