Vantaa Ducksilla jälleen elintärkeä kamppailu keskiviikkona

Vantaa Ducksilla jälleen elintärkeä kamppailu keskiviikkona

Lentopalloilun Mestaruusliigassa puolivälieräpaikasta taistelevalla Vantaa Ducksilla on keskiviikkona 26.2. klo 18.30 mahdollisuus avata uusi voittoputki. Olli Kuoksan luotsaama Etta asettuu verkon toiselle puolelle. Toisella puolella oululais- tai paremminkin oulunsalolaislähtöiset Juho ja Mika ”Pikkuveli” Rajala odottavat malttamattomana viime kauden hopeajoukkuetta. Molemmat joukkueet periaatteessa tarvitsisivat voiton tästä elintärkeästä kamppailusta, jos kevät halutaan päättää runkosarjan jälkeisissä pleijareissa. Viikonloppuna kumpikin joukkue kärsi sarjan kärjessä keikkuville seuroille selkeät 3 – 0 tappiot. Kahvion viereisessä mediapisteessä kuullaan valmentajien ennakkomietteet illan ottelun taktiikasta kello 18.00.

Etta on liikkeellä ilman joukkueen syömähammasta Jan Heleniusta. Joukkue hakee vielä uusia vastuunkantajia, joita kyllä on tarjolla Olli Kuoksan valmentamassa joukkueessa. Olli Kuoksa totesi lauantaina Savo-tappion jälkeen seuraavasti: Harjoituksissa ollaan pystytty treenaamaan kuin voittava joukkue, mutta viime peleissä se ei ole siirtynyt peleihin. Nyt lähdetään vieraspeleihin, toivotaan että siellä siirtyy. Oululaiset kohtaavat tiistaina Raisiossa Loimun, joten ettalaiset ovat varmasti valmiina, kun tuomari puhaltaa ensimmäisen kerran pilliinsä. Janne Marttila, Ville Sorvoja, Nuutti Niinivaara ja Markus Väisänen ovat esimerkkejä kokeneista liigapelureista, jotka haluavat näyttää Lumon lauteilla istuville omille ja Vantaa Ducksin faneille osaamisensa ylimmän tason. Etta on tunnettu erinomaisesta puolustuksesta, joten erävoitostakin joutuvat vantaalaiset taistelemaan hiki otsalla.

Vantaa Ducksin viiden ottelun voittoputki katkesi Loimaalla. Joukkue teki liikaa omia virheitä, jotta olisi pystytty haastamaan tosissaan Hurrikaani. Ensimmäiseenkin erään tuli kahdeksan aloitusvirhettä. Näistä vielä bonuksena vastustaja sai kahdeksan eräpistettä. Juho Rajala varmasti käyttää kaiken valmentajaosaamisensa, että Ettalta saadaan voiton mukana kaikki jaossa olevat kolme sarjapistettä. Loimaalla huimia tehoja läpi kauden tahkonnut Bojan Strugar jäi vaatimattomiin pistelukemiin. Myös keskipelistä ei saatu normitehoja irti. Laitapassit jäivät vajaaksi ja näin yleispelaajat joutuivat takomaan Hurrikaanin torjunnan käsiin. Mikäli kotisalissa löytyy sama hurmos kuin Loimua, Savo Volleyta ja Karelian Hurmosta vastaan, ja siihen vielä lisätään kotiyleisön vahva kannustus, niin kaikki on silloin mahdollista. Rajala totesi Hurrikaani-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että me emme ole vieneet pystyneet täysin hyödyntämään Tommy Carmodya keskipelaajana. Mikäli vastaanotto toimii ja akselilla Milstein – Carmody passitempo asettuu kohdalleen, niin oululaisen torjunnan teho laitetaan todelliseen happotestiin. Strugar myös janoaa paluuta normitehoille, joten Oulun puolustus joutuu todellisen Mikasa-jahtiin lähellä Lumon parketin pintarakenteita.

Keskiviikon pelin jälkeen Vantaa Ducks kohtaa Lakkapään sunnuntaina 1.3. Vantaan Korson Lumo-hallissa. Tuohon peliin ankat lähtevät selkeinä ennakkosuosikkeina.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .