Vantaa Ducks säilytti liigapaikkansa

Kuva: Jani Tykkyläinen

Vantaa Ducks ja Karelian Hurmos pelasivat merkityksettömän ottelun Joensuun Urheilutalolla 14.4. Molemmat joukkueet olivat varmistaneet paikkansa Kyyjärven Kykyn yläpuolella kolmen joukkueen kaksinkertaisessa sarjassa,  joista kaksi joukkuetta saa anoa liigapaikkaa seuraavalle kaudelle. Hurmos riisui selvin numeroin Kyyjärven Kykyn aseista ratkaisuottelussa 13.4. ja tuli Vantaa Ducksia vastaan rennolla asenteella.

Kuva: Marko Pennanen

Molemmat joukkueet pelasivat hieman erikoisilla kokoonpanoilla, Vantaa Ducksin libero Pasi Hyvärinen ei ollut kokoonpanossa mukana ja liberona pelasi Kalle Kattelus. Myös Hurmoksen libero Teemu Silventoinen oli vaihtanut roolinsa yleispelaajaksi ja edellisen päivän ratkaisuottelussa yleispelaajana kunnostautunut Ville-Erik Tarkiainen pelasi jo Korson Vedon liigajoukkueessa tutuksi tulleella paikallaan liberona. Hurmoksen Teemu Silventoinen pelasi koko ottelun yleispelaajana, mutta hakkurin tehtäviä kävi hoitamassa peräti kolme Hurmoksen pelaajaa, ratkaisuottelussa ison urakan hoitanut Ville Louhela, yleispelaajat Jeff Sprayberry ja Aleksi Sillanpää. Vantaa Ducksin yleispelaajina pelasivat Toni Kankaanpää ja Juho Kaunisto, keskimiehinä Antti Vallin ja Lassi Nurminen, passarina Ville Lankinen ja hakkurina Reynaldo Green Rogers, liberona Kalle Kattelus. Ducksin kaikki pelaajat kävivät pelitehtävissä, Hurmoksen joukkueesta ainoastaan Mikko Suomalainen paranteli vaivojaan kentän ulkopuolella.

Kaikki kolme erää olivat erittäin tasaisia ja päättyivät kahden pisteen erolla Ducksin voittoon.  Ilman panosta pelattu ottelu ei suuria tunteita nostattanut ja pelin ”tärkeys” näkyi sääntöjä uhmanneissa pelaajien ilmeissä ja ystävällisissä kommenteissa verkon lävitse.

Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen oli tyytyväinen lähinnä siihen, ettei pelissä kukaan loukkaantunut. Karsintasarjan aikataulu ja muu systeemi ei sen sijaan saanut kokeneelta valmentajalta kiitosta.

– Pelattiin erien viimeiset viisi pistettä siten, että voitettiin. Viikko on tiedetty, ettei pelillä ole meille merkitystä, ja lähdettiin matkaan vasta aamulla puoli seitsemältä ajelemaan. Hyvä, että pojat halusivat laittaa kolmessa erässä poikki.

– Pitäisi hieman jonkun miettiä, ettei tämä homma kestäisi kuutta viikkoa. Neljän viikon odottelu on epäinhimillistä myös seuran kannalta, ehkä tämän olisi voinut tehdä toisinkin, Tuominen lähetti terveisiä päättäjille.

Kotijoukkueen apuvalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Marko Räsänen tunnusti panoksen puutteen näkyneen kentällä.

– Panosta ei ollut, ja se näkyi. Erien lopussa kovuus oli näennäistä, eikä pelattu ratkaisuja oikeille miehille. Pojat olivat jo eilen päättäneet, että annetaan vastuuta kauden aikana vähemmälle vastuulle jääneille. Heidän pelaamiseen homma ei tänään kaatunut, Räsänen tuumi.

Hurmos syötti rohkeasti 10 ässää, syöttövirheitä 15, torjuntoja 7, nostoprosentti 48 ja hyökkäysprosentti 39.

Ducksille 5 ässää, 11 syöttövirhettä, 12 torjuntaa,nostoprosentti 44 ja hyökkäysprosentti 48.

Parhaat pistemiehet

Ducks:  Reynaldo Green Rogers 15/+9, Kankaanpää 12/+6, Nurminen 10/+7, Kaunisto 6/+2
Hurmos: Sillanpää 12/0, Silventoinen 11/+2, Musoni 10/+6, Sprayberry 8/+2

Vantaa Ducks voitti kaikki karsintaottelunsa. Hurmokselle onnittelut liigapaikan varmistamisesta.
Karsintasarjan pisteet Ducks 11, Hurmos 4, Kyky-Betset 3

Kuvat: Hurmos/Marko Pennanen ja Jani Tykkyläinen

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.