Vantaa Ducks haastoi vaikka VaLePa veikin voiton

Vantaa Ducks haastoi vaikka VaLePa veikin voiton

0 – 3 (21 – 25, 18 – 25, 23 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Korson Lumo-hallissa kohtasivat lauantain viihdykkeeksi Vantaa Ducks ja VaLePa. Yleisöä oli paikalle tullut 344 katsojaa. Otteluisäntänä oli Vibrakone Oy. Aika täryttämistä peli välillä olikin. VaLePan torjunta oli välillä niin kovaa, että sen murtamiseen olisi tarvittu Vibrakoneen valikoimasta kunnon tärypalkkia. Ankat taistelivat, mutta VaLePan pelivarmuus ja tehokkuus kaikilla pelin osa-alueilla oli liikaa kotijoukkueelle. Pasi Hyvärinen palasi pelaavaan kokoonpanoon ja rauhoitti sekä ankkojen vastaanotto- ja puolustuspelaamista.

Ensimmäinen erä lähti ankoilta hyvin liikkeelle. Tasaisesti ja virheettömästi mentiin tilanteeseen 9 – 9. Ankkojen pitkälti omilla virheillä vieraat kuroivat eroa viiteen pisteeseen. Atte Kyrölä kuitenkin lisäsi voimaa nelospaikan hyökkäyksiin ja ankat kavensivat jo 14 – 16 tilanteeseen. Pasi Hyvärisen puolustukset myös kohahduttivat Lumon yleisöä. Juho Rajala otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 22. Atte Kyrölän pommit olivat ankkojen suurin ilon aihe ensimmäisessä erässä. VaLePan kone kulki Mikko Eskon toimiessa kapellimestarina kuin rasvattu. Erä päättyi lukemiin 21 – 25.

Toisessa erässä VaLePa lisäsi kierroksia heti erän alussa. Ankkojen vastaanotto petti erän puolessa välissä ja Juho Rajala otti aikalisän tilanteessa 7 – 13. VaLePa haki pelituntumaa ensi viikon Mestareiden liigan karsintapeliin ja lisäsi vauhtia aikalisän jälkeen. Ero oli parhaimmillaan kahdeksan pistettä. Joona Väänäsen passaripeliin ei ankkojen peli kaatunut. Joonassa oli jo havaittavissa Petteri Laurilasta opittuja taitoja. Erä vieraille 18 – 25.

Kolmannessa erässä VaLePa teki poikkeuksellisesti virheitä. Tilanteessa 10 – 8 Janne Kangaskokko otti vieraiden koko illan ensimmäisen aikalisän. Ankat johtivat jo 12 – 8. Mikko Oivasen syöttövuorolla vieraat tulivat tasoihin. Tilanteessa 15 – 15 otti Juho Rajala aikalisän. Toni Kankaanpää otti ratkaisijan viittaa ja pommitti yläkäsistä Mikasan lähes Leppäkorpeen. Janne Kangaskokko otti toisen aikalisän tilanteessa 18 – 15. Taas vieraat tulivat tasoihin 19 – 19. Tilanteessa 20 – 21 Rajala otti erän toisen aikalisänsä. Palloa aikaisemmin Mikasa tunkeutui Suihkosen lyönnistä Lauri Lehtosen aralle alueelle. Lehtonen vietiin penkille hakemaan happea. Hyviä taistelupalloja oli erän loppu täynnä. Vieraille kuitenkin erä 23 – 25.

Otteluisäntä Vibrakone Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Atte Kyrölän ja VaLePasta Markus Kaurton. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Aleksi Mutkan.

LähiTapiola-pisteet

3 pistettä Markus Kaurto, VaLePa

2 pistettä David Pettersson, VaLePa

1 piste Bojan Strugar, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 18/+10, Atte Kyrölä 12/+7, Antti Vallin 6/+3

VaLePa: David Pettersson 13/+11, Markus Kaurto 13/+11, Mikko Oivanen 13/+8

Lehdistötilaisuuden kommentit

Yleispelaaja Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

”Meillä meni peli viikossa taas eteenpäin, kun ehdittiin harjoitella. On ollut niin paljon pelejä alkukaudella, että on vain ehditty harjoituksissa vähän palautumaan. Harmittavan lähellä oli toi viimeinen erä, itse jo mietin, että se voitto vois siitä vaikka irrotakin. Helpottaa paljon munkin tekemistä, kun Pasi tuli takaisin. Se on niin vaan niin hyvä siellä takakentällä.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Hienoa, että saatiin Pasi meidän vastaanottoon mukaan. Kummasti se rauhoittaa peliä. Hienoa oli myös Joonan pelaaminen, että pystyi noin hyvällä tasolla pelaamaan liigan kärkiporukkaa vastaan. Meillä on nyt selkeästi kaksi passaria, jotka pystyvät pelaamaan tätä peliä. Hyökkäyspelistä myös saatiin jo hyviä viitteitä, miten me pystytään sitä jatkossa pelaamaan”.

Keskipelaaja Markus Kaurto, VaLePa

”Pelaaminen aina vie peliä paremmin eteenpäin kuin harjoitukset. Meillä oli tänään kovaa hyökkäyspelaamista. Mikko Esko on ihan älyttömän hyvä passari. Vaikka oli välillä loukkaantuneena, niin hyvin on peli sujunut meidän välillä. Mikko se aina löytää missä mä olen”.

Valmentaja Janne Kangaskokko, VaLePa

”Toi keskikaistale oli meillä tänään hyvin hallussa. Pettersson ja Kaurto tekivät hyvää teholla. Vastaanotto pysyi hyvällä tasolla ja syöttöön saatiin ajoittain tarvittavaa kovuutta”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks and tagged .