Vantaa Ducks jättivoittoputkessa – Lakkapää Napapiirille ilman etelän pisteitä!

3 – 1 (25 – 19, 25 – 17, 19 – 25, 25 – 19)

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa sunnuntaina 23.10.2016. Vantaa Ducks jatkoi vakuuttavia esityksiään ja kaatoi Team Lakkapään eränumeroin 3 – 1 Kahden erän jälkeen näytti siltä, että voitto tulee helposti, mutta Lakkapää pääsi peliin. Lopulta Ducksin päättäväisyys neljännessä erässä toi tärkeät kolme sarjapistettä ja joukkue on Hurrikaanin rinnalla sarjajohdossa. Yleisöä oli paikalla ilahduttavasti 535 katsojaa. Otteluisäntänä oli NHP Yhtymä Oy.kove-lakkapa%cc%88a%cc%8823102016-2-of-10_

Ensimmäisessä erässä Antti Vallinin syöttövuorolla Ducks nykäisee jo 7 – 3 johdon ja Normunds Veinbergs on pakotettu ottamaan aikalisän. Team Lakkapää sai hakkuri Gustavssonin kahdella ässäsyötöllä pelistä kiinni ja tekniselle mentiin ankkalauma Vantaa Ducksin johtaessa 14 – 12. Antti Vallin päätti ottaa ratkaisijan viittaa teknisen jälkeen ja Veinbergs oli pakotettu ottamaan erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 12. Gustavsson oli päättänyt, että Ducks ei pääse helpolla ja hän pakotti ässäsyöttönsä jälkeen Tuomisen ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 16. Jo el ”Bull” Mentulan syöttövuorolla ankat nykäisivät jälleen itsensä 21 – 17 johtoon. Lopulta erä helposti 25 – 19.

kove-lakkapa%cc%88a%cc%8823102016-1-of-10_Toinen erä alkoi Ducksin tahdissa, mutta Gustavssonin syöttövuorolla Team Lakkapää tuli ensin tasoihin ja sitten johtoon. Tilanteessa 5 – 6 Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä. Ottelu tuntui välillä olevan Vantaa Ducks vs. Fredric Gustavsson. Juuri ennen aikalisää tilanteessa 13 – 11 Veinbergs otti vielä aikalisän. Aikalisä auttoi ja Lakkapää sai väännettyä seuraavan pisteen itselleen. Määttäsen Miron torjunnan kautta mennyt lyönti vei Ducksin tekniselle numeroin 14 – 12. Miron valtavan pommin jälkeen hän syötti heti kovan ässän ja Veinbergs otti aikalisän tilanteessa 18 – 14. Loppuerä olikin sitten ankkalauman näytöstä. Erä tuli helposti kotijoukkueelle numeroin 25 – 17. Kahden erän Miro Määttäsellä parhaat lukemat Ducksilta 12/+10.kove-lakkapa%cc%88a%cc%8823102016-1-of-1_

Kolmas erä alkoi Ducksin tahdilla, mutta Lakkapää tuli pian iholle. Miron rättilyönnin jälkeen tilanne jo tasan 6 – 6. Ducks johti jo 10 – 7, mutta Lakkapää tuli rinnalle tilanteeksi 13 – 13. Pitkän taistelupallon päättää Toni Kankaanpää kuutospaikalta ja tekniselle ankkaparven johdossa 14 – 13. Walshin syöttövuorolla Lakkapää hiipi johtoon 15 – 16 ja Tuominen otti aikalisän. Külaotsin lyödessä torjuntaan, josta pallo kimpoaa takaisin Kalleen ja Lakkapää siirtyy jo 16 – 18 johtoon. Mentulan syöttäessä rättiin, Lakkapää jo 17 – 20 johtoon. Lopussa Marko Määttänen tuli Karl Külaotsin tilalle hakkuriksi. Ducksin vastaanotolla oli koko erän vaikeuksia. Lakkapää sai otteen ja erä lopulta helposti vieraille 19 – 25.

Neljännen erän alun Lakkapää jatkoi siitä mihin se jäi kolmannen erän lopussa. Palokangas haki sankarin viittaa ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 5. Külaots kaksi ässää ja Magyarin torjunta pakottivat vierasjoukkueen aikalisälle numeroissa 7 – 6. Lakkapää meni tekniselle 13 – 14 johdossa. Molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä, mutta Lakkapää oli erän puolessa välissä selvästi aggressiivisempi. Vallinin torjunnalla Ducks johtoon 20 – 18 ja siitä lopulta Toni Kankaanpään syöttövuorolla erän numeroiksi 25 – 19. Jättivoittoputki jatkui ja kotijoukkueelle koko ottelu erin 3 – 1.

Otteluisäntä NHP Yhtymä Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Miro Määttäsen ja Team Lakkapään parhaana pelaajana Fredric Gustavssonkove-lakkapa%cc%88a%cc%8823102016-9-of-10_

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 21/+15, Toni Kankaanpää 19/+14, Karl Külaots 11/+2

Team Lakkapää: Fredric Gustavsson 22/+9, Jouni Palokangas 11/+3, Andre Brown 6/+4

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Miro Määttänen, Vantaa Ducks

2 pistettä Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

1 piste Bálint Magyar, Vantaa Ducks

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks

”Kaksi ensimmäistä erää oli meidän hallussa. Saatiin syötöllä ja torjunnalla peli haltuun. Kolmannessa syöttö pehmeni. Pakko luottaa omaan tekemiseen ja se neljännen ratkaisuhetkillä riitti. En osaa sanoa, onko lyönteihini tullut tällä kaudella lisää voimaa”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Mukavampi aina voittaa kuin hävitä. Nautitaan nyt joka pallosta. Joka erässä oli tosi tasaista erän puoleen väliin. Syötössä ei tänään ollut meillä ns. pommipäivä. Hyppyleijaan siirto auttoi ja Toni syötti hienosti neljännen erän lopun. Lakkapää harasi hyvin vastaan. Lakkapään syöttö vaikeutti tänään meidän vastaanottoa. Jonkun pitää aina meidän joukkueesta ottaa ote ja näyttää esimerkkiä. Kallekin tuli peliin jälleen neljännessä kahdella peräkkäisellä ässällä”.

Yleispelaaja, kapteeni Jouni Palokangas, Team Lakkapää

”Nihkeä alku, ei tehty mitään järkevää. Kolmannessa erässä saatiin syötöllä aikaiseksi ja päästiin peliin. Neljännessä oli pitkään tasaista ja sitten minäkin tein kaksi peräkkäistä syöttövirhettä. Hyvä meininki oli Lumossa ja hyvä tapahtuma, jossa yleisö oli hyvin mukana

Päävalmentaja Normunds Veinbergs, Team Lakkapää

”Passipelissä meillä eniten hiomista. Mirolle ja Tonille ei voitu tänään mitään ja meidän laiturit eivät heille pärjänneet. Nuori Jere Mäkinen joutui peukaloleikkaukseen ja onneksi Miikka Lemola kuitenkin kävelee omilla jaloillaan. Eli pieniä loukkaantumisia.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.