Vantaa Ducksin joukkueessa potentiaalia piisaa

Vantaa Ducksin joukkueessa potentiaalia piisaa

Lentopallon Mestaruusliiga käynnistyy Vantaa Ducksin osalta lokakuun ensimmäisenä päivänä vierasottelulla. Hurrikaani on isäntänä Loimaalla pelattavassa ottelussa. Ottelu alkaa Loimaan liikuntahallissa klo 18.30. Ankat pelasivat harjoitusottelun perjantaina Loimaan ylpeyttä vastaan. Lukemat olivat tylyt, 4 – 0 isännille. Erät toki olivat tasaisia, joten ankat saivat palata pystypäin Vantaan humuun ja pöhinään.

Hurrikaani on keskeisen rungon osalta uusiutunut. Passari Krcic, hakkuri Antti Ropponen, keskipelaaja Henrik Porkka, yleispelaaja Sakari Mäkinen ja liberoikoni Jesse Mäntylä vaihtoivat maisemaa. Jussi Heinon laadukas valmennus vetää lahjakkuuksia kuin avattu hunajapurkki metsän kuningasta, karhua. Hakkuri Samuli Kaislasalon tulo Loimaalle oli jättipotti. Perjantain harjoituspelissäkin Samuli takoi huimat lukemat 26/+17. Yleispelaaja Niklas Seppänen on toinen kova kiinnitys. Niklas pelasi nuorena pitkään Korson Vedossa, joten Nikkenä tunnetulle taiturille torstain kohtaaminen varmasti herättää tunteita. Hurrikaanin rosteri on kohtuullisen kapea, mutta taitavia pelimiehiä löytyy puolapuilta hakkuri Tino Vuorta myöten. Otteluun Hurrikaani lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. Mestaruutta odotetaan Loimaalla lähes pirtissä kuin pirtissä.

Ankkajoukkueessa on laajuutta

Ducksin joukkue on valmistautunut tulevaan kauteen huolellisesti. Pelaajat ovat pääosin terveinä ja harjoitusottelut ovat osoittaneet, että ollaan oikealla tiellä. “Meillä on joukkueessa laajuutta, eikä olla yhden pelaavan kuusikon varassa. Harjoitusotteluissa kaikki ovat saaneet peliaikaa ja jokainen on saanut näyttää kykynsä, valmentaja Juho Rajala sanoo.

Ankkojen liigajoukkueen runko on sama, kun kesken päättyneellä viime kaudella, mutta uusia kasvojakin nähdään. Kuortaneen urheiluopiston viime vuoden joukkueesta nuoret Ville Kattelus ja Tommi Mäkelä ovat liittyneet ankkalaumaan yleispelaajaksi ja passariksi. Libero-osasto taas on saanut vahvistusta Raisiosta, kun Esko Vuorinen päätti vaihtaa maisemaa.

Kovan luokan jatkaja on keskipelaaja Tommy Carmody ja uusi kovan luokan vahvistus, hakkuri Joonas Jokela. Kummaltakin Rajala odottaa paljon. Jokelalta peräti johtajuutta joukkueen peliin. ”Koko porukassa on potentiaalia ja hyvä meininki”, valmentaja Rajala vakuuttaa.

Kesken ankkojen nousukiidon päättynyt viime kausi on jättänyt mutusteltavaa ankkapelaajien hampaankoloihin. Seuran tavoite on paikka kuuden parhaan joukossa ja valmentaja on samoilla linjoilla. ”Jos pystymme kauden aikana kehittymään, voimme olla neljän parhaan sakissa, totesi Rajala Vantaa Sanomissa. “Joukkueen kanssa tavoitteesta ei olla vielä puhuttu, mutta nälkää on. Tehdään työmme huolellisesti ja hyvin niin mahdollisuudet, on vaikka mihin”, hän sanoo.

Kaudella 2020 – 2021 ei mikään joukkue putoa sarjasta. Torstain pelin jälkeen seuraava kohtaaminen on heti lauantaina 3.10. Lumo-hallissa isäntänä on Vantaa Ducks ja ottelu alkaa kello 17.00. Ottelun ennakko ilmestyy perjantaina.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto ja Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.