Vantaa Ducks tarvitsee raamatullisen ihmeen

Vantaa Ducks tarvitsee raamatullisen ihmeen

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtaa sunnuntaina 17.2. klo 17.00 alkavassa ottelussa Vantaan Korson Lumo-hallissa VaLePa Sastamala Tampereen. VaLePa Sastamala Tampere johtaa sarjaa ja Vantaa Ducks on sarjassa viimeinen. Karsintasarjan välttäminen edellyttää viimeisissä viidessä ottelussa todellista raamatullista ihmettä. Ankkojen pitäisi voittaa kaikki ottelut ja saalistaa niistä yhteensä viisitoista sarjapistettä. Sarjassa edellä oleva Tiikerit ei taas saisi voittaa yhtään ottelua, joten pääsy puolivälieriin ei todellakaan ole enää omissa käsissä. Ducks on voittanut viimeksi 16.12.2018, joten sunnuntaina on tappioputkessa kahlaamista takana jo reilut kaksi kuukautta. Ihmeitä on toki maailman sivu tehty veden päällä kävelyä myöten ja ankat voittivat viime kauden puolivälierissä vierailijajoukkueen heidän kotikentällään. Valmentajien ennakkohaastattelussa klo 16.30 selviää millä teemoilla joukkueet lähtevät peliin. Päävalmentaja Ismo Tuomisen kielikuvastosta löytyvät varmasti niin kaikkien aikojen kärsimysnäytelmien äiti ja mummo. Kakun päälle asettavia kirsikoita ei ankkojen pelissä ole näkynyt sitten edellisen Tiikerit-voiton.

VaLePa Sastamala Tampere on tällä kaudella jo voittanut Suomen Cupin. Europeleissä voittaja löytyi vasta Tuomas Sammelvuon valmentamasta huippujoukkueesta. Europelit päättyivät viikolla, joten pientä matkaväsymystä saattaa Mikko Eskon johtamasta kuusikosta löytyä. Joukkueella on myös ollut lievää tungosta sairastuvalla, joten sunnuntaina selviää millä kuusikolla joukkue lähtee peliin. Hakkuripuolella on kovat piiput, oli kentällä Sivula tai Greene. Passari Mikko Eskon on legenda jo pelatessaan. Kun huippupassarin ura joskus loppuu, niin Mikon koko peliasu tossuja ja sukkia myöten varmasti jäädytetään Vexve-Areenan kattorakenteisiin ikiroutaan.

Ankkojen hyökkäyspeli parani lievästi Hurrikaani-pelissä Loimaalla, mutta mitään pallontappamisen ilojuhlaa ei ole vielä ollut näkyvästä. Joukkueessa on potentiaalia ja pelkkää nimilistaa katsottaessa on selvää, että pelaajilla on taitoa ja kokemusta voittoihin ja menestykseen. Kevään ratkaisupelit saattavat ihmettä odotellessa olla karsintapelejä, joten runkosarjan lopussa on syytä löytää voittava kuusikko kentälle. Libero Pasi Hyvärisen palanen kokonaisuuteen on selvillä, mutta muuten pelaajat vaihtuvat kentällä välillä niin tiheästi, että numerolaikat vain viuhuvat ilmassa. Sunnuntaina on mahdollisuus voittoon olemassa, sillä vieraat saattavat tulla peliin lievästi takki auki. Vantaa Ducksilla ei taas ole hartioilla ennakkosuosikin paineita.

VaLePa Sastamala Tampereen kohtaamisen jälkeen saapuu Akaa Volley Lumo-halliin perjantaina 22.2. klo 18.30. Akaa Volleyn kannattajat tulevat varmasti taas kannustamaan omiaan, joten hyvä koitos on luvassa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.