Vakaassa nousuliidossa olevat ankat Akaan kimppuun

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu Vantaan Korson Lumo-hallissa keskiviikkona tammikuun viimeisenä päivänä, kun Vantaa Ducks kohtaa Akaa Volleyn. Vantaa Ducks on sarjassa kahdeksantena ja Akaa Volley viimeisenä. Toki eroa on vain viisi sarjapistettä. Joukkueiden edellinen ankkojen voitoksi päättynyt kohtaaminen Lumossa oli armoton viisieräinen taistelu. Toijalan monitoimihallilla pelatun ensimmäisen kohtaamisen vei Akaa selkeästi erin 3 – 0. Nyt ratkaistaan näiden kahden joukkueen välillä tämän kauden herruus. Joukkueiden kaukokannattajille tarjoutuu tilaisuus katsoa ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta https://www.ruutu.fi/stream/3149756 .

Joukkueiden viiden viimeisen ottelun kuntopuntaria tarkastellessa Vantaa Ducks on kerännyt otteluista yhteensä kymmenen sarjapistettä, kun Akaa Volley on taas saanut saaliikseen vain neljä sarjapistettä. Akaa Volley hävisi sunnuntaina kotonaan selkeästi erin 0–3 LEKA Volleylle. Päävalmentaja Lauri Tihinen oli erityisen tyytymätön joukkueen hyökkäysprosenttiin. ”Mutta onhan tuo hyökkäysprosentti aivan liian alhainen. Osan ehkä selittää passarityöskentelykin, mutta eniten syytän asennetta. Kyllä pallo pitää pystyä tappamaan, kun paikka annetaan”. Saa nähdä miten Tihinen onnistuu keskiviikoksi virittämään tähtipelaaja Joni Mikkosen ja muiden asenteen. Vahvaa asennetta vaaditaan, jos joukkue haluaa palkita sarjapisteillä kannattajiaan. Edellisessä Lumon kohtaamisessa Akaa Volleyn kannattajat pitivät yllä koko ajan kannatushuutoja ja jättivät itsestään myönteisen kuvan vantaalaisille lentopallon ystäville.

Vantaa Ducks kukisti ns. kuuden sarjapisteen ottelussa lauantaina Hollihaassa Kokkolan Tiikerit selkeästi erin 1–3. Joukkueen esitys oli vahva ja peli oli vahva varoitus joukkueen tulemisesta loppukauden ratkaisupeleihin. Päävalmentaja Ismo Tuominen kehui voiton jälkeen oman joukkueensa torjuntapelaamista sekä oikeaa peliasennetta. Mikäli ankat jatkavat samalla peliasenteella, niin Akaa Volley joutuu lujille Lumon hornankattilassa. Koko ankkaparvi onnistui Kokkolan voittopelissä ja päävalmentaja Tuomisen taktiset vaihdotkin menivät aivan nappiin. Helsingin Puhelinyhdistyksen laadukkaiden puhelinkoppien kokoinen yleispelaaja Juho Kaunisto esimerkiksi pysäytti kaappitorjunnoillaan Lauri Jylhän. Toinen erä ratkesi torjunnoilla ankoille. Ducksilla on vielä runkosarjaa jäljellä yhdeksän ottelua ja jaossa on kaksikymmentäseitsemän sarjapistettä. Kilpailijat huohottavat koko ajan niskaan, joten ratkaisupeleihin paikan varmistaminen vaatii vielä monta voittoa. Keskiviikkona jaossa on kolme sarjapistettä ja niiden kohtalosta on kiinnostunut myös Lumon lauteille saapuva vaativa kannattajajoukko.

Akaa Volleyn kohtaamisen jälkeen saapuu vieraaksi todella mieluisa vastustaja Savon maakunnasta, Sampo Volley. Sampon päävalmentaja Timo Tolvanen koettaa virittää joukkueensa voittoon, sillä Sampo Volley ei ole vielä koskaan Mestaruusliigan historiassa hävinnyt vantaalaiskorsolaiselle miehistölle. Tulevalla kaudella Sampo Volleyn nimi katoaa muistojen historiaan ja joukkue muuttuu Savo Volleyksi. Mikäli Vantaa Ducks haluaa voittaa Tolvasen sampolaiset, niin se on tehtävä lauantaina 3.2. klo 17.00 alkavassa ottelussa. Laaja savolaisten hurmosjoukko tulee varmasti paikalle kannustaakseen Sampo Volleytä jälleen tuttuun voittoon ankkaparvesta.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.