Vantaa Ducks kohtaa maanantaina Lakkapää.comin koronakoordinaatioryhmän linjaamien 23.11. voimaan astuvien uusien rajoitusten puitteissa

Vantaa Ducks kohtaa maanantaina Lakkapää.comin koronakoordinaatioryhmän linjaamien 23.11. voimaan astuvien uusien rajoitusten puitteissa

 

Lentopallon Mestaruusliigassa on maaliskuusta lähtien eletty poikkeusaikaa. Keväällä kausi loppui kesken. Syyskausi on pelattu toistaiseksi pääkaupunkiseudulla tiukoilla yleisörajoituksilla. Nyt Koronaepidemiassa on siirrytty pääkaupunkiseudulla leviämisvaiheeseen. Perjantaina 20.11. Kaupungit, THL ja HUS linjasivat, että sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulisi rajoittaa 20 henkeen pääkaupunkiseudulla 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Näin ollen maanantaina Lumo-halliin klo 18.30 alkavaan otteluun pääsevät vain ne 7 henkilöä, jotka ovat ehtineet ostaa lipun Vantaa Ducksin ennakkolipunmyynnistä. Paikan päällä ei lippuja myydä eikä lippuautomaatista voida enää lippuja ostaa. Valitettavasti määräysten vuoksi ei pääsyä otteluun ole kausikortilla eikä vapaakortilla. Ruutu-palvelun kautta ottelu on katsovissa. Selostajana on Pielaveden suuri mies Panu Markkanen ja kommentaattorina Vantaa Ducksinkin valmennuksesta tuttu Ismo ”Iska” Tuominen.

 

Odotettavissa on tiukka taisto, kun Rovaniemen ylpeys Lakkapaa.com saapuu Vantaa Ducksin vieraaksi maanantaina 23. marraskuuta. Joukkueen ilme on muuttunut tähän kauteen. Komeat ruutupaidat ja tirolilainen kokonaisuus on herättänyt ansaittua huomiota. Ottelu alkaa Lumon liikuntahallissa klo 18.30. Jukka Tuovisen valmentama joukkue on ennen viikonlopun otteluja sarjassa sijalla kahdeksan. Pisteitä on kaksi vähemmän, kun sijalla seitsemän majailevalla Ducksilla, mutta otteluja Lakkapäällä on pelattuna ennen viikonlopun etelänmatkaa peräti kolme vähemmän kuin ankoilla. Ennen saapumistaan Lumoon maanantaina Lakkapää kohtaa sunnuntaina Sastamalassa hyviä otteita osoittaneen ja liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan VaLepan.

Lakkapää sai odottaa kauden vauhtiin pääsyä, kun koronakaranteenin takia kauden alussa muutamaa ottelua jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Pelatut ottelut ovat sen sijaan antaneet myrskyvaroituksen, joten ankkojen hakkurilta Joonas Jokelalta ja torjuja Tommy Carmodylta vaaditaan varmasti taas täysi iltatyö kuten koko ankkajoukkueelta muutenkin.

Joonas Jokelalta meni edellisessä ottelussa 2000 liigapisteen raja rikki ja Joonas johtaa nyt liigan pistetilastoa 168 tehdyllä pisteellä. Lakkapään Eetu Häyrinen on myös kunnostautunut ja on tilastoissa sijalla kuusi 131 tehdyllä pisteellä. Häyrinen on peräti ykkösenä ottelukohtaisessa pistetilastossa ja kuuluu tilastojen valossa myös liigan parhaimpiin syöttäjiin.

Mikäli tilastoihin on uskominen niin myös vastaanotto on ruutupaidoilla hallussa, joten maanantaina jos koskaan tarvitaan Kalle Katteluksen, Atte Kyrölän, Marko Määttäsen ja Jokelan juonikkaita aloitussyöttöjä.

Ducksilla on voitto alla ennen maanantain mittelöä. Ankat voittivat kohtalaisen helposti Karelian Hurmoksen 3-1 kotiparketillaan viime perjantaina. Kotihallissaan Lakkapää on pelannut hyvin, joukkue nousi 0-2 tappioasemasta voittoon Oulun Ettaa vastaan viime torstaina.

Valmentaja Tuovisella voi olla jotain pientä hampaankolossa saapuessaan Korsoon, sillä Savon peräsimessä hän hävisi viime kaudella pari viimeistä ottelua Ducksia vastaan Lumossa. Revanssi varmaan maistuisi, kuten myös viime kauden Savossa pelanneelle Häyriselle. Kumpikaan joukkueista ei helpolla luovuta maanantaina, sillä sarjapisteet ovat kummallekin tärkeitä.

Leviämisvaiheen määräykset koskevat myös kahta seuraavaa kotiottelua, 5.12. Ettaa ja 13.12. Akaa Volleyta vastaan.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook ja Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.