Vantaa Ducks heräsi taistelemaan, mutta Akaa voitti

1 – 3 (19 – 25, 17 – 25, 25 – 23,19 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa ennen ottelua sarjakolmosena ollut Vantaa Ducks kohtasi keskiviikon 9.10. kunniaksi Akaa Volleyn. Akaan upeita kannattajia oli tullut paikalle bussillinen. Menoa ja meininkiä riitti Lumon hornankattilassa. Ankat eivät saaneet täysin konettaan tänään käyntiin. Kolmannen erän vääntäminen yllätti Akaan housut nilkoissa, kun erä oli jo melkein sinettiä vaille tulossa vieraille. Yleisöä oli paikalle tullut kokonaista 438 katsojaa. Otteluisäntänä oli Karkkilan Metallityöt Oy.

Ensimmäinen erä oli syöttövirheiden sävyttämä. Muutenkin pelistä paistoi läpi, että kausi on vasta alkanut, epävarmuutta molemmilla joukkueilla. Erä meni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 19 – 20. Sitten Nico Nurmesniemi meni Akaa Volleysta syöttöpaikalle. Hetkessä tilanne oli 19 – 23 ja Juho Rajala otti toisen aikalisänsä, mutta mikään ei auttanut. Erä päättyi Nurmesniemen ässäsyöttöön ja lukemiin 19 – 25.

Toinen erä mentiin Akaan hallinnassa. Vallinin syöttövuorolla Ducks kiri Akaan 7 – 11 johdon melkein kiinni. Sitten vieraat taas nykäisivät. Tilanteessa 13 – 18 Juho Rajala otti aikalisän. Passari Joona Väänänen ja Aleksander Rastamo tulivat kuusikkoon Milsteinin ja Strugarin tilalle. Samoin Kattelus korvasi Marko Määttäsen. Mikään ei auttanut. Erä vieraille helpon tuntuisesti Aleksander Rastamon lyönnin mennessä leveäksi 17 – 25.

Kolmas erä alkoi Akseli Lankisen kahdella ässäsyötöllä. Ankoilta ei onnistunut oikein mikään ja Rajala otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4 – 9. Akaa kiristi otettaan ja Ducksin peli hyytyi. Ankat saivat erän puolen välin Vallinin syöttövuorolla kirivaihteen ja Akaan valmentaja otti aikalisän tilanteessa 16 – 19. Ankkakiri vain jatkui. Tilanteessa 19 – 20 Lüütsepp otti erän toisen aikalisänsä. Kyrölä oli liekeissä ja tasoitti lukemiksi 21 – 21. Rastamo syötti ässän ja Kattelus lyö vastustajan torjunnan käsien kautta erän ankoille 25 – 23.

Neljännessä erässa Rastamo jatkoi hakkurina Kattelus toisena yleispelaajana Kyrölän kanssa. Tilanteessa 3 – 8 otti Rajala aikalisän. Milstein kaventaa jujullaan tilanteeksi 8 – 11. Tilanteessa 9 – 13 oli kunnon härdeli, kun tilanteeksi haluttiin väkisin 9 – 14. Päätuomarikin joutui laskeutumaan tavallisen kansan korkeudelle, jotta tilanne saatiin hallintaan. Teemu Kuusela muuten syötti härdelin jälkeen rättisyötön. Tilanteessa 10 – 15 otti Rajala toisen aikalisänsä. Sivula oli mies paikallaan pelin ratkaisukohdissa. Naaber naulaa erän 19 – 25 lukemiin. Koko ottelu Akaa Volleylle erin 1 – 3.

Otteluisäntä Karkkilan Metallityöt Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Atte Kyrölän ja Akaa Volleysta Sivulan. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Voitto Köykän.

Yleispelaaja Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

”Odotin tasaisempaa peliä ja kahden ensimmäisen erän aikana odotin. Me ei saatu syöttöpeliä ollenkaan toimimaan samoin kuin kahdessa voittopelissä. Kolmannessa erässä otettiin sitten puolustuksia ja pidettiin syöttö ruudussa. Akaa taisi tehdä siinä muutaman suoran hyökkäysvirheenkin. Otettiin se erä kotiin. Maanantaina Tiikerit saa pataan”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Syötöllä ei saatu tänään oikein mitään aikaan. Sitten oli paljon pieniä asioita, jotka olisi voinut tehdä paremmin. Rastamo ja Kattelus pystyivät hyvin kolmannen erän lopussa auttamaan joukkuetta tiukassa paikassa”.

Hakkuri Urpo ”Upi” Sivula, Akaa Volley

”Hyvältä tuntui pelata Lumossa ja en muista, että olisin kovin usein lähtenyt täältä ilman pisteitä. Hienolta tuntuu pelata Akaassa ja hyvin on lähtenyt homma käyntiin. Voiton avain oli se, että pelattiin jokainen pallo omallaan eikä lähdetty hötkyilemään. Pelattiin loppuun asti vaikka meillä oli välillä vaikeata”.