Vantaa Ducksilla kauden viimeinen mahdollisuus kaataa Loimu

Vantaa Ducksilla kauden viimeinen mahdollisuus kaataa Loimu

Lentopalloilun Mestaruusliigassa on loppusuoran kalkkiviivat menossa. Sunnuntaina 24.2. Vantaa Ducks matkustaa Suomen ex-pääkaupungin Turun naapurissa olevaan Raisioon. Kerttulan liikuntahallissa vastaan asettuu Raision Loimu. Loimulla on jopa mahdollisuus nousta sarjassa neljänneksi, mutta se edellyttää ehdottomasti ankkaparven nitistämistä. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat kaikki päättyneet raisiolaisten voittoon. Perinteikäs Loimu on selkeä ennakkosuosikki, jonka päävalmentaja Christophe Achten on virittänyt tällä kaudella huippukuntoon. Samuli Kaislasalon lähtö Kreikkaan hiukan heikensi joukkuetta. Samulin tilalle tullut hakkuri Ivan Marquez ei ainakaan ole vielä osoittanut rankkasateentekijäksi. Ottelu tulee suorana niin Yle Areenalta kuin RuutuPlussalta.

Raision Loimun nuori kapellimestari Tomi Saarinen on tämän kauden suurimpia yllättäjiä. Hänen adjutanttinaan on ollut Kasper Vuorinen, joka valittiin viime viikolla Suomen naisten lentopallomaajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Keskiosasto on Loimulla parasta valioluokkaa. Myös hakkurin tontilla väläytellyt Koppanen on kova torjuntaluu. Pablo Guzman on pomppukone, joka on pelannut vahvoilla tehoilla läpi kauden. Tietysti pitää muistaa Loimun legenda jo eläessään, Ossi Rumpunen. Ossihan pystyy pelaamaan sekä yleispelaajan että hakkurin paikkaa. Ruotsin maajoukkueen tähti Viktor Lindberg on kova myös syöttöruudussa, joten ankkojen hihaosastolla on varmasti työntäyteinen sunnuntai edessä.

Ankat ovat voittaneet 16.12.2018 jälkeen vain yhden pelin, joten voitto vahvistaisi ankkakäskijä Tuomisen parven itsetuntoa tuleviin karsintapeleihin. Sunnuntaina Ducks raapi henkisesti tärkeän voiton VaLePa Sastamala Tampereesta, joka osoitti, että joukkue pystyy kyllä pelaamaan huipputasolla. Perjantaina Akaa Volleyta vastaan kolmas erä oli otettavissa, mutta Lumossa pelatusta ottelusta Akaa Volley otti lopulta selkeän 0 – 3 voiton. Koko kausi on mennyt oikeastaan vakiokuusikon hakemisessa, joten on jännä nähdä millä kokoonpanolla Ducks lähtee otteluun. Perjantaina paluun miehistöön teki Atte Rissanen. Brassiankoilta vaaditaan sunnuntaina onnistumista, mikäli voitto halutaan Loimusta kairata vantaalaiskorsolaisbrasilialaisilla työkaluilla. Perjantaina vastaanottopeli ei toiminut Akaan kovan leijasyötön takia. Sunnuntaina hihapelin on toimittava, jotta Akseli Lankinen pääsisi kunnolla pyörittämään peliä.

Loimu-pelin jälkeen ankat pelaavat runkosarjan viimeisen kotipelin perjantaina 1.3. klo 18.30, jolloin vastaan asettuu Lumo-hallissa Tiikerit.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.