Vantaa Ducks testaa sarjakärjen syyskunnon

Vantaa Ducks testaa sarjakärjen syyskunnon

Lentopalloilun Mestaruusliigassa lokakuussa peruuntui niin Vantaa Ducksilta kuin Akaa Volleylta otteluita. Peruuntuneiden ottelujen tilalle saatiin sovittua Akaa Volleyn ja ankkojen kohtaaminen Toijalan Monarilla sunnuntaina 18.10. Ottelu piti alun perin pelata vasta 25.2.2021. Ottelu alkaa klo 17.00 ja otteluisäntänä on Akaa. Akaassa palvelut pelaavat, luonto on läsnä ja tilaa löytyy sekä toimintaa. Vantaa Ducksin pelaajat ovat pääkaupunkiseudulla tottuneet samoihin etuihin, joten sopeutuminen pelipaikkaan tapahtuu nopeasti. Akaa Volley johtaa sarjaa kukistettuaan Hurrikaanin Loimaalla. Vantaa Ducks on saalistanut kolmessa ottelussa kaksi pistettä. Molemmat pisteet tulivat Hurrikaanin kanssa pelatuista tiukoista viisieräisistä kamppailuista.

Akaa Volley on viime kaudesta vahvistunut ja joukkue varmasta janoaa mestaruutta. Hurrikaanin voittamisen avaimena oli joukkueen vahva puolustuspelaaminen. Jatkopallon tappaminen onnistui selkeästi Hurrikaania paremmin. Joukkueessa on kokemusta ja leveyttä. Joka pelipaikalle löytyy vahva ”luu”. Keskipelaaja Markus Kaurto on kovan luokan vahvistus, jolla on kokemusta mestaruuksista ja hän on kuulunut pitkään maajoukkueen vakiokalustoon. Hakkuri Urpo ”Upi” Sivula on oman paikkansa legenda jo eläessään. Liberona on tulevaisuuden lupaus Voitto Köykkä, josta varmasti kuulumme tulevina vuosina hyviä uutisia. Valmentaja Oliver Lüütsepp on monipuolisena taiturina vastannut lehdistötilaisuudessa voittopelin jälkeen suomeksi, joten mielenkiintoista nähdä millä kielellä Oliver kommunikoi sunnuntain pelin jälkeen.

Tiikerit voitti Kokkolan Hollihaassa ankat selkeästi viime viikonloppuna. Valmentaja Juho Rajala totesi lehdistötilaisuudessa, että ankat hävisivät selkeästi niin vastaanotto- kuin syöttöpelaamisessa. Tiikerit voitti ässätilaston vakuuttavasti 11 – 1. Jos sunnuntaina halutaan Toijalan hornankattilasta tuoda muutakin kuin haaleita muistoja, niin hihaosaston on toimittava. Vantaa Ducks on yhtenäinen ja kokenut joukkue. Nyt vain pitää ankoista saada kaikki osaaminen ja taito ulos. Voitontahtoa mitataan jälleen sunnuntaina. Hakkuri Joonas Jokela janoaa paikkaa tuleviin lentopallon EM-kisoihin Tampereelle. Nyt on oiva tilaisuus antaa näyttöjä. Vai näyttääkö Tommy taivaan merkit Oliverin suojateille. Ankkojen kapteeni Joona Väänäseltä vaaditaan nappipeliä, jos Akaa Volleyn kivikovaa torjuntaa halutaan viedä kuutamolle. Tiikerit-pelissä ankkojen kolme parasta hyökkääjää jäi tehotilastoissa miinukselle. Sunnuntaina täytyy tilastoijan tulostimisesta tupsahtaa vahvasti plusmerkkinen tehotilasto ankoille. Silloin saattaa Vantaalle siirtyä pelaajien ja staffin lisäksi myös muutama sarjapiste.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.