Vantaa Ducks Toijalan Monitoimihallin pätsiin

Vantaa Ducks Toijalan Monitoimihallin pätsiin

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjassa on jäljellä enää vain tärkeitä pelejä. Vantaa Ducks sai perjantain peliin hyvät eväät Savo Volleyta vastaan pelatusta kahdesta ensimmäisestä voittoerästä keskiviikkona Lumossa. Joukkueen itseluottamus nousi kohisten. Ankkaparvi kohtaa perjantaina 25.1. klo 18.30 alkavassa ottelussa Toijalan Monitoimihallissa Akaa Volleyn. Ottelu on ns. kuuden sarjapisteen ottelu juurikin Vantaan ylpeydelle. Joukkueella on koossa 15 sarjapistettä ja jäljellä olevista runkosarjan yhdestätoista ottelusta on raavittavissa ratkaisupeleihin oikeuttavat pisteet. Akaa Volley ja Kokkolan raidallinen nisäkäs, Tiikerit, ovat  runkosarjan loppukirissä ankkaparven tärkeimmät vastustajat. Akaa Volleyn Oliver Lüütsepp luotsaa kokenutta miehistöä, jonka rungon muodostavat Joni Mikkonen, Sauli Sinkkonen, Ville Heiskanen, Enderwin Herrera ja Ville Juntura. Vakuuttava nimilista joka asettaa ankkakäskijä Tuomiselle jälleen aamuyön tärkeät unet tuhoavat paineet. Tuominen onneksi tunnetaan myös märistä päiväunista ja toivottavasti mestariluotsi ehtii sellaiset ottaa ennen ottelun alkua.

Akaa Volleylla on koossa 26 sarjapistettä ja joukkue on runkosarjassa seitsemäntenä ja Vantaa Ducksia edellä 11 pistettä. Toki akaalaisilla on pelattuna kaksi ottelua enemmän. Akaan pelin sielu on Ville Juntura, joka on elämänsä vedossa. Poliisiksi opiskeleva passari on löytänyt hyvin kokeneen miehistön kuumimmat pelaajat. Joni Mikkonen ei esittelyjä kaipaa. Jonin ja Villen yhteistyö muistuttaa maajoukkueesta tuttua Tervaportin ja Ojansivun yhteistyöakselia. Passitempo on sähäkkä ja Mikkosen pajavasara päättää hyökkäykset tehokkaasti. Edellisessä ottelussa Herrera oli liberona, mutta tämänkin tontin ”Eetu” hoitaa mallikkaasti.  Akaa voitti edellisessä pelissään Tiikerit, mutta muuten viime peleissä ei pallo ole pyörinyt kotijoukkueen suuntaan samalla tavalla kuin kauden alussa.

Vantaa Ducks aloitti keskiviikon pelin Savo Volleyta vastaan häikäisevästi. Kahdessa ensimmäisessä erässä ankkojen otteet olivat päättäväisiä, virheettömiä ja tehokkaita. Koko joukkue oli kuin uudesti syntynyt. Koko peliä ei vielä saatu käännettyä kotiin, mutta pelistä jäi arvokas sarjapiste plakkariin. Joukkueen ilme lupaa hyvää Akaan pelimatkalle. Hakkuri Karl ”Klots” Külaots oli keskiviikkona kentän pistenikkari. Ankat onnistuivat laajalla rintamalla. Pasi Hyvärinen on parantanut koko kauden ajan peliään ja on ankkojen vastaanoton ja puolustuksen lukko. Toni Kankaanpää oli keskiviikkona kuin uudesti syntynyt ja tämä lupaa hyvää perjantaille. Ankkojen syötön onnistuessa on akaalaisilla tekemistä, että saisivat Vantaa Ducksin pihteihinsä. Mikäli ankkojen vastaanotto on yhtä hyvää kuin keskiviikkona voi Lassi Nurminen haastaa ihan tosissaan maajoukkuekeskari Sauli Sinkkosen.

Ankoilla on menossa vierasotteluputki ja Akaa Volleyn kohtaamisen jälkeen on suuntana Kerttulan liikuntahalli Raisiossa. Tiistaina 29.1. klo 18.30 Raision Loimu on isäntänä ja ankoilla on varmasti tukullinen hampaankolossa, joten tiukka ottelu on silloin luvassa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.