Vantaa Ducks avaa kevätkauden perjantaina

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu voittoputkeen itsensä pelanneella Vantaa Ducksilla perjantaina 12.1. klo 18.30 Vantaan Korson Lumo-hallissa. Samalla toivotamme kaikille Vantaa Ducksin faneille, sponsoreille, talkoolaisille ja muille sidosryhmille erinomaisen menestyksellistä uutta vuotta 2018. Vieraaksi perjantaina tulee sarjassa neljäntenä oleva Team Lakkapää. Lakkapää kohtaa etelän turneellaan Akaa Volleyn torstaina Toijalassa. Ankkalauman edellinen ottelu Iskua vastaan oli 20.12., joten vantaalaiset pääsevät hyvin levänneenä ja harjoitelleena rovaniemeläisten ennakkosuosikkien kimppuun.  Lakkapään peli on viime kuukauden aikana ollut lievästi alavireistä, mutta häviöt ovat kylläkin osuneet lähinnä Suomen Cupin puolivälierä- ja europeleihin. Mestaruusliigassa on häviö Hurrikaanille vuoden 2017 lopulta ja voitto Iskusta vuoden 2018 alusta. Päävalmentaja Henri Tuomi on kuitenkin virittänyt joukkueensa oivaan iskuun, mistä kertoo sarjan neljäs sijakin ja kymmenen voittoa kuudestatoista pelistä. Varsinkin keskipelaaja Bobby Walsh on ollut erityisen tehokas kuten yleispelaaja Jouni Palokangas.

Vantaa Ducks harjoitteli loppiaisena Karhulassa. Vastassa olivat Karhulan Veikot ja Karelian Hurmos. Karhulan Veikot on ankkojen farmiseura. Voitot saaliinaan molemmista otteluista ankat palasivat pääkaupunkiseudun humuun. Ducksin käskijä Ismo Tuominen lähtee varmasti kevätkaudelle huomattavasti paremmista lähtöasetelmista kuin syyskaudella. Pelaajat ovat tervehtyneet ja libero Pasi Hyvärisen tulo joulukuussa joukkueen vahvuuteen loksautti pelin lopullisesti kohdalleen. Vastaanotto- ja puolustuspelaaminen ovat varmentuneet. Torjuntapelissä on koppeja saatu ja siitä todisteena keskipelaaja Alpár Szabo nimettiin joulukuun Mestaruusliigan tähdistöön ensimmäisen kerran ankkauransa aikana. Alpárin kanssa lähes samoilla tehoilla on loppusyksyn esiintynyt Lassi Nurminen. Yleispelaajaosasto on vakiintunut ja varsinkin kolmikko Kankaanpää – Kyrölä ja Miro Määttänen ovat olleet joulukuussa kovassa tikissä. Hakkuri Karl Külaots löysi syyskauden loppupeleissä erinomaisen pelivireen, vaikka häntä ei vielä saakaan kutsua hakkurihirmuksi. Passari Bálint Magyar on sairaslomansa jälkeen uhkunut pelihaluja ja kun Hyvärisen tulon myötä Mikasa nousee kulhoon, niin mikä on Bálintin passatessa. Voittoisan Isku-pelin myönteisin yllätys oli Kalle Katteluksen kylmähermoinen syöttövuoro voittoisan kolmannen erän lopussa. Sekin lupaa hyvää kauden loppupeleihin.

Lakkapään kohtaamisen jälkeen Ducks kohtaa tammikuussa vieraissa Iskun ja Tiikerit. Molemmat ovat ns. kuuden sarjapisteen otteluita. Seuraava kotipeli on 31.1. keskiviikkona, kun vastaan asettuu Akaa Volley. Lauantaina 3.2. tulee jälleen ankkatestiin vantaalaiskorsolaisten todellinen mörkövastustaja Sampo Volley, jonka voittamiseen ei tunnu löytyvän mitään laillista keinoa. Jokohan helmikuun alussa suomalaiseen lentopallohistoriaan kirjoitettaisiin uusi lehti.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.