Siipirikko Vantaa Ducks taisteli Loimaalla

Vantaa Ducks joutui Hurrikaania vastaan hieman vajaalla vakiokokoonpanolla. Ykköspassari Bálint Magyar odottaa leikkausarpiensa parantumista, Karl Külaots parantelee selkäänsä ja Juho Kaunisto peukaloaan. Apumieheksi kokoonpanoon on saatu farmijoukkue Karhulan Veikoista passari Matti Suutari.  Hurrikaani lähti ottelun ensimmäiseen erään lähes kotimaisella kokoonpanolla, vierastyöläisistä ainoastaan Max Staples astui pelikentälle. Vantaa Ducksin aloituskokoonpanossa olivat passari Amarildo Deliu, hakkuri Antti Vallin, yleispelaajat Toni Kankaanpää ja Miro Määttänen, keskarit Alpár Szabó ja Lassi Nurminen sekä libero Atte Kyrölä. Vantaa Ducks aloitti ottelun rohkealla pelillä ja karkasi selvään johtoon heti erän alussa. Hurrikaani joutui laskemaan kotimaisuusastettaan ja nelinkertaisti kentän vierastyöläisten määrän ennen erän loppua. Vierasjoukkue Ducks kuitenkin piti etumatkansa erän loppuun saakka pistein 17-25.

Toiseen erään Hurrikaani lähti neljän vierastyöläisen voimin, kotimaisuutta kokoonpanossa  olivat nostamassa keskitorjuja Matti Oivanen, hakkuri Antti Ropponen ja hienon ottelun pelannut libero Jesse Mäntylä.  Vantaa Ducks jatkoi samalla kokoonpanolla. Ducksin hyvä pelivire jatkui, mutta ruotuun palannut kotijoukkue Hurrikaani oli parantanut peliään myös kokoonpanoaan vastaavalle tasolle. Ducks taisteli tasapuolisesti tilanteeseen 10-10 saakka, mutta Antti Ropposen astuessa syöttövuoroon tilanne kääntyi kotijoukkueen eduksi viiden pisteen verran Ducksin hyökkäystehojen heikentyessä.  Erässä pelattiin paljon pitkiä palloralleja ja näkyvissä oli myös Jesse Mäntylä-show, Jesse oli jostakin syystä jatkuvasti Ducksin kannalta aivan väärissä paikoissa pallon ja lattian välissä. Miro Määttänen elätteli vielä Ducksin toivoa kovilla syöttöpommeillaan, mutta Hurrikaani piti etumatkansa helpohkosti erän loppuun saakka numeroin 25-21.

Kolmannessa erässä Ducksin pelivire kesti lakisääteiselle aikalisälle saakka hyvin tilanteeseen 14-13, mutta serbialaispassari Maksim Buculjevic riisui yhdeksän syötön vuorollaan Ducksin aseista ja Hurrikaani lasketteli selvään erävoittoon. Ismo Tuominen kutsui erän loppua kohden avainpelaajistoaan lepovuoroon ja erä päättyi Hurrikaanin selvään 25-14 voittoon.

Nejännessä erässä Ducks pelasi alkupuolen mallikkaasti ja siirtyi 4-7 johtoon. Tilanteen otti jälleen hallintaansa serbialaispassari Buculjevic ja viihtyi Ducksin kannalta liian kauan syöttövuorossa, tilanne Hurrikaaneille 9-7. Ducks taisteli vielä tasapuolisesti erän puoleen väliin saakka, mutta Matti Oivanen riisui syötövuorollaan Ducksin uudelleen aseista ja erän loppu oli kotijoukkueen näytöstä numeroihin 25-15.

Ottelussa nähtiin viihdyttävää peliä ja pitkiä palloralleja, tapahtuman rooleissa esiintyivät pelaajien lisäksi myös tuomarit ja hieno kotiyleisö. Jesse Mäntylä liberopeli oli hienoa katseltavaa ja serbialaispassari Buculjevicin ja Matti Oivasen syöttövuorot vieraille erittäin hankalia, Antti Ropposen hyvin säestäessä. Päivän kovimmat syöttöpommit esitteli Miro Määttänen neljällä ässällään. Kovaan paikkaan ykköspassari Bálint Magyarin sairastuttua joutunut nuori albanialaispassari Amarildo Deliu hoiteli osuutensa mallikkaasti, Hurrikaanin hankalien syöttöputkien aikana koko joukkue oli ongelmissa.

Erikoisuutena voidaan pitää, että Vantaa Ducks on pelannut sarjan alussa 28.10. mennessä jo täyden kolmanneksen eli 10 ottelua runkosarjastaan, vieraissa peräti kuusi ottelua. Osa muista joukkueista on marraskuun alkaessa pelannut vain viisi ottelua ja osa vain pari vierasottelua. Loukkaantumisten rasittamalle Ducksille sarjan viiden viikon ja kymmenen ottelun alkuruuhka on ollut erittäin raskas, marraskuun aikana on yllättäen ohjelmassa vain neljä ottelua ja tuo tilanteeseen hieman helpotusta.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

– Harvinaisen huono startti meiltä. Vain syöttö toimi koko ottelun ajan. Nosteltiin epätarkasti ja tehtiin paljon hölmöjä virheitä, kuten ihan käsittämättömiä verkkovirheitä. Aloituksessa olleet jätkät ovat harjoitusten otteidensa perusteella ansainneet näyttöpaikkansa. Harmittaa heidän puolestaan, että vaihtoja jouduttiin tekemään jo ensimmäisessä erässä.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

– Pelin alku oli meiltä rauhallista peliä. Sitten Hurrikaani vei muutamalla syöttöputkella kolme viimeistä erää. Toisen erän hoiti Ropponen, kolmannen ratkaisi Buculjevicin pitkä leijasyöttövuoro, ja viimeisessä erässä sama mies teki jälleen tuhojaan. Pelihuumorimme laski näiden syöttövuorojen jälkeen.

Jesse Mäntylä, Hurrikaani:

– Aloituksessamme oli vaihtuvuutta, mutta ei sen taakse voi mennä. Luotan kuitenkin meidän peliimme, joka perustuu kovaan syöttöön. Nyt on kiva pelata, kun paikat ovat kunnossa. Parhaan pelaajan palkinto taisi tulla pitkälti ottelun alun otteiden perusteella.

Amarildo Deliu, Vantaa Ducks:

– Aloitimme hyvin, ehkä parhaiten koko kautena. Sitten menetimme itseluottamuksemme. Vastaanottomme petti. Hurrikaani oli vahva ensimmäisen erän jälkeen.

Parhaat pelaajat
Jesse Mäntylä ja Miro Määttänen

LähiTapiolan pisteet
3 Mäntylä Hurrikaani
2 Buculjevic Hurrikaani
1 Szabo Ducks

Hurrikaani Loimaa – Vantaa Ducks 3-1
17-25, 25-21, 25-14, 25-15
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 17/+11,Douglas-Pow 13/+7,Oivanen 12/+8
Vantaa Ducks: Vallin 13/+2,Kankaanpää 12/+7,Määttänen M 12/+0

Katsojia: 664

Kuvat: Juuso Riponiemi

Ottelutilasto

Seuraava ottelu pelataan lauantaina 28.10. Lumossa klo 17.00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.