Vaientavatko ankat Kerttulan pauhun?

Vaientavatko ankat Kerttulan pauhun?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelataan Raisiossa keskiviikkona 23.10. ns. kuuden sarjapisteen ottelu. Vantaa Ducks kohtaa kello 18.30 alkavassa ottelussa Raision Loimun Kerttulan perinteisessä liikuntahallissa. Vantaa Ducks on sarjassa kuudentena seitsemällä sarjapisteellä ja kotijoukkue seitsemäntenä viidellä sarjapisteellä. Loimulla on toki pelattuna kolme ottelua vähemmän kuin pääkaupungin parasta lentopalloa pelaavalla Vantaan Ducksilla. Ottelussa jaetaan sadalle ensimmäiselle naiselle vapaalippu Osaava Nainen messuille. Tämä saattaa kiinnostaa Varsinais-Suomessa asuvia naispuolisia ankkafaneja Turusta Naantaliin.

Raision Loimun peräsimessä on valmentajana kokematon, mutta pelaajana kokenut Kasper Vuorinen. Kasper eli Kappe pelasi ansiokkaan uran passarina niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kaikki lentopallofanit muistavat Kasperin blogikirjoitukset uskomattomasta ammattilaisvuodestaan Iranissa. Kasperin pikkuveli Kasimir pelaa joukkueen yleispelaajana. Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajalalla on joukkueessa mukana myös pikkuveli. Mika Rajala on tunnettu hyvästä hihastaan. Huolimatta tästä Mika toimii joukkueen johtajana. Mika on myös some- ja mediavelho, jonka seuraajamäärät kasvavat huminalla. Loimussa pelaa Karkkilasta kotoisin oleva kuuluisa kapellimestari, passari Joel ”Jobu” Laakso. Jobulla on vahva tausta Korson Vedosta ja Vantaa Ducksista. Hän sai imeä kokeneilta Petteri Laurilalta ja Arto Hannilta mestarien opit, joista on varmasti hyötyä keskiviikkona. On selvä, että Jobu haluaa näyttää kaiken osaamisensa. Jujut varmasti putoavat ankkakenttään kuin avaimet Korson Leppäkorven aarniometsän lähteeseen. Loimulla ovat vahvistukset vaihtuneet viime vuodesta. Michael Milsteinin kaveri Israelin maajoukkueesta Tamir Hershko pelaa yleispelaajana. Australian maajoukkueesta tuttu Trent O´Dea on pelote verkolla. Joukkueesta on syytä nostaa esiin myös lahjakas yleispelaaja Väinö Rahko ja Jobun adjutantti Tomi Saarinen.

Vantaa Ducksilla on ollut pientä alavirettä viime otteluissa. Sunnuntain juhlaottelu Akaa Volleyta vastaan lähti hyvin liikkeelle. Ensimmäinen erä tuli helposti vahvalla pelillä. Sitten vastaanotto notkahti ja samalla ankkapeli. Toni Kankaanpään paluu yleispelaajan tontille oli sunnuntain positiivinen uutinen. Keskipelaaja Lauri Lehtosen tehot neljässä erässä 16/+14 antavat myrskyvaroituksen Loimun valmennukselle. Mörköhakkuri Bojan Strugar ei sunnuntaina päässyt tasolleen. Samoin passari Michael Milstein osittain haparoivan vastaanoton takia haki parasta virettään. Mikäli Vantaa Ducks saa syötöllä luotua painetta ja oma vastaanotto pysyy kuosissa, niin Kerttulasta voi hyvinkin lähteä kopallinen sarjapisteitä Vantaan Korsoon. Pisteiden tuomiseen tarvitaan myös paljon painavampaa hyökkäystä mihin ankat sunnuntaina pystyivät. Juho Rajala on muuten pelannut kauden 2012 – 2013 liberona Loimussa. Heti kauden alussa syys-lokakuussa hänet valittiin liigan tähdistöön liberoksi.

Raision reissun jälkeen matkaavat ankat viikonloppuna pohjoiseen. Niin lauantaina kuin sunnuntaina ovat edessä tärkeät pelit Lakkapäätä ja Ettaa vastaan. Sunnuntaina Oulussa on varmasti tupa täynnä, kun Oulunsalosta tulvii Juhon ja Mikan ihailijoita Oulun Urheilutalon lauteille. Mikahan vaikutti vahvasti vielä viime kaudella Ettassa. Yllätys ei olisi, vaikka Mikan paita nostettaisiin pelin alussa Oulun Urheilutalon kattoon.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .