Vantaa Ducks aloitti kautensa voitolla Suomen Cupissa

Kauden virallinen avaus tapahtui tutusti Suomen Cupin ottelulla Raision Loimua vastaan. Vantaa Ducks ei viime vuosien perinteitä kunnioittanut, vaan jatkoi Cupin seuraavalle kierrokselle puhtaalla 3-0 voitolla erin 25-22, 25-20, 25-21.

Perinteikäs Loimun joukkue on kokenut edellisestä kaudesta melkoisia muutoksia, peräti kahdeksan pelaajaa poistunut joukkueesta, joukossa jo Loimun ikoniksi laskettu Ossi Rumpunen. Tulokkaita oli lähes sama määrä, seitsemän uuden pelaajan joukossa kovimpana tulokkaana on Joensuusta Raisioon muuttanut edellisen kauden pistepörssin selvästi voittanut hakkuri Michael Chemos. Vantaa Ducksin joukkueessa muutokset olivat huomattavasti pienempiä, joukkueesta poistui vain kolme pelaajaa ja uusia pelaajia tuli saman verran, Unkarin maajoukkuepassari Bálint Magyar Kaposvarista ja nuoret tulokkaat Joel Mentula ja Kalle Kattelus Keimolan Kaikun junioriosastolta.

Ensimmäisen erän alussa Ducksilla oli hieman vaikeuksia Ville Junturan syöttöjen kanssa, mutta tilanne kääntyi nopeasti vierasjoukkuen hallintaan tilanteessa 4-5.  Ducksin johto oli suurimmillaan jo kahdeksan pistettä, mutta Loimu sai tilanteen hieman tasoittumaan erän loppupuolella Ville Junturan syöttövuorolla. Loimun hyökkäyspisteistä teki hakkuri Chemos yli puolet, Ducksin hyökätessä tasaisemmin  laajemmalla rintamalla. Alpár Szabó hankaloitti Loimun laitahyökkäyksiä kolmella torjunnalla. Erä päättyi Antti Vallinin nelospaikan iskuun numeroin 22-25..

Toinen erä alkoi ensimmäisen tyyliin Loimun hallinnalla. Ducks siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 9-10. Loimun hyökkäyskalusto onnistui paremmin välttämään Ducksin torjunnan, ja erä pysyi tasaisena tilanteeseen 20-20 saakka. Ismo Tuominen teki taktisen torjuntavaihton Karl Külaotsin tullessa verkolle Bálin Magyarin tilalle. Alpár Szabó jakoi vuorostaan unkarilaisia passeja Toni Kankaanpäälle kakkospaikalle ja Toni vastasi tarjoiluun kahdella hyökkäys- ja yhdellä torjuntapisteellä. Viisi viimeistä pistettä Ducksille ja erän päätti Karl Külaots nelospaikan hyökkäyksellä numeroihin 20-25. Toni Kankaanpää ja Antti Vallin vastasivat pääosin Ducksin hyökkäyspisteistä, Loimu auttoi vieraita erän kahdeksalla syöttövirheellä.

Kolman2nen erän alkupuoli oli tasainen tilanteeseen 5-5 saakka, Antti Vallinin syöttövuoron jälkeen Ducks oli johdossa numeroin 5-10. Ducks auttoi kotijoukkuetta muutamalla syöttö- ja hyökkäysvirheellä tilanteen ollessa tasan vielä numeroissa 21-21. Erän ja ottelun neljä viimeistä pistettä tulivat vantaalaisille, ja Miro Määttänen moukaroi ottelupallon tavoittamattomiin nelospaikalta numeroihin 21-25.

Vantaa Ducks oli erittäin vahva erien lopussa. Joukkueen ilme ja asenne ja taistelutahto olivat erinomaisia. Antti Vallin ja Toni Kankaanpää tehtailivat hyvin hyökkäyspisteitä, Alpár Szabó voitti Loimun torjunnoissa numeroin 5-4, joukkueiden torjunnat Ducksille 9-4. Bálint Magyar pelasi hyvän passipelin. Ottelun suurimman passimäärän saanut Loimun hakkuri Michael Chemos ei pystynyt auttamaan kotijoukkuetta riittävästi, Vantaa Ducks oli Loimua vahvempi ja tasaisempi jokaisella osa-alueella. Ismo Tuomisen näytti vahvuutensa taktisella puolella ja oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Vantaa Ducks jatkoi Raisiossa voittoputkensa viiteen, harjoitusotteluissa neljä voittoa tuli peräkkäin Rantaperkiön Iskusta ja Tallinnan Selveristä.

Ismo Tuominen, Ducks:

– Tultiin hyvin peliin. Moni asia meni, kuten oltiin etukäteen sovittukin. Hyvä valmistautuminen auttoi asioiden sujumista. Eka erän lopussa tuli pieni lapsus, joka onnistuttiin kuitenkin hoitamaan kunnialla. Kaksi viimeistä erää oli sitä, mitä haettiin. Tämä oli ensimmäinen ottelu kovilla panoksilla, ja se tietysti näkyi kentällä. Torjunta- ja vastaanottopeliin olen tyytyväinen. 11 syöttövirhettä ja neljä ässää on hyvä tilasto. Vallin pelasi hakkurina hyvin. Balintin passipeli oli laadukasta. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Sami Laiho, Loimu:

– Tehtiin paljon virheitä, ja pelistä tuli sitä kautta vaikea. Ensimmäinen kova matsi nuorelle joukkueelle, emmekä pystyneet käsittelemään haastetta kunnolla. Syöttöpelimme ei toiminut tänään. Kahteen eka erään tuli 13 syöttövirheitä, mikä on tietysti aivan liikaa. Viimeiseen erään niitä tuli onneksi vain yksi. Omasta joukkueesta on vaikea nostaa esiin onnistujia. Ville Juntura oli varmaankin lähinnä omaa tasoaan.

Vantaa Ducks: Toni Kankaanpää 16 (+7), Antti Vallin 15 (+10), Alpár Szabó 9 (+6)

Raision Loimu: Michael Chemos 14 (+6), Kirill Borichev 9 (+3), Michael Marshman  7 (+5)

Kuvat: Tuomas Pelto/Raision Loimu

Vantaa Ducks Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.