Vantaa Ducksilla uusi voittoputki meneillään, nyt kaatui Lakkapää

Vantaa Ducksilla uusi voittoputki meneillään, nyt kaatui Lakkapää

3 – 0 (25 – 20, 25 – 13, 25 – 19)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Rovaniemen eli Rollon ylpeyden Team Lakkapään Vantaan Korson Lumon hornankattilassa. Kohtaaminen sujui alusta lähtien kotijoukkueen tahdissa. Lakkapää pystyi kolmannen erän alussa laittamaan hanttiin, mutta siten ankat menivät jälleen menojaan. Pelin fokus pysyi Ducksilla hyvin ja ottelu päättyi selkein erälukemin 3 – 0. Yleisöä oli Lumon lauteilla 383 katsojaa. Otteluisäntänä oli Delete.

Ensimmäiseen erään Ducks lähti kuusikolla Milstein, Carmody, Lehtonen, Kyrölä, Määttänen ja Strugar. Liberona Fowad Rezai, Pasi Hyvärinen oli kuumeisena poissa päivän kokoonpanosta. Lakkapää kärsi loukkaantumisista ja mm. hakkuri Fathers ja keskipelaaja Tuomas Hautala olivat poissa. Tommy Carmodyn syöttövuorot olivat tuhoisia ja niillä ankat kuroivat eroa rovaniemeläisiin. Carmody veti kaksi ässääkin peräkkäin, 16 – 11 ja 17 – 11. Taylor vastasi Lakkapään puolelta samalla mitalla, 7 – 13 ja 17 – 14. Erä lopulta helposti Ducksille 25 – 20.

Toinen erä oli koko ajan kotijoukkueen hallinnassa. Carmodyn torjuntapelikin tehostui ja kaksi torjuntaa peräkkäin veivät ankat jo 17 – 11 johtoon. Strugar kaapitti Tayloria nelosessa ja etumatka vain kasvoi 19 – 12 johdoksi. Atte Kyrölä tyhjentää eräpallossa kätensä ja se on ässä. Erä helposti ankoille lukemin 25 – 13.

Kolmanteen erään ankoilta vaihtui Kyrölä Kattelukseen ja Lehtonen Valliniin. Lakkapää ja Niko-Matti Koskela olivat kuin uudesti syntyneet. Pallo kuoli ja tilanne oli vieraille 4 – 8. Määttäsen Markon syöttövuorolla ankat kuroivat eroa Lakkapäähän kiinni jo kahteen pisteeseen. Vallinin syöttövuorolla tultiin jo tasoihin. Carmodyn torjunnalla ankat siirtyivät erässä ensimmäisen kerran johtoon 15 – 14. Kalle Katteluksen syöttövuorolla erä kääntyi lopullisesti ankoille. Numerot lopulta selkeät 25 – 19. Torjunnat ankoille 12 ja Lakkapäälle 3. Ankoille 7 ässää ja Lakkapäälle 4.

Otteluisäntä Delete palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Bojan Strugarin ja Lakkapäästä Jani Sippolan. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Matias Korhosen.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Bojan Strugar, Vantaa Ducks

2 pistettä Michael Milstein, Vantaa Ducks

1 piste Tommy Carmody, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 18/+12, Tommy Carmody 13/+10, Marko Määttänen 11/+10

Lakkapää: Niko-Matti Koskela 15/+4, Miikka Lemola 10/+4, Gavin Taylor 8/-1

 

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Hakkuri Bojan Strugar, Vantaa Ducks

”Mikään peli ei ole helppo, ei tämäkään peli. Saimme kuitenkin toisen voiton peräkkäin. Pidimme fokuksen pelissä kaikissa kolmessa erässä. Pelimme käynnistyi hitaasti kolmannessa erässä, mutta käänsimme sen kuitenkin itsellemme selvästi. Vaikka en ole keskitorjuja, niin tänään todellakin tuli viisi torjuntaa. Me ilmeisesti olemme lähellä puolivälieräpaikkaa, mutta fokuksen on pysyttävä loppurunkosarja kunnolla pelissä”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Saatiin pidettyä meidän virhekontrolli. Vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä. Pystyttiin pitämään läpi matsin tekemisen taso riittävän korkealla. Olisi varmasti ollut vielä kiristämisen varaa, mutta fakta on, että pelattiin tänään hyvä peli. Peli kerrallaan jatketaan. Oikeastaan ollaan pelattu vuoden vaihteen jälkeen joka pelissä meidän omia pleijareita. Pleijaripaikka ei ole kirkossa vielä kuulutettu. Pleijareihin halutaan ja sen eteen ollaan valmiita tekemään töitä. Sen verran kunnianhimoinen ihminen olen, että haluan, että menemme vielä puolivälieristä eteenpäin. Näissä loppupeleissä täytyy katsoa, että mikä on se pelin osa-alue, missä meidän täytyy olla superhyviä, että voidaan kaataa top4 -joukkueita”.

Passari Jani Sippola, Lakkapää

”Meidän touhu on tällä hetkellä sillä tasolla, ettei tässä hyödytä paljon tilastoja katsella. Tänään pystyttiin edes hetki haastamaan, kun pelattiin peliä nimeltä lentopallo. Meillähän ei tällä hetkellä ole edes ns. perustasoa. Haastavaa on, en edes itse tiennyt kuinka monta ukkoa saadaan tälle reissulle mukaan. En mä tälläsessä mankelissa ole ikinä ollut. Mutta pitää muistaa, että kaikki mikä ei tapa niin vahvistaa”.

Päävalmentaja Henri Tuomi

”Aika lailla sellainen peli mitä odotin. Yritystä ei enää oikein ole. Helpot pallot putoavat kenttään. Sanoin pojille, että minä en tätä junaa vedä. Jokaisen äijän on mentävä itseensä. Tuollaista jälkeä tulee, kun kukaan ei oikein yritä. Sain valmentajakollegalta vinkin, että tästä kaudesta kyllä kannattaisi kirjoittaa kirjan. Niin kaikkea on tapahtunut ja osa ei edes kestä päivänvaloa”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .