Vantaa Ducks murskasi kotiavauksessaan viime vuoden mestarijoukkue Tiikerit

tiikerit 3 – 1 (30 – 28, 19 – 25, 28 – 26, 25 – 17)

Lentopalloilun Mestaruusliigan kausi 2016 – 2017 avattiin Vantaan Korson Lumo-hallissa Vantaa Ducksin ja Kokkolan Tiikereiden ottelulla. Kentällä nähtiin aivan uudesti syntynyt kotijoukkue, joka taisteli joka pallosta kuten eläimellisessä ottelussa pitääkin. Mestarin kaataminen ei ole jokapäiväistä herkkua Vantaan Korsossa. Tänään eläinkunnan kamppailussa tapahtui ihme: Ducks eli ankat kaatoivat Tiikerit 3 – 1. Voiton jälkeen Vantaa Ducks jatkaa sarjajohdossa. Yleisöä oli kauden avaukseen tullut 531 katsojaa ja otteluisäntä Jerodos Oy sekä Vantaa Ducksin taustalla olevan Korson Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja olivat tyytyväisiä. Yleisö sai todellakin huippuluokan urheiluviihdettä koko rahan edestä. Urheilullisen elämyksen lisäksi ottelun alussa juhlittiin Korson kuninkaan eli Ari Koskenojan syntymäpäiviä. Ari nuorena miehenä täytti vasta kuusikymmentä vuotta. Ensimmäisen erän alku mentiin Ducksin merkeissä Vallinin vahvalla otteella. Sitten Tiikerit pääsi peliin ja Ducksin vastaanotto ei pysynyt kasassa. Tuominen otti ensimmätiikerit2isen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Sitten Ducks sai jälleen pelin kulkemaan ja hyvällä vaihtopallopelaamisella ja kovilla hyökkäyksillä Ducks meni johtoon ja tekniselle mentiin 14 – 12 tilanteessa. Ducks lisäsi kierroksia ja hyökkäyksiä päätettiin voimalla, Vallinin pateri kaatoi kuin keilan puolustamassa olleen Antti Leppälän. Mäkihannu otti aikalisän tilanteessa 20 – 17. Hunt otti ratkaisijan viittaa syöttöruudussa ja Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20 – 19. Tiikerit tuli tasoihin, mutta Kankaanpään syöttövuorolla pakotettiin Mäkihannu ottamaan toinen aikalisä tilanteessa 23 – 21. Ylipisteillä pelatessa oli todella kovaa vääntöä. Lopulta Ducksin voitto sinetöityi Leppälän lyödessä pallon leveäksi. Erä Ducksille 30 – 28.

Toinen erä mentiikerit3tiin tasaisissa merkeissä. Ropposella syöttö kulki ja Ducksin keskipelikin lähti kunnolla käyntiin. Tekniselle aikalisälle mentiin Tiikereiden johdossa 13 – 14. Tiikereiden Steven Hunt otti roolia teknisen jälkeen niin hyökkäyksessä kuin syötössä. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 15 – 17. Hunt vain kiihdytti omaa panostaan ja syöttö oli painava sekä kuutospaikan hyökkäys. Tuominen otti heti perään tilanteessa 15 – 19 toisen aikalisänsä. Tiikerit sai todella koneensa käyntiin ja johti jo 18 – 24. Vallinin ässän jälkeen Mäkihannu otti aikalisän tilanteessa 19 – 24. Erä päättyi Vallinin syöttövirheeseen numeroin 19 – 25.

Mäkihannu oli ilmeisesti saanut Tiilikaiselta hyvän lentopallon kaavan, koska Tiikerit tuli kolmanteen erän hurjassa iskussa tähtenään Ropponen. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 7. Ducks sai vastaanoton kulkemaan ja kiri alkoi. Karl Külaotsin kovilla hyökkäyksillä mentiin tekniselle ankkalauman johtaessa 14 – 12. Miro Määttänen löi Mikasaa koko kätensä voimalla ja Ducks oli vireessä. Mäkihannun aikalisä tilanteessa 17 – 14. Sitten Ducksin vastaanotto jälleen hajosi ja Tiikerit Lasse Jylhän ässällä johtoon 18 – 19 ja Tuomisen toinen aikalisä. Tiikerit meni jo 19 – 21 johtoon, mutta Vantaa Ducks nousi Kankaanpään syöttövuorolla 22 – 21. Taas mentiin ylipisteille ja vääntö oli ankkamaisen kovaa. Lopulta Vallinin torjunta päästi kotijoukkueen juhlimaan erävoittoa lukemin 28 – 26. Tiikereiden turkki vain pöllysi tässä vaiheessa.tiikerit5

Neljännen erän alku oli Ducksin näytöstä ja kovaa taistelua. Mäkihannu otti aikalisän tilanteessa 7 – 3. Magyarin ässäsyötön jälkeen Mäkihannu otti jo toisen aikalisänsä tilanteessa 11 – 6. Ducks pelasi hurmiossa ja tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 7. Eaton vaihtui Lasse Jylhään, mutta mikään ei auttanut. Mäkihannu teki lisää vaihtoja, mutta Ducks johti parhaimmillaan jo 18 – 9. Tuominen otti kesken Tiikereiden kirivaihteen aikalisän tilanteessa 18 – 12. Loppuerä oli yhtä Ducksin pallon peliin kaivamista ja vaihtopallojen rajua päättämistä kovilla pommeilla. Tiikereiden vaihtolaatikon laikat olivat kovassa käytössä. Vantaa Ducks voitti neljännen erän 25 – 17 ja koko ottelun 3 – 1. Viime vuoden mestari Tiikerit oli lyöty ja Ducksin ankkamaskottikin riemuitsi pelaajien kanssa. Jerodos Oy palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana ansaitusti Toni Kankaanpään, joka kaivoi pallot peliin taistelijan asenteella. Tiikereiden parhaana palkittiin libero Dennis Del Valle.

 

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Karl Külaots 20/+11, Toni Kankaanpää 18/+12 ja Miro Määttänen 17/+6.

Tiikerit: Antti Ropponen 14/+4, Antti Leppälä 11/+7 ja Steven Hunt 11/+2

LähiTapiolapisteet:

3 pistettä Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

2 pistettä Miro Määttänen, Vantaa Ducks

1 piste Dennis Del Valle, Tiikerit

 

Lehdistötilaisuuden kommentit

Kapteeni, yleispelaaja Toni Kankaanpää

”Tänään raavittiin kaikki pallot peliin. Kiitos koko joukkueelle ja halusin omalla esiintymiselläni näyttää esimerkkiä. Nyt pidetään jalat maassa ja napitetaan takki kiinni. Luotan että lupaamani läpimurto osuu tähän kauteen”.

Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen

”Tottakai olen tyytyväinen voittoon. Toisessa erässä oli välillä kuin Lumikki ja 7 kääpiötä. Niitä toisen erän suorituksia ja häröilyä en voi hyväksyä. Törmäilyjä ei saa anteeksi edes harjoituksissa. Hienosti pystyttiin muuttamaan neljänteen erään syöttöämme. Kopissa pitkällä tauolla puhuttiin, että ”hei miksi me jännitetään, otetaan kolmanteen erään rento suorittaminen”. Hienoa että Lassi Nurminen on vahvasti kuntoutunut”.

Keskitorjuja, Antti Leppälä, Tiikerit

”Se joka voittaa kauden viimeisen matsin, niin nostaa kannun ylös. Sopiva herätys meidän pelaajille. Nyt on herättävä ihan oikeasti pelaamaan, mikäli halutaan voittoja. Tänään ei saatu palloja kuolemaan ei sitten millään”.

Päävalmentaja Jukka ”Muumi” Mäkihannu

”Tuntuu hyvältä, että pääsin Tiikereiden päävalmentajaksi. On iso mahdollisuus päästä tällaiseen paikkaan. Tänään kaveri oli järkyttävän aggressiviinen. Meidän hyökkäys pehmeni ja kaveri kaivoi todellakin jokaisen pallon peliin ja sen jälkeen tyhjensivät kätensä. Jotain tämän tyyppistä kyllä odotetiinkin saamieni aiempien ottelunauhojen pohjalta”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.