Vantaa Ducksin passarikaksikko vaihtuu

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kauteen 2018 – 2019 kunnianhimoisella tavoitteella tähtäävän Vantaan Ducksin passarikaksikko vaihtuu. Maajoukkueestakin tuttu Akseli Lankinen on tehnyt seuran kanssa kauden 2018 – 2019 kattavan sopimuksen. Akseli siirtyy LEKA Volleysta takaisin kotikonnuilleen pääkaupunkiseudulle. Toiseksi passariksi siirtyy Joona Väänänen, joka on tehnyt Ducksin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Vantaa Ducks toivottaa hyvää jatkoa ja menestystä tuleville pelivuosille viime kauden passareillemme Bálint Magyarille ja Ildi Deliulle.

Passari Akseli Lankinen Kuva: Ville Vuorinen

Akseli Lankinen on aloittanut peliuransa Perttulan Tähdessä, jossa hän pelasi kahdeksan vuotta ikäluokat F-C. Sen jälkeen hän siirtyi Korson Vetoon ja sitten Keimolan Kaikun joukkueeseen. LEKA Volleyssa hän pelasi passarina kaksi kautta. Lankinen täyttää elokuun lopussa 21 vuotta ja aloitti maajoukkueuransa jo vuonna 2015 B-maajoukkueessa Bakussa. Maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo näki jo nuoressa Akselissa potentiaalia tulevaisuutta varten. Kultaisen liigan avauksessa Akseli toimikin upeasti maajoukkueen kapellimestarina Suomen voittaessa Tsekin selkein numeroin 3 – 0 Mikkelissä. Hänestä on tullut todellinen Tsekin tappaja, kun Prahassa vierasvoittopelissä Akseli loisti myös torjunnoillaan ja erien lopun ässäsyötöillään. Passarivelho palaa hyvillä mielin Vantaalle. ”On kiva palata kotipaikkakunnalle ja totta kai on paljon tuttuja, mikä tekee kotiutumisesta varmasti helpompaa. Omina vahvuuksina näen rauhallisuuden ja pelin johtamisen. Uskon että tulevan kauden ankkalauma hitsautuu nopeasti yhteen ja sitä kautta lähdemme tavoittelemaan seuran tavoitetta”. Ennen LEKA Volleyta Lankinen opiskeli Kuortaneen urheilulukiossa ja pelasi ikäluokkansa maajoukkueryhmässä.

Passari Joona Väänänen Kuva: Kimmo Nurminen

Joona Väänäsen kasvattajaseura on järvenpääläinen Blues Volley. Väänäsenkin tavoite pelaajauralla on sama kuin Lankisella: pelata ammattilaisena ulkomailla. Vantaa Ducksiin siirtyminen on luontevaa Tuusulassa syntyneelle nuorukaiselle. Joonahan otti joukkueeseen tuntumaa viime kauden harjoitusotteluissa. ”Ankkajoukkueessa on paljon tuttuja ja oli ilo katsella Ducksin loppukauden taisteluilmettä”. Väänänen tuo lisää nuorta energiaa ja on valmis harjoittelemaan motivoituneesti. ”Haluan kehittyä ja oppia mahdollisimman paljon uutta”. Väänäsellä on myös vahvaa kokemusta nuorten maajoukkueesta. Väänänen oli mukana nuorten maajoukkueessa, joka varmisti huhtikuussa pelatuissa karsinnoissa pääsyn nuorten alle 20-vuotiaitten heinäkuussa Hollannissa ja Belgiassa pelattaviin EM-kisoihin.

 

Vantaan Ducksin tulevan kauden kokoonpanosta on nyt julkaistu kymmenen pelaajan nimet. Seuran puheenjohtajan Ari Koskenojan mukaan Petteri Laurila jatkaa sopimusneuvotteluja tavoitteiden mukaisesti, että viimeisetkin palaset saadaan kohdalleen.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.