Vantaa Ducks harjoitteli lupaavan energisesti!

2 – 3 (23 – 25, 14 – 25, 25 – 19, 25 – 20, 8 – 15)

Lentopalloilun Mestaruusliigaan valmistautuva Vantaa Ducks sai harjoituspeliinsä vastustajaksi yhden ehdottomista mestarisuosikeista, Hurrikaanin Loimaalta. Ensimmäinen erä oli tasainen ja Ducksilla oli erässä hyvä loppukiri Joel ”Bull” Mentulan ja Toni ”Kanki” Kankaanpään syöttövuoroilla. Hurrikaanin ykköspyssy oli erässä Mikko Oivanen. Ducksin uusi passari Bálint Magyar oli pirteällä pelipäällä ja hänellä on varma ja kova hyppysyöttö. Korso pelasi ensimmäisen erän kuusikolla Magyar, Kankaanpää, Määttänen, Nurminen, Szabo ja Külaots. Liberona oli Patrik Ovaska. Hurrikaani aloitti kuusikolla Peacock, Smith, Mutka, Oivaset ja Kutinlahti. Liberona Mäntylä.

Toisen erän puolivälin jälkeen Ducksin päävalmentaja Tuominen vaihtoi passariksi Laakson ja hakkuriksi Vallinin. Erän lopussa Miro Määttäsen tilalle tuli Marko Määttänen. Toinen erä oli pitkälti Hurrikaanin näytöstä, jota passari Peacock hyvin pyöritti. Erä meni lopulta helposti Hurrikaanille.

Kolmas erä oli Ducksin näytöstä. Rantanen Hurrikaanin peräsimessä otti aikalisän Ducksin johtaessa 6 – 1. Sen jälkeen vantaalaisten vastaanotto hajosi hetkeksi. Tuominen otti aikalisän hakkuri Oivasen pommitusten jälkeen tilanteessa 7 – 7. Kankaanpään Tonikin väläytteli syöttöään ja nappasi kolme ässää peräkkäin. Korso johti Määttäsen ässän jälkeen jo 17 – 12. Szabokin löysi kolmannessa erässä jälleen viimevuotisen torjuntajyvänsä. Koukin Eemeli yritti ottaa sankariviittaa vetämällä ässän ja kaventamalla tilanteeseen 21 – 18. Tuomiselle se oli liikaa ja hän otti Ducksille aikalisän. Erän lopussa Toni Kankaanpää paukutti pari kovaa pommia kuutospaikalta. Erän päätti Szabon koppi Tomi Mutkasta.

Neljänteen erään Hurrikaani otti passariksi Akseli Haltian. Ducks nykäisi ja johti jo parhaimmillaan 12 – 6. Ducksin virheillä Hurrikaani hiipi lähes iholle ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 15 – 12. Tilanteessa 17 – 14 Kankaanpään tilalle tuli Marko Määttänen. Erässä nähtiin kovia palloralleja. Ducksin hyökkääjät käyttivät usein ankkakieltä huutamalla Magyarille ”kvik”, ”kvik”. Katsomossa Ducks-fanit harjoittelivat ”kvaak” –huutoja. Tuominen otti vielä erän lopussa aikalisän tilanteessa 23 – 20. Erän päätti Miro Määttäsen ässä.

Viidennessä erässä mentiin Hurrikaanin tahdissa ja Ducksin tehdessä virheitä. Mikko Oivanen innostui jälleen viidennessä lyömään kokeneen hakkurin taidolla. Tuomiselta tuplavaihto erän puolessa välissä tilanteessa 4 – 8. Ducks piristyi ja tuli jo iholle tilanteessa 7 – 9. Kalle Kattelus tuli erän lopussa Määttäsen Miron tilalle. Oivasen Matti paukutti erän lopussa kolme ässää peräkkäin. Erä Hurrikaanille 8 – 15 ja harjoitusottelu erin 2 – 3 loimaalaisille.

Ducksin päävalmentaja Tuominen janosi ottelusta voittoa, mutta nälkää jäi tuleviin harjoituksiin. Koko Ducksin joukkueesta, staffista ja kannattajista hehkui vahva usko tulevaan kauteen. Paljon työtä se vielä vaatii, mutta sillä voidaan vielä hankkia paljon ilon ja menestyksen hetkiä pääkaupunkiseudun lentopallofaneille. Kauden 2016 – 2017 ensimmäinen kotiottelu on Tiikereitä vastaan keskiviikkona 19.10. klo 18.30.