Vantaa Ducks taisteli tasaisesti sarjajohtaja Hurrikaanin kanssa Loimaalla

Vantaa Ducksin pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen kuntoutuneena palanneet Toni Kankaanpää, Alpár Szabó ja Lassi Nurminen nostivat joukkueen pelin tasoa ja taistelutahtoa. Sarjajohtaja Hurrikaani joutui tasaisessa ottelussa tiukille ja voitti ottelun numeroin 3-1 (25-23, 22-25, 25-22, 30-28).

Vantaa Ducksin aloituskokoonpanoon astelivat passari Bálint Magyar, hakkuri Antti Vallin, yleispelaajat Toni Kankaanpää ja Miro Määttänen, keskimiehet Alpár Szabó ja Lassi Nurminen sekä libero Heikki Nyman. Hurrikaanin kokoonpanossa aloittivat passari Harrison Peacock, hakkuri Mikko Oivanen , Yleispelaajat Eemeli Kouki ja Luke Smith, keskimiehet Tuomas Koppanen ja Matti Oivanen sekä libero Jesse Mäntylä. Ducks aloitti ottelun pirteästi ja siirtyi heti erän alussa 0-3 johtoon. Matti Oivasen parilla torjunnalla Hurrikaani pääsi mukaan peliin ja erää mentiin tasatahtia puoleen väliin saakka. Erä oli tasatilanteessa vielä numeroissa  23-23, mutta nimekäs Hurrikaani puristi kaksi viimeistä pistettä erävoittoon 25-23. Toni Kankaanpään paluu kokoonpanoon ryhdisti Ducksin vastaanottomiehitystä ja parantunut nostopeli toi lisää tehoja Lassi Nurmisen ja Alpár Szabón hyökkäyksiin. Hyvän pelin pelannut libero Heikki Nyman oli nostovastuussa ja puolustustehtäviä hoiteli libero Patrik Ovaska.

Toisessa erässä Ducks jatkoi samalla kokoonpanolla, Hurrikaanin kokonpanoon tuli varjojen mailla pelailleen Luke Smithin tilalle Tomi Mutka. Ducks siirtyi heti erän alussa 0-4 johtoon, mutta Hurrikaanin torjunnalla ja Ducksin parilla virheellä tilanne tasoittui numeroihin 5-5. Erää mentiin erittäin tasaisissa merkeissä numeroihin 17-17, mutta Toni Kankaanpään kolmella hyökkäyspisteellä Ducks karkasi  18-21 johtoon. Seuraavat neljä pistettä tekivät Oivasen veljekset tasaisesti molemmille joukkueille ja erä päättyi lopulta Lassi Nurmisen keskihyökkäykseen numeroin 22-25. Eemeli Kouki ja Mikko Oivanen vastasivat erässä edelleen Hurrikaanin hyökkäystehoista, loppujoukkue teki yhteensä ainoastaan yhden hyökkäyspisteen. Ducksilla vastuu jakautui huomattavasti tasaisemmin.

Kolmanteen erään Hurrikaani vaihtoi pisteittä jääneen Tuomas Koppasen tilalle Karri Kutinlahden, Ducks jatkoi samalla kokoonpanolla. Hurrikaani karkasi heti erän alussa Ducksin virheiden avustamana muutaman pisteen johtoon ja virhesuman jatkuessa kotijoukkue oli pahimmillaan 18-9 johdossa. Passari Joel Laakso tuli Bálint Magyarin tilalle johtamaan  peliä ja Ducks hivuttautui erän loppupuolella kolmen pisteen päähän tilanteeseen 23-20. Mikko Oivanen päätti lopulta erän kotijoukkueelle numeroin 25-22.

Neljännessä erässä Hurrikaani jatkoi samalla kokoonpanolla, Ducksin passarina jatkoi Joel Laakso. Erää pelattiin alusta loppuun saakka tasaisissa merkeissä,  tasapisteissä oltiin erän aikana peräti 16 kertaa aina tilanteeseen 28-28 saakka. Vantaa Ducksillakin oli kahden eräpallon verran mahdollisuus siirtää ottelun ratkaisu viidenteen erään, mutta kotijoukkue rypisti lopussa tarvittavat kaksi pistettä. Hurrikaani oli edelleen hyökkäyspuolella Eemeli Koukin ja Mikko Oivasen varassa, Ducksin vastuu jakautui tasaisemmin. Erä ja ottelu päättyi lopulta Ducksin kahteen hyökkäysvirheeseen numeroihin 30-28.

Vantaa Ducksin peliin tuli selvästi parannusta miehistön palatessa vähitellen loukkaantumisten jälkeen pelikuntoon ja kokoonpanoon, pelaavasta joukkueesta olivat vammojen takia poissa enää Karl Külaots ja Marko Määttänen. Vantaa Ducksin keskihyökkääjät voittivat vastapuolen kilpakumppanit pistein 27-11, joista hyökkäykset peräti 23-6. Yleispelaajien yhteispisteet olivat hyvin tasaiset 29-29, mutta hakkuri Mikko Oivasen pisteet 26 (+16) kallistivat vaakaa kotijoukkueelle puolelle. Ässäsyötöt Hurrikaanille selvästi 8-4 ja syöttövirheet Ducksin tappioksi 10-16. Torjunnat tasan 7-7. Tehdyt pisteet Ducksin eduksi 68-76, hyökkäyspisteet 53-65 ja hyökkäysprosentti Ducksille 49-53, mutta kokeneempi Hurrikaani vei voiton pienemmällä virhemäärällä. Mikko Oivanen ja Eemeli Kouki tekivät joukkueensa pisteistä 46 ja loppujoukkue 22, Vantaa Ducksin joukkueessa vastuu jakautui erittäin tasaisesti ja viisi verkkopelaajaa teki 13-15 pistettä vain passareiden jäädessä pienemmälle pistemäärälle.

Lassi Nurminen:

– Viikon tavoitteena oli saada rentous takaisin ja oma peli raiteille. Pienestä oli kiinni, että olisimme voineet pitkittää ottelua vielä tästäkin. Selän kanssa ollut ongelmia, mutta pelissä sitä ei enää huomannut. Molempien passareiden kanssa kulki hyvin.

Eemeli Kouki:

– Ei tänään saatu syötöllä vastustajan peliä rikki. Pelasivat hyvin keskeltä. Pallot tulivat torjunnan käsien välistä. Ollaan tällä kaudella joka kerta pelattu hyvin Ducksia vastaan, joten hyvällä fiiliksellä tultiin tähänkin otteluun.

Ismo Tuominen:

– Mä en oo tyytyväinen lopun hyökkäysratkaisuihin enkä meidän leijasyöttäjien toimintaan. Saatiin vakiokuusikko pitkästä aikaa kentälle. Tavoitteena oli sitä kautta saada peruspeli jälleen kuntoon. Kirsikka kakun päältä jäi tänään saamatta.

Lauri Rantanen:

– Jalat olivat joukkueella alussa hieman jähmeessä. Matti Oivanen toi meidät peliin mukaan muutamalla torjunnallaan. Aikamoiseksi lyöntikilpailuksi ottelu meni. Siinä kaveri pärjäsi hyvin, mutta ero syntyi sitten helpoissa virheissä. Omakin hävitty erä ratkesi kuuteen hyökkäysvirheeseemme.