Vantaa Ducks jäi mestarisuosikki Savo Volleyn jyrän alle

0 – 3 (23 – 25, 18 – 25, 17 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan viimeisenä oleva Vantaa Ducks kohtasi mestaruutta janoavan Savo Volleyn. Ankat laittoivat ensimmäisessä erässä hyvin hanttiin. Kolmattakin erää Ducks johti vielä 16 – 14, mutta erien lopussa Savo vain oli vahvempi. Pelillisesti ei olla kovin kaukana, mutta itseluottamus on tappioputken jälkeen pikkuisen kateissa. Yleisöä oli Lumon lauteilla 401 katsojaa. Otteluisäntänä oli Rakennusliike Tuovinen Oy.

Ensimmäiseen erään päävalmentaja Ismo Tuominen oli sekoittanut sopivasti kuusikkoa. Liberona pelasi Toni Kankaanpää ja yleispelaajana peliin lähtivät Leo Jack ja Pasi Hyvärinen. Keskipelaajina lähtivät Atte Rissanen ja Lassi Nurminen. Hakkurina palloa hakkaamaan lähti lähes kahdensadan ottelun kokemuksella Karl Külaots. Ankat aloittivat vahvasti ja johtiva jo 6 – 2. Vasta Ivanovin syöttövuorolla Savo pääsi peliin ja meni ensimmäistä kertaa johtoon 8 – 10. Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 11, kun Miro Määttänen oli menossa syöttämään. Aloitusvirheisiin sortuivat kummatkin joukkueet. Määttäsen Miron mentyä taas syöttöpaikalle otti Tuominen toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 19. Siltalan kahvakuulan jälkeen siirtyi Ducks jälleen johtoon 21 – 22 ja tämä riitti Tuoviselle: aikalisä. Häyrisen ässällä Savo jälleen johtoon, joka vankistui Savonsalmen torjunnalla. Jack kaventaa tilanteeksi 22 – 23. Külaotsin kovalla lyönnillä tultiin taas tasoihin. Tämä riitti Tuoviselle ja aikalisä tilanteessa 23 – 23. Hakkuri Häyrinen lopettaa erän tarkalla hyökkäyksellään numeroin 23 – 25.

Toinen erä alkoi lievällä Savon hallinnalla ja Miro Määttäsen lyötyä yläkäsistä maisemaan Savo johti jo 3 – 6. Tämä riitti Tuomiselle, joka otti erän ensimmäisen aikalisän. Külaotsin lyötyä pitkäksi Savo siirtyi jo 3 – 8 johtoon. Viiden pisteen erolla mentiin ja ankkojen kone pikkuisen yski. Jälleen Miro Määttäsen mentyä syöttämään otti Tuominen aikalisän tilanteessa 7 – 12. Aikalisän jälkeen ex-ankan käsi puhui syötössä karua kieltä: ässä. Savo kiihdytti ja ankat vikisi. Leo Jack otettiin penkille ja Kaunisto tuli hänen tilalle. Seuraavaksi Akseli Lankinen vaihtui Joona Väänäseen. Ex-ankka Määttänen testasi myös miten Lumon parketti kestää, kun Euroopan kovin käsi antoi Mikasalle kyytiä. Kalle Katteluskin kävi syöttämässä ässän ja tilanne kaventui 14 – 20 numeroihin. Mestaruutta tavoitteleva Savo jyräsi loppuerän, mutta ankatkin saivat välillä pelin kulkemaan. Erä meni ansaitusti Savolle lukemin 18 – 25 Rissasen syötettyä pitkäksi.

Kolmanteen erään ankkapassariksi lähti Joona Väänänen. Erän alku meni tasaisissa merkeissä. Määttäsen lyötyä antenniin erä oli tasan 6 – 6. Nurmisen ässän jälkeen Ducks meni johtoon 7 – 6.  Määttänen vaihtui Jere Heiskaseen Ducksin johtaessa 8 – 6. Hyvärisen Pasin kovan lyönnin jälkeen Ducks johdossa 9 – 7. Ducks-johdossa 10 – 7 otti Tuovinen aikalisän. Eetu Häyrinen sai koneensa kunnolla käyntiin erän puolessa, vaikka pallo välillä lähtikin universumia kiertävälle radalle tilanteessa 15 – 13. Hyvärisen jäätyä Savon torjuntaan Tuominen otti aikalisän tilanteessa 16 – 18. Kauniston pipe-hyökkäys piti kotijoukkueen toivoa vireillä tilanteessa 17 – 20. Samalla tehtiin tuplavaihto, kun Lankinen ja Maciel tulivat kentälle. Sillin ottaessa Hyvärisen kiinni Savo johti jo 17 – 22. Tuominen otti tässä vaiheessa erän toisen aikalisänsä. Savo vei ja ankat vikisivät. Erä meni Savolle lukemin 17 – 25 Jere Heiskasen pitkän syöttövuoron päätteeksi. Koko ottelu Savo Volleyn voittoon 0 – 3.

Otteluisäntä Rakennusliike Tuovinen palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Lassi Nurmisen ja Savo Volleysta Taichi Kawakuchin

Keskipelaaja Lassi Nurminen, Vantaa Ducks

”Meillä oli välillä siinä pelin ainekset käsissä, mutta kaveri oli selkeästi parempi hyökkäystehoissa ja torjunnoissa. Eihän se tietysti ole mukavaa, kun tulee käkättimeen, mutta kyllä me tämä vielä käännetään”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Meillä oli yhtenä teemana voittaa torjunnan jälkeisiä puolustuspalloja missä onnistuttiinkin. Torjunnoissa hävittiin edelleen ja laitahyökkäystehot tuottavat edelleen murhetta. Siellä on jatkossa saatava parannusta. Atte Kyrölä on valitettavasti pienen vamman takia hetken poissa. Itseluottamusta on vain kaivettava lisää, että voittoja saadaan kairattua”.