Vantaa Ducksin hurmoksellinen voittoputki jatkuu, jatkuu, jatkuu, jatkuu, jatkuu ..

Vantaa Ducksin hurmoksellinen voittoputki jatkuu, jatkuu, jatkuu, jatkuu, jatkuu ..

3 – 1 (25 – 22, 25 – 13, 16 – 25, 25 – 16)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Pohjois-Karjalan ylpeyden Karelian Hurmoksen Vantaan Korson Lumon hornankattilassa. Kohtaaminen oli runkosarjassa neljäs ja kaikki ovat päättyneet Vantaa Ducksin voittoon. Tänään Hurmos oli kuskin paikalla vain kolmannessa erässä. Vantaa Ducksin peli on nyt niin kuosissa, että peruspelilläkin Hurmos kaatui. selkeästi 3 – 1 erin. Kolme sarjapistettä jäivät Vantaalle ja Ducks nousi kuudenneksi kolmellakymmenellä sarjapisteellä. Joukkue kiitää nyt jo viiden ottelun voittoputkessa. Yleisöä oli Lumon lauteilla upeasti 534 katsojaa. Otteluisäntänä oli KattoTutka Oy – turvallinen kattojen ammattilainen.

Ensimmäinen erä meni tasaisissa merkeissä 14 – 14 tilanteeseen. Hurmoksen aloitussyöttö tuotti paljon syöttövirheitä. Pitkälti Hurmoksen virheillä Ducks nykäisi ja johti jo 20 – 16. Lopulta erä Ducksille pistein 25 – 22 Strugarin vahvalla lyönnillä käsistä pitkältä maisemaan. Hurmoksen hahmo erässä hakkuri Louhela. Ducks sai erän peruspelaamisella ja Hurmoksen virheillä. Molempien joukkueiden vastaanottoprosentti 70.

Toinen erä oli ns. teurastusta. Hurmoksella ei onnistunut mikään ja Vantaa Ducksilla toimi kaikki. Hurmoksella vaihtui myös erän puolessa välissä passari Foleysta Tuomas Karjalaiseen. Mikään ei vaan auttanut. Marko Määttänen päätti erän väkevällä pipe-hyökkäyksellä. Akseli Milstein – Carmody toimi erässä erinomaisesti. Yksi Hurmoksen syömähampaista Mikko Räsänen vaihtui erän lopussa Juho Kaunistoon. Räsäsen tehot siihen mennessä 4/-4. Hurmoksella kahteen erään jo 10 syöttövirhettä ja vain yksi ässä. Ducksilla viisi syöttövirhettä ja 4 ässää. Eräpisteet 25 – 13 Ducksille.

Kolmannessa erässä Kaunisto siirtyi yleispelaajaksi ja Mikko Räsänen otti Ville Louhelan hakkurin paikan. Ja niinhän erässä kävi kuten usein käy pitkän erätauon jälkeen. Hurmos otti kuskin paikan ja ankkojen peli vaipui pallo pallolta. Tilanteessa 15 – 23 vaihtui kuusi Ducksin pelaajaa liberoa myöten. Vain Lauri Lehtonen sai pitää paikkansa, mutta koko kentällä oleva kuusi pelaajaa olivat uusia. Sekään ei auttanut. Hurmos otti erän selkeästi 16 – 25.

Neljänteen erään tuli sisuuntunut Vantaa Ducks. Marko Määttänen, Tommy Carmody ja Strugar ottivat roolia. Pian erä olikin tilanteessa 9 – 5. Strugarin syöttövuoro siivitti ankkojen nousukiitoa. Tilanteessa 12 – 5 Hurmos oli käyttänyt molemmat aikalisänsä. Milsteinin syöttövuoro muurasi erän lopullisesti ankoille. Stuart päätti sen tilanteeseen 19 – 13. Hurmoksen vastaanotto ei kestänyt ei Milsteinin eikä Strugarin pommisyöttöjä. Marko Määttänen murjoo erän nelosesta Ducksille pistein 25 – 16. Samalla koko ottelu kotijoukkueelle erin 3 – 1.

Otteluisäntä KattoTutka Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Strugar ja Karelian Hurmoksesta Huus. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärinen.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Bojan Strugar, Vantaa Ducks

2 pistettä Michael Milstein, Vantaa Ducks

1 piste Bjarne Huus, Karelian Hurmos

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 19/+10, Tommy Carmody 11/+7, Toni Kankaanpää 9/+4

Karelian Hurmos: Bjarne Huus 11/+4, Juho Kaunisto 10/+7, Eugene Stuart 10/+7

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Hakkuri Bojan Strugar, Vantaa Ducks

”Haluan onnitella koko joukkuetta ja staffia voitosta. Viides peli putkeen voitollisena. Meillä on todella hyvä henki jengissämme. Ensimmäinen erä oli lopulta todella tiukka. Toinen erä tuli meille helposti. Kolmannessa erässä ei toiminut side out eikä oikein mikään. Neljännessä erässä tartuimme jälleen mahdollisuuteemme. Tottakai olen tyytyväinen, että olen pistetilaston ykkönen. Koko ajan tietysti haluan parantaa omaa pelaamistani ottelu ottelulta”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Toki kolmannessa erässä oltiin tänään huolimattomia ja oikeastaan saatiinkin siinä mitä ansaittiin. Sitten taas neljännessä erässä joukkue näytti kovan luonteensa. Pystyttiin kasaamaan itsemme ja viemään koko peli 3 – 1 ja saatiin tärkeät kolme sarjapistettä. Peli kerrallaan mennään runkosarjan loppuun. Meillä on kuitenkin suht hyvä ohjelma. Hurrikaania vastaan tulevana viikonloppuna voidaan mitata meidän tasomme huippujoukkuetta vastaan. Tänään ei oltu supertasolla, mutta perustasollakin saimme pelin hoidettua. Harjoituksissa pitää vielä enemmän paneutua siihen, että pystymme paremmin hyökkäämään hyvästä vastaanoton jälkeen. Siinä on kehittämistä”.

Yleispelaaja Bjarne Huus, Karelian Hurmos

”Teimme ottelun ensimmäisessä erässä aivan liikaa syöttövirheitä. Kolmannessa erässä pärjäsimme hyvin, kun Räsänen siirtyi hakkuriksi ja Kaunisto tuli yleispelaajaksi. Neljäs erä oikeastaan ratkesi jo Strugarin syöttövuoroon”.

Päävalmentaja Aigars Birzulis, Karelian Hurmos

”Ei ollut helppo viikonloppu. Kaksi kovaa tiimiä vastassa. Ja tosiasiahan on, että tällä kaudella emme kertaakaan voittaneet Ducksia. Ducks on meille jonkinlainen musta aukko. Jokainen joukkue sijoilla kuudesta kymmeneen haluaisi saada pisteitä. Saatoimme olla pikkuisen väsyneitä, mutta valitettavasti teimme tänäänkin liikaa virheitä. Räsäsen siirto hakkuriksi ja Kauniston tulo auttoi meidät kolmannen erän voittoon. Haluan onnitella Ducksia voitosta”.

Ottelutilasto

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .