Vantaa Ducks taisteli Loimulta pisteen trilogian ensimmäisessä pelissä

2 – 3 (23 – 25, 20 – 25, 27 – 25, 25 – 15, 8 – 15)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Raision Loimun Vantaan Korson Lumo-hallissa. Joukkueet kohtaavat kolme kertaa peräkkäin ja Loimu avasi trilogian 2 – 3 voitolla. Vantaa Ducks oli jo sillassa kolmannessa erässä Loimun johtaessa kuudella pisteellä. Ankat taistelivat ja väänsivät erän voitokseen. Neljäs oli sitten Ducksin näytöstä. Loimu otti tahtipuikon viidennessä erässä ja voitti sen selkeästi. Yleisöä oli Lumon lauteilla 334 katsojaa. Otteluisäntänä oli Stark.

Ensimmäinen erä meni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 16 – 16 saakka. Sitten Kasimir Vuorinen otti roolia syöttöpaikalla ja ässäsyötön jälkeen Loimu johti 16 – 18 ja Juho Rajala otti erän ensimmäisen aikalisän. Hershko päättää erän komealla kuutospaikan lyönnillä 23 – 25 Loimun voittoon. Erän hahmo oli Windson Ferreira tehoin 8/+6. Ducksin paras oli Bojan Strugar tehoin 7/+5. Ducks ei saanut riittävästi painetta Loimun vastaanottoon, joka pysyi läpi erän kuosissa.

Toisen erän alkupuolella Loimu nykäisi Trent O´Dean syöttövuorolla 9 – 5 johdon. Sitä lähtivät ankat Bojan Strugarin syöttövuorolla kuromaan kiinni. Milsteinin syötettyä ässän oli tilanne tasan 12 – 12. Tilanteessa 14 – 18 otti Rajala aikalisän ja aikalisää edelsi Loimun vahva jakso, kun Ducks peli taas sakkasi hetkeksi. Strugarin ässällä ankat tuli iholle lukemiin 16 – 18. Se riitti Vuoriselle, joka otti aikalisän Loimulle. Kankaanpään syötettyä ässällä tilanteeksi 18 – 20 otti Vuorinen toisen aikalisänsä. Loimu kiristi vielä lopussa ja erä selvästi Loimulle 20 – 25. Loimulla ei ollut kahden erän jälkeen yhtään hyökkäysvirhettä Ducksin neljää hyökkäysvirhettä vastaan.

Kolmas erä oli Loimun näytöstä Joel Laakson syöttövuorolla ja Loimu repäisi jo 5 – 9 johdon. Tilanteessa 8 – 14 Rajala otti toisen aikalisänsä. Carmodyn syöttövuorolla alkoi ankkojen kiri. Kattelus oli tullut Kyrölän tilalle ja laittoi Mikasan pisteen arvoisesti rajan tuntumaan. Tämä riitti Vuoriselle, joka otti aikalisän tilanteessa 13 – 16. Ankkojen torjuttua Hershkon jujun lattiaan tilanteeksi 16 – 17 otti Vuorinen toisen aikalisänsä. Kattelus vei ankat jo 18 – 17 johtoon. Erän loppuhetkillä piste pisteeltä parani ankkojen asenne peliin. Palloa kaivettiin lähes mahdottomista paikoista. Loimu alkoi tehdä myös hyökkäysvirheitä ja niin erä vain kääntyi Ducksille numeroin 27 – 25.

Neljänteen erään tuli energiaa ja asennetta kolmannen erän voitosta saanut Ducks. Laakson jujutettua verkkoon siirtyi Ducks jo 11 – 7 johtoon. Vuorinen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 11. Neljännen erän loppu oli ankkojen näytöstä. Loimu jäi ns. telineisiin ja erä Ducksille todella selkeästi pistein 25 – 15. Koko joukkue oli tulta ja tappuraa.

Viidennessä erässä Loimu roihahti taas. Vuorisen syötettyä ässän otti Rajala erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 5 – 8. Rajalan toinen aikalisä tilanteessa 7 – 11. Laakson syöttövuorolla Loimu meni komeaan johtoon erässä 7 – 14. Erä meni ansaitusti vieraille pistein 8 – 15. Koko ottelu Loimun voitoksi erin 2 – 3.

Ducksin parhaana pelaajana otteluisäntä Stark palkitsi Bojan Strugarin ja Loimusta Tamir Hershkon. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Avery Aylsworthin.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Tamir Hershko, Raision Loimu

2 pistettä Bojan Strugar, Vantaa Ducks

1 piste Windson Ferreira, Raision Loimu

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 27/+20, Tommy Carmody 14/+8, Toni Kankaanpää 13/+8

Raision Loimu: Windson Ferreira 28/+22, Tamir Hershko 19/+12, Trent O´Dea 13/+10

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Hakkuri Bojan Strugar, Vantaa Ducks

”Pelin alku oli meille todella vaikeaa. Vastustaja pelasi lähes virheettömästi ja tuntui, että emme saaneet omalla pelillä mitään aikaiseksi. Käänsimme pelin meille kolmannen erän lopussa. Neljännessä erässä pelasimme todella hyvää lentopalloa. Neljännen erän jälkeen ajattelin, että voitamme pelin, mutta tällaista on lentopallo. Nyt saamme taas harjoitella ja valmistautua kunnolla seuraavaan peliin”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Ensimmäisen erä oli erikoinen, kun molemmilta joukkueilta taisi kuolla kaikki pallon, mitä saatiin passarille pelattaviksi asti. Tokassa vähän sutattiin ite ja kaveri pääsi karkuu. Kolmannessa oltiin aikamoisessa sillassa, joskus urheilussa käy, oli pieni tsäänssi nousta mutta noustiin. Neljäs tuli helposti meille ja kaveri pisti taas viidennessä kaikki alas. Olen tyytyväinen siihen, että tänään pystyttiin yhtä erää lukuunottamatta pitää hyökkäyspelissä kontrollia. Joukkueessa on potentiaalia, mutta se pitää saada liekkiin”.

Yleispelaaja Tamir Hershko, Raision Loimu

”Peli oli meille aikalailla vuoristorataa, välillä onnistuimme ja välillä epäonnistuimme, mutta voitto oli tärkein. Tykkään suomalaisista, mutta säästä en pidä”.

Valmentaja Kasper Vuorinen, Raision Loimu

”Hain kolmannessa erässä parannusta meidän omaan torjuntapuolustuspelaamisessa. Kuitenkin siinä meidän rytmi katosi ja tuli tiukka matsi. Ducks käytti tilaisuutensa ja ansaitsevat pisteensä. Etenkin ottelun alussa meidän pelissä oli todella paljon hyviä asioita. Mun pitää myös tarkastella omaa tekemistäni, että pystyn auttamaan omaa joukkuettani paremmin. Mun pitää tarkastella mun peluutusta, aikalisiä ja vaihtoja”.