Vantaa Ducks ja kapteeni Kankaanpää näyttivät kolmannen kerran kaapin paikan Savo Volleylle

3 – 2 (25 – 17, 19 – 25, 24 – 26, 26 – 24, 15 – 10)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Savon ylpeyden Savo Volleyn Vantaan Korson Lumon hornankattilassa. Ankkalegenda Toni Kankaanpää pelasi tänään lentopallouransa viimeisen pelin Lumossa. Tämä ja ottelun merkitys kokosi paikalle kauden ennätysyleisön, 587 katsojaa. Otteluisäntä Suomen Vibrakone Oy betonia täryttävällä toiminnallaan sai kunnianosoituksen molemmilta joukkueilta. Palloa lyötiin armottomasti. Vantaa Ducks nousi vahvalla itseluottamuksella ja Tommy Carmodyn kahdella peräkkäisellä torjunnalla neljännen erän voittoon. Viides erä sujui ankoilta jälleen vakuuttavasti ja niin tuli viiden viikon sisällä jo kolmas voitto Savo Volleysta erälukemin 3 – 2.

Passarina pelasi ankoilla tänään Joona Väänänen, jonka ensimmäinen syöttövuoro oli myrkkyä savolaisille, 5 – 1. Erä meni koko ajan ankkojen tahdissa. Savo Volleyn Tuovinen joutui vaihtamaan melkein koko kuusikon. Lauri Lehtosen syöttövuorolla ero kasvoi jo 22 – 14. Toni Kankaanpään torjunta päätti erän lukemiin 25 – 17. Toni oli erän hahmo. Hyökkäyksissä nähtiin jopa sikaviisto. Tuli ässää ja torjuntaa. Hieno avaus Tonin Lumon jäähyväispeliin.

Toiseen erään tuli sisuuntunut Savo Volley. Ykköskuusikollaan alkoi tulosta tulla. Heiskasen puhelinkoppitorjunta Strugarista pakotti Rajalan ottamaan aikalisän tilanteessa 2 – 6. Ankat innostuivat ottamaan loppukirin jo erän alussa. Tilanne 6 – 7 Strugarin lyötyä moukarilyönnin. Marko Määttäsen syöttövuorolla ankat siirtyivät johtoon 15 – 14. Jere Heiskasen syöttövuorolla kuroi Savo Volley etumatkaa ja Rajala otti aikalisän tilanteessa 16 – 19. Heiskanen syötti ässän ja johto jo 16 – 20. Erän lopussa Ojansivun syöttövuorolla ja Siltalan vahvoilla esityksillä toinen erä savolaisille 19 – 25.

Kolmas erä lähti käyntiin savolaisten tahtiin. Ankat saivat hetkeksi pelin juonesta kiinni, mutta tilanteen 7 – 7 jälkeen savolaisten väkevä syöttö- ja hyökkäyspelaaminen alkoivat purra. Vieraat johtivat jo 11 – 15. Strugarin painavalla syöttövuorolla ankat saivat hajotettua vastustajan vastaanottoa. Strugarin syöttövuorolla ankat menivät johtoon 16 – 15. Siltala otti sen jälkeen roolia ja Savo Volley johtoon 16 – 19. Marko Määttäsen komealla lyönnillä savolaisten yläkäsistä Leppäkorven aarniometsiin peli tulee tasoihin 22 – 22. Lelu pääsi syöttämään eräpalloa tilanteessa 23 – 24. Sitä ennen Juho Rajala otti erän viimeisen aikalisän. Erä päättyy Savo Volleyn väkevään torjuntaan pistein 24 – 26.

Neljäs erä oli tahtojen tasaista taistelua. Savo Volleylla oli astetta terävämpi hyökkäyspeli. Ankkojen hyökkäys- ja syöttövirheillä oli Savo Volley siirtynyt 9 – 12 johtoon. Ankkojen peräkkäiset syöttövirheet pitivät Savon kolmen pisteen etumatkalla. Marko Määttäsen ässällä tultiin hetkeksi pisteen päähän, 13 – 14. Kalle Kattelus tuli Kankaanpään tilalle ja painoi moukarillaan ankat tasoihin 15 – 16. Savo Volley tiivisti torjuntaansa ja Rajala oli pakotettu ottamaan aikalisän 15 – 17 tilanteessa. Carmodyn puhelinkoppi pysäyttää Siltalan, 18 – 19. Hyvärinen hakee marjan pelattavaksi ja Strugar painaa ankat johtoon 22 – 21. Väliahon ässän jälkeen Rajala ottaa erän viimeisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 23. Carmody torjuu erän kaksi viimeistä pistettä ja erä ankoille 26 – 24.

Viides erä on aina kovaa vääntöä. Carmodyn torjunta vie ankat jo 7 – 5. Lehtoselta seuraavaksi ässä, 8 – 4. Carmody torjuu seuraavaksi Lelun ja Tuovinen ottaa erän toisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 5. Marko Määttänen tappaa Lumossa ja puutarhassa, 12 – 9. Lauri Lehtonen kaapittaa koko ajan ja tilanne jo 14 – 9. Erä päättyy Lelun rättisyöttöön 15 – 9. Koko ottelu ankoille 3 – 2.

Otteluisäntä Suomen Vibrakone Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Marko Määttäsen ja Savo Volleysta Josh Ayzenbergin. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Josh Ayzenbergin.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Marko Määttänen, Vantaa Ducks

2 pistettä Tommy Carmody, Vantaa Ducks

1 piste Bojan Strugar, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Marko Määttänen 21/+14, Bojan Strugar 21/+5, Toni Kankaanpää 13/+7

Savo Volley: Olli-Pekka Ojansivu 24/+9, Antti Siltala 17/+3, Rodrigo Leitzke 13/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja Marko Määttänen, Vantaa Ducks

”Se, että on aikaisemmatkin hoidettu kotiin, niin se näky tänäänkin tossa tekemisessä. Viides erä on aina arpapeliä, mutta jos Savo tulee vastaan puolivälierissä, niin parempi on niihin lähteä voitot kuin häviöt alla”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Marginaalit ei olleet isoja. Pysyttiin hyvin pelisuunnitelmassa ja pystyttiin noudattamaan sitä. On hyvä, että tässä vaiheessa kautta pärjätään kahdella hyvällä passarilla. Neljäs erä ratkesi siihen, että saatiin tärkeeseen paikkaan hyvät torjunnat. Sitten ratkaisupaikoissa hyviä puolustuksia. Itseluottamus on kasvanut voittojen myötä tottakai”.

Libero Josh Ayzenberg, Savo Volley

”Vantaa Ducks on hyvä joukkue ja en voi sanoa, että siitä olisi minulle tullut painajainen. En tietenkään pidä häviämisestä”.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen, Savo Volley

”Neljännessä erässä ei vain meidän keskittymisen taso riittänyt. Kaveri ansaitsi voiton ja pikkuisen vaikutti tohon viidenteen erään, että meiltä katosi mahdollisuus voittaa runkosarja. Tuntuu hyvältä, jos kohdataan puolivälierissä”.