Vantaa Ducks pääsee eurooppalaiseen kyytiin

Lentopalloilun Mestaruusliigassa runkosarjassa alkavat ratkaisuhetket olla käsillä. Vantaa Ducks kohtaa lauantaina 17.02. Mestareiden liigassa Ford Store Levoranta nimellä eurooppalaista huippupeliä pelaavan VaLePan. Ottelu alkaa Vantaan Korson Lumo-hallissa klo 17.00. VaLePa johtaa Mestaruusliigaa ja eurooppalaisesta kyydistä olisi nyhtöpistekin kova saavutus. Pisteitä toki ankat tarvitsevat, sillä runkosarjassa Tiikerit huohottavat niskavilloihin pisteen päässä.

VaLePa kohtasi keskiviikkona saksalaisen Friedrichshafenin ja häviöllään menetti mahdollisuudet päästä Mestareiden liigan lohkovaiheesta ratkaisupeleihin. Friedrichshafen oli kova puolustusjoukkue, joten ottelu oli sopivaa valmistautumista lauantain peliin. Ankkaparvihan on tottunut myös kaivamaan palloa peliin. Mestaruusliigan piikkipaikka taas takaisi Sastamalan ylpeydelle puolivälieriin lähdön kotiedulla. Mikäli ankkojen liito kestää, niin runkosarjan voittajalle vastustajaksi liihottelisi Vantaa Ducks. Siihen on vielä pitkä aika, joten ensin pitää ankkojen selvitä kunnialla runkosarjan lopuista kuudesta pelistä. VaLePan päävalmentajalla Sami Kurttilalla on kentälle heittää maan parasta priimalaatua oleva kuusikko. Vaihtomiehinä löytyy Lempäälän pyöveli eli Anssi Vesanen, joka voi korvata Kurusta lähtöisin olevan kovakätisen pajavasaran. Alasin toki helisee myös Vesasen käsittelyssä. Yleispelaajapuolella puolapuilta löytyy kovan luokan hihahemulit Niko Suihkonen ja Peetu Mäkinen, jotka voivat korvata keskiviikon  pelistä väsyneet Olli Kunnarin ja Erik Sundbergin. Suihkonen varsinkin antoi kovia näyttöä Kurttilalle keskiviikon Mestareiden liigan pelissä. VaLePa kuitenkin varmasti heittää kentälle maailman huipputason kapellimestarin, Mikko Eskon, joka parhaimmillaan voi viedä ankkojen kevytjalkaisia torjujia kuin litran mittaa.

Vantaa Ducksilla oli sunnuntaina kuumevaivojen lisäksi myös pelillisiä murheita, kun Loimu otti ankkojen edestä tärkeät kolme sarjapistettä. Niillä olisi ollut käyttöä korsolaisillakin enemmän kuin tarpeeksi. Kokenut Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen lausui Loimun pelin tauottua: ”Ottelu kulminoitui kolmannen erän loppuun. Teimme siinä sovitun vastaisia valintoja. Loimun hyvä torjunta sai meidät lamaantumaan”. Lauantaina on ankkojen osoitettava rohkeutensa, vaikka sastamalalaiset jättiläiset yrittävät torjunnallaan varjostaa Ducksin pelialueen pimeäksi. Vantaa Ducks on nyt sarjataulukossa kahdeksantena, mutta eroa Tiikereihin olisi pakko saada. Ankoilla on toki yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Tiikereillä. Ankat ovat nyt lievässä kahden ottelun tappioputkessa, joten pistejahtiin on vain lähdettävä asenne ja itsetunto kohdillaan. Ducks on tällä kaudella jo näyttänyt VaLePaakin vastaan hyviä otteitaan, joten vieraat eivät voi tulla Lumon hornankattilamaiseen humuun seuran edustusasun takki hulmuten. Tuominen saa varmasti viritettyä myös jokaisen ankan tekemään sovittuja valintoja ratkaisuerien lopuissa. Faneja tarvitaan taas Lumon laudepaikoille kannustamaan kotijoukkuetta.

VaLePan kohtaamisen jälkeen ankat joutuvat myrskyn silmään, kun Hurrikaani saapuu keskiviikkona 21.2. vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18.30.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.