Vantaa Ducksille isolta kirkolta iso voitto

3 – 1 (25 – 21, 25 – 21, 23 – 25, 25 – 23)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Helsingissä, isolla kirkolla, Töölön Kisahallissa oululaisen Ettan. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Oulussa Etta oli parempi erin 3 – 0. Isolta kirkolta kairasi ankkajoukkue henkisesti todella tärkeän voiton pitkän tappioputken päätteeksi. Erävoitto 3 – 1 ja 3 sarjapistettä maistuivat namiskukkelilta. Peli oli kovaa ja tasaista vääntöä. Ankkojen hakkuripeli oli tänään tikissä. Samoin libero Pasi Hyvärinen oli hyvässä iskussa ja otti komeita puolustuksia, jotka osaltaan katkaisivat Ettan flow-tilan neljännessä erässä. Yleisöä oli Töölön Kisahallin lauteilla 333 katsojaa. Otteluisäntiä oli nipullinen eli KRS-yhtiöt Oy, LVI Star Oy, RI-PLAN ja Urheiluhallit.fi. Lähtiessäni Töölön Kisahallilta laahusti Ducksin tappioapina väsyneenä kohti Korkeasaarta Eläintarhan puiston liepeillä.

Ensimmäinen erä lähti ankoilta hyvin käyntiin. Vallinin syöttövuorolla Kuoksa pakotettiin ottamaan aikalisä tilanteessa 7 – 3. Ducks lisäsi kierroksia ja tilanne oli jo 17 – 11. Etta joutui vaihtamaan Sorvojan Sosunoffiin ja Heleniuksen Muukkoseen. Ankkojen vastaanotto sujui hyvin ja sen pohjalta oli Milsteinin hyvä rakentaa peliä. Bojan Strugar oli pelipäällä. Erä tuli lopulta helposti kotijoukkueelle pistein 25 – 21.

Toinen erä lähti lievästi Ettan hallussa. Janne Marttilan päätettyä onnistuneesti nelospaikasta tilanteeseen 9 – 12, oli Juho Rajalan otettava erän ensimmäinen aikalisä. Tilanteessa 10 – 12 Rajala otti tuplavaihdon ja Joona Väänänen syöttämään ja Alek Rastamo etukentälle. Väänänen nosti joukkueensa johtoon. Tuplavaihto takaisin ja Toni Kankaanpään syöttövuorolla lisää eroa. Kuoksa otti aikalisän tilanteessa 16 – 13. Etta tuli vielä melkein iholle Heleniuksen vahvoilla suorituksilla. Sitten ankat menivät jälleen menojaan ja erä tutuin numeroin 25 – 21 Ducksille.

Kolmas erä lähti lievästi Ettan tahdissa. Pari Ducksin hyökkäysvirhettä ja tilanne oli 5 – 8. Se riitti Rajalalle, joka otti aikalisän. Ducks tuli jo iholle 11 – 12, mutta Etta nykäisi sekä vahventuneen syöttönsä ja hyökkäyksen ansiosta. Tilanteessa 11 – 15 Rajala otti toisen ankka-aikalisän. Sitten otettiin jälleen ankkojen tuplavaihto ja kirivaihde päälle. Rastamo runttaa kakkosesta Väänäsen tarjoilusta ja tilanne 15 – 16. Kuoksa otti aikalisän. Ankat painuvat johtoon 17 – 16. Tuplavaihto takaisin tilanteessa 17 – 17. Tilanteessa 23 – 22 Kuoksa otti toisen aikalisänsä. Niin vain Etta nappasi erän Heleniuksen vahvalla loppuerän esitykselle 23 – 25.

Neljäs erä oli tiukkaa vääntöä. Sorvoja lämpeni tehoihin ja Strugarin lyönnit taas jäivät usein Ettan torjunnan vaimennettavaksi. Tilanteessa 12 – 13 Kuoksa otti aikalisän. Ankat tulivat jo tasoihin 15 – 15. Vääntö oli armotonta. Ankkojen torjunta on tehokasta ja tilanne on 19 – 17. Etta tulee taas tasoihin. Tilanteessa 20 – 19 ottaa Rajala tuplavaihdon. Tilanteessa otettiin 20 – 20 tuplavaihto takaisin. Tilanteessa 24 – 22 Kuoksa otti toisen aikalisänsä. Tilanteessa 24 – 23 Rajala otti toisen aikalisänsä. Strugar hakkaa erän ankoille 25 – 23.

Otteluisännät KRS-yhtiöt Oy, LVI Star Oy, RI-PLAN ja Urheiluhallit.fi palkitsivat Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Toni Kankaanpään ja Ettasta Ville Sorvojan. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärisen.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

2 pistettä Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks

1 piste Pasi Hyvärinen, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 28/+21, Toni Kankaanpää 19/+17, Lauri Lehtonen 10/+6

Etta: Jan Helenius 21/+12,Ville Sorvoja 20/+12, Janne Marttila 18/+10

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja, kapteeni, Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

”Hyvältä maistuu voitto pitkän vaikean pätkän jälkeen. Tänään saatiin heti alusta peli käyntiin ja tultiin hyvällä sykkeellä ensimmäiseen erään. Hyvä hiki tuli hikisessä hallissa, mutta täällä oli kiva pelata. Saatiin kolme ehjää harjoitusviikkoa taakse ja sitten vammoja huollettua ja kroppaa kuntoon. Mennään peli ja pallo kerrallaan ja katsotaan mihin se riittää kauden lopussa”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Sen verran on keretty ottamaan pataan, että kyllä kolmen pisteen voitto maistuu. Olihan tässä pelissä, no joo, ekstralatinkia. Eka erä saatiin aika helpolla. Tappeluahan se on Ettaa vastaan. Se on niin hyvin puolustava joukkue. Niitä vastaan joutuu tekemään järkyttävän paljon duunia, että saa edes eräpisteen. Sarjan tasaisuus tottakai motivoi niin valmentajaa kuin joukkuetta”.

Hakkuri Ville Sorvoja, Etta

”Aika huono oli valmistautuminen. Aika huono oli kaksi ekaa erää. Siinä jäi paljon parannettavaa. Oli jotenkin varovaista tänään peli. Pitkän erätauon jälkeen saimme napsun verran parannettua. Kolmas ja neljäs olivatkin tasaisia eriä. Lopussa alkoi omakin peliä löytyä, kun sain fiiliksen päälle”.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta

”Kaksi erää kyllä oltiin niin nuhassa kuin vain voi olla. Pitkällä erätauolla jouduin avaamaan pojille mitä vaatii tämä Mestaruusliigan sarjataso. Kolmanteen saatiin sitten herätettyä oma peli. Pasi Hyvärisen puolustukset olivat yksi Ducksin voiton avain. Meillä oli siinä neljännessä hyvä runi ja päästiin yrittämään neljä kertaa ja Pasi kaivoi varmaankin niistä kolme. Kummallinen tää Vantaan porukka. Meillä kotona oli ihan nuhanen ja aina täällä missä ikinä ollaankaan pääkaupunkiseudulla, niin on kova. Hyvän tasoinen peli ja kumpikin joukkue joutui tekemään omat pisteensä”.