Vantaa Ducksilla panokset kovenevat

Vantaa Ducksilla panokset kovenevat

Suomen Cup huipentuu tammikuussa. Vantaa Ducks matkaa lauantaina Sastamalaan välieräotteluun VaLePa Sastamala Tampereen vieraaksi. Vexve Areenalla on panoksena finaalipaikka 26.1. Turussa pelattavaan lentopallon Suomen Cupin loppuotteluun. Välieräpaikka on seuran historiassa paras sijoitus cupissa toistaiseksi. Viime kaudella Mestaruusliigan puolivälieräpelissä pystyi määrätietoinen ankkaparvi nujertamaan kotijoukkueen heidän omassa pyhätössään Sastamalassa. Lauantaina on jälleen mahdollisuus tehdä suuria tekoja, joilla ankat jäisivät vantaalaisen lentopalloilun historiaan ikiajoiksi.

Ottelun kiistaton ennakkosuosikki on VaLePa, joka suorastaan pursuaa maajoukkuetason pelaajia. VaLePa Sastamala Tampereen pelin perusta on kapellimestari Mikko Esko. Mikäli Suomen kokenein passari saa nauttia hyvästä vastaanotosta, hän pyörittää peliä mestarillisesti. Hyökkäysvoimaa löytyy kaikilta paikoilta. Hakkuripuolella on kolme kovaa luuta. Aaro Nikula, Arvis ”Pomppukone” Greene ja Urpo ”Upi” Sivula ovat kaikki valmiita tatamille ja murhaavaa jälkeä syntyy. Keskipelaajaosaston ehdoton kunkku on Tommi Siirilä, joka teki jäätävää jälkeä maajoukkueessa, kun Suomi nujersi sunnuntaina Mikkelissä Tanskan. Hihapuolella kärkikolmikon muodostavat Olli Kunnari, Erik Sundberg ja Niko Suihkonen. Jokaisella heillä on omat vahvuutensa. VaLePa Sastamala Tampere on erinomainen pelin kaikilla osa-alueilla, joten ankkakäskijä Ismo Tuominen joutuu käyttämään koko kokemusarsenaalinsa hyväkseen, jotta keksii reseptin kotijoukkueen pelin horjuttamiseksi.

Ankat aloittivat henkisen keskittymisen ratkaisevaan välierään heti Hurrikaani-pelin jälkeen lauantaina. Pelaajat ovat keskustelleet ja ovat varmasti henkisesti äärimmäisen valmiita lauantaina laittamaan kaikki peliin ja vähän enemmänkin. Altavastaajan asema sopii Vantaa Ducksille kuin lippalakki korsolaisen herrasmiehen päähän. Kokenut libero Pasi Hyvärinen on yksi taisteluasenteen mannekiineista. Hän jos kuka ei kuvia kumartele ja on valmis osana joukkuetta viemään seuran Turun finaaliin. Mikäli Ducksin vastaanotto toimii, niin passari Lankinen on ankka paikallaan ruokkimaan pallontappotaitoisia hyökkääjiä. Ankkojen syöttöpelin on onnistuttava, mikäli Turkuun halutaan lähteä lopulliseen hunajajahtiin. Lisäksi torjuntapelissä on saatava ainakin vaimennuksia, jotta ankkapuolustus ehtii Hyvärisen johdolla tehokkaaseen marjanpoimintaan. Yksi selkeä ase Ducksin kalupakissa on Ismo ”Iska” Tuominen. Ankkakäskijän kokemus tekee vaikutuksen ja Iska varmasti näkee tälläkin viikolla parikin herkullista päiväunta Turun vaikuttavasta kulttuurihistoriasta.

Suomen Cupin välieräpelin jälkeen ankkojen pelit Mestaruusliigassa jatkuvat kotiottelulla tiistaina 15. tammikuuta. Vastustajaksi saapuu Raision Loimu. Peli alkaa klo 18.30.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.