Vantaa Ducks jyrää voittoputkessa

Vantaa Ducks jyrää voittoputkessa

3 – 0 (25 – 14, 25 – 23, 25 – 17)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Korson Lumo-hallissa kohtasivat pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaava Vantaa Ducks ja Lakkapää Rovaniemeltä. Vantaa Ducks oli selkeästi vahvempi. Otteluisäntänä oli Jerodos Oy. Yleisömeren oireita oli lauantain kunniaksi, katsojia paikalla 287. Lakkapää jatkaa pisteittä, mutta ankkajoukkueella on nyt kasassa jo kuusi sarjapistettä. Valmentaja Juho ”Juica” Rajala saa nyt kokea joukkueensa kanssa heti kauden alussa, miltä tuntuu kulkea Mestaruusliigassa voittoputkessa. Vantaa Ducks nousi voitollaan sarjassa kolmanneksi.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Tilanteessa 7 – 6 syöttöruutuun meni Ducksin Atte Kyrölä. Atte vei Ducksin johtoon 14 – 6 ja erä ratkesi siihen. Lakkapää teki paljon virheitä, vaikka välillä väläyttelikin. Toinen ensimmäisen erän ankkahahmo oli Ducksin Lauri Lehtonen. Erä Ducksille 25 – 23.

Toisessa erä Lakkapää hallitsi erän alkua. Atte Kyrölän syöttövuoro tasoitti tilannetta ja vei ankat jopa johtoon 15 – 14. Erän kovin pallo päättyi Bojan Strugarin valtavaa mörköpommiin ja tilanteeksi 19 – 19. Michael Milstein oli erän lopussa vahva syöttöruudussa, mutta tilanne oli vielä tasan 23 – 23. Sitten Lauri Lehtonen torjui ja eräpalloa meni syöttämään Atte Kyrölä. Atte syötti rauhallisen rullan ja Lemola löi kakkospaikalta pitkäksi ja erä ankoille 25 – 23. Erää sävyttivät kummankin joukkueen monet syöttövirheet.

Kolmannessa erässä Marko Määttäsen syöttövuorolla ankkajohto repesi jo 8 – 4. Antti Vallinin vahvalla syötöllä ja ankkatorjunnalla Tuomi pakotettiin ottamaan erän toinen aikalisänsä tilanteessa 11 – 5. Loppuerä oli Mikasan moukarointia. Moukarimiehinä Mörköhakkuri Strugar, Atte Kyrölä, Lauri Lehtonen ja Marko Määttänen. Torjunnalla hoidettiin loput pisteet. Koko joukkue näytti vahvaa asennetta ja erinomaista joukkuehenkeä. Erä ankoille helposti 25 – 16 ja koko ottelu lähes murskaavasti 3 – 0.

Pelin ratkaisu oli siinä, että Lakkapää teki vain liikaa virheitä, kun Vantaa Ducks vahvalla peruspelillä kaatoi lopulta selkeästi Rovaniemen ylpeyden.

Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Atte Kyrölän ja Lakkapäästä Jani Sippolan. PRO Liberoksi valitsi raati ansaitusti Ducksin Fowad Rezain.

LähiTapiola-pisteet

3 Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

2  Michael Milstein, Vantaa Ducks

1 Bojan Strugar, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 18/+11, Atte Kyrölä 12/+9, Lauri Lehtonen 12/+9

Lakkapää: Gavin Taylor 12/+8, Miikka Lemola 6/+1, Jakub Kovac 5/+1

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

”Syöttöpelissä oltiin selkeästi edellä ja sitä kautta päästiin niskan päälle muillakin osa-alueilla. Saatiin kaverin side out peliä rikottua koko ajan ja sitä kautta torjunta- ja puolustuspelaaminen helpottui. Lähdetään tosissaan haastamaan Akaa Volleyta keskiviikkona. Pannaan samanlainen hurlumhei käyntiin”.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Vastaanottopelaaminen oli tänään hyvää. Vain yksi pinna annettiin vastaanotolla vastustajalle ja päästiin kaikista muista vastaanotoista pelaamaan kunnolla. Fowad Rezai on liikkeellä todella hyvällä asenteella. Tekee harjoituksissa töitä paljon ja pystyyn pitämään peleissä hyvän tason. Hakkurille on tosiaan hyvä ominaisuus, että haluaa tappaa palloja ja yhteistyö passari Michaelin kanssa sujuu hyvin. Voitot kasvattaa itseluottamusta ja mukava lähteä keskiviikon peliin”.

Passari Jani Sippola, Lakkapää

”Ei menny kuin Strömsössä. Kun tilastopapereita vilkaisen, niin hävittiin joka osa-alueella. Vantaa Ducksilla oli tänään selkeästi vahvempi hakkuripeli kuin meillä. Se vielä korostui, kun meillä oli huono vastaanotto ja jouduin pelaamaan niin paljon hakkurin kautta. Se on semmosta sekametelisoppaa tämä meidän peli”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Lakkapää

”Ducksin syöttö kulki hyvin. Ja tehtiin taas tyhmiä virheitä. Aivan katastrofitouhua. Paljon on töitä tehtävänä. Ykköspaikalla ei tapahdu mitään. Lemola pelasi pari hyvää peliä, mutta nyt ei kulkenut. Taylor tuli nyt sieltä esiin. Se on tommosta junnuporukan peliä, vaikka siellä ei kaikki ole junnuja. Täysin aivotonta läiskimistä”.

Ottelun tilasto

Seuraava ottelu pelataan Lumossa 9.10. klo 18.30, vastassa Akaa Volley. Tervetuloa katsomaan!

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .