Vantaa Ducks syötti Liiga-Riennon nurin

Vantaa Ducks aloitti mestaruusliigan Joensuussa vakuuttavalla pelillä ja Riento kaatui numeroin 0-3 (14-25, 13-25, 22-25). Liiga-Riento oli aseeton Ducksin onnistuessa laajalla rintamalla.

Vantaa Ducks joutui aloittamaan ottelun ehkä vastustajankin yllätykseksi normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, kun Lassi Nurminen loukkasi aamuharjoituksissa selkänsä ja ei pystynyt pelaamaan. Keskihyökkääjäksi astui Antti Vallin muutaman vuoden tauon jälkeen ja jälki oli vakuuttavaa  75% hyökkäystehoilla ja neljällä ässäsyötöllä.  Muut pelaajat aloituskokoonpanossa olivat keskitorjuja Alpár Szabó, passari Bálint Magyar, hakkuri Karl Külaots, yleispelaajat Miro Määttänen ja Toni Kankaanpää sekä libero Patrik Ovaska.

Vantaa Ducks aloitti kotijoukkueen aseista riisumisen heti ensimmäisen erän alussa. Miro Määttänen päätti pitkän ensimmäisen pallorallin kovalla 6-paikan lyönnillä ja Bálint Magyar jatkoi kahdella ässäsyötöllä tilanteeseen 0-3. Ducks karkasi nopeasti karkuteille ja Riennon hyökkäystehot jäivät vaatimattomiksi  Ducksin syöttöpommituksessa.  Ducks hyökkäsi erittäin laajalla rintamalla ja ei tehnyt erässä yhtään hyökkäysvirhettä.  Erä päättyi Riennon virhesyöttöön numeroin 14-25.

Toinen erä alkoi tasaisemmin, ja Riento pysyi mukana numeroihin 3-3 saakka. Ducks lähti tämän jälkeen karkuteille ja kova tahti jatkui syöttöruudussa, Antti Vallin takoi erän puolessa välissä pitkän syöttövuoronsa aikana kolme ässää, lisäksi Joel Mentula ja Miro Määttänen avustivat ässäsyötöillään. Ducksin hyökkäyspeli toimi erinomaisen nostopelin ja Bálint Magyarin passityöskentelyn ansiosta 70% tehoilla. Erä päättyi Joel ”Bull” Mentulan ässäsyöttöön numeroin 13-25.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alussa Riento avusti Ducksia parilla virheellä päästäen vieraat 0-3 johtoon. Ducksin ollessa parhaimmillaan jo kuuden pisteen johdossa tilanteessa 10-16 erän voitto näytti selvältä. Ducksin syyllistyessä erässä peräti seitsemään syöttövirheeseen ja pariin hyökkäysvirheeseen Riento nostatti runsaan kotiyleisön toiveita nousten pisteen päähän numeroihin 20-21. Erän ja ottelun loppu oli Ducksin hallussa ja ottelu päättyi Riennon virhesyöttöön numeroin 22-25.

Liiga-Riento oli kahdessa ensimmäisessä erässä täysin aseeton Ducksin syöttöpommituksen ja virheettömän hyökkäyspelin edessä. Pitkän erätauon jälkeen Ducks tasoitti kolmatta erää syöttövirheillään, mutta verkolla erän hyökkäyspisteet menivät Ducksille 9-15. Liiga-Riento yritti murtaa Ducksin nosto- ja hyökkäyspeliä nuoren liberon Patrik Ovaskan kautta, mutta nuori mies vastasi haasteeseen erinomaisella nosto- ja puolustuspelillä, täydellisiä nostoja ottelussa peräti  47% ja mahtavia puolustuspalloja. Riennon hyökkäyspeli oli pääosin hakkuri  Nelson Murangwan varassa, tehot 15/+8). Riennon muu joukkue jäi miinukselle tehoin 21/-4, koko joukkueen teholukemat 36/+4. Ducksin tehot jakautuivat huomattavasti tasaisemmin ja koko joukkueen teholukemat  56/+32). Ducksin kapellimestarina toiminut passari Bálint Magyar johti koko orkesteria hyville teholukemille jakaen vastuuta tasaisesti, ja Riennon torjunta- ja puolustuspeli oli aseeton.

Liiga- Riento päävalmentajan Jani Säisä:

– Läpi pelin näkyi hermoilu. Peli ei ollut yhtään sitä mitä salilla on nähty. Vastaanottopelissä vastustaja voitti kaikki mies miestä vastaan taistelut. Kaksi ensimmäistä erää olivat Vantaa Ducksin hyvyyttä. Joskaan omaan peliin ei voi olla tyytyväinen.

Vantaa Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen:

– Luotin syöttöön. Kaksi erää se toimi niin kuin oli suunniteltu. Viimeisessä erässä ei enää keskittyminen riittänyt. Mutta ei siitä oikein voi voitetun pelin jälkeen joukkueelle sapiskaa antaa. Passijakauma oli todella tasaista, hienoa puolustus-torjuntapelaamista ja tehtiin järkeviä ratkaisuja. Torjuntataktiikka oli sovittu etukäteen, mutta sitä ei paljasteta, kun vielä kuitenkin pelataan vastakkain.

Liiga- Riennon Joni Savimäki:

– Aika huonot on tunnelmat. Turpaan tuli. Syöttörumba oli sellainen, etten ole moneen vuoteen nähnyt. Jäi harmittamaan, kun hätäiltiin ja rynnisteltiin. Kentällä oli latautunut porukka. Voi olla, että meni jopa yli. Juostiin aina väärään suuntaan. Omaan peliin jäi paljon parannettavaa. Nyt käsitellään tämä peli tänä iltana ja salilla jatkuu normaali tekeminen.

Ducksin Toni Kankaanpää:

– Syötettiin tänään kuten koko harjoituskausi on tehty eli aggressiivisesti. Sen tullen rallateltiin kaksi ensimmäistä erää. Itsellä tasainen peli, ei niin paljon tavaraa kuin keskiviikon pelissä. Muutamia juttuja pitää vielä viilata.

Parhaina palkitut pelaajat:
Riento: Joni Savimäki
Ducks: Toni Kankaanpää

LähiTapiolan pisteet
3 Karl Külaots Ducks
2 Antti Vallin Ducks
1 Miro Määttänen Ducks

Liiga-Riento: Murangwa 15/+8, Savimäki 7/0, Musoni 4/+2, Louhela 2/-1, Garchet 2/+1, Hedhili 1/+1, Rissanen 1/0, Siirilä 0/-4
Ducks: Külaots 14/+8, Vallin 11/+7, Mi.Määttänen 11/+6, Kankaanpää 8/+3, Szabó 7/+7, Magyar 4/+2, Mentula 1/+1.

Yleisöä: 563

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.