Siipirikko Ducks jäi voitoitta pitkällä maakuntamatkalla

Vantaa Ducksin joukkuetta vaivaa loukkaantumisten kasaantuminen sarjan loppupuolella. Avainpelaajista riveistä ovat olleet poissa vammojen takia kapteeni Toni Kankaanpää ja torjuntaspesialisti Alpár Szabó,   hieman ehjempää loppujoukkuetta yritetään pitää kasassa särkylääkkeiden ja kinesioteipin avulla. Viikonlopun aikana tuli Kokkolan ja Pielaveden vierailulla bussikilometrejä yli 1200, joista suurin osa vietettiin illan/yön aikana pimeällä tiellä, pelien välillä lepoa parikymmentä tuntia. Runkosarjan päätösviikonloppuna 17-18.3. Ducks joutuu tekemään vielä hiukan rankemman maakuntamatkan, reissun aikana pelataan kaksi ottelua Suomen läntisimmän ja itäisimmän joukkueen vieraana Kokkolassa ja Joensuussa, bussimatkaa kertyy noin 1400 km.

Tiikerit – Vantaa Ducks

Varamiehisen Ducksin kokoonpanoon astelivat ensimmäiseen erään passari Joel Laakso,  hakkuri Karl Külaots, keskimiehet Antti Vallin ja Lassi Nurminen, yleispelaajat Miro ja Marko Määttänen sekä libero Heikki Nyman. Tiikereiden peli oli alkupuolella hapuilevaa ja Ducks karkasi muutama pisteen johtoon. Erän puolenvälin jälkeen Ducks pyysi kotijoukkueen mukaan tanssiin lukuisilla syöttö- ym. virheillä, ja Tiikerit käytti tilanteen hyväkseen karkaamalla erän loppupuolella selvään erävoittoon.  Virheettömästi syöttänyt Tiikerit sai Ducksilta apuja peräti 7 syöttövirheen verran. Ducks voitti erän hyökkäyspisteet 9-16, mutta 12 lahjapisteen avulla Tiikerit sai helpon erävoiton numeroin 25-20.

Toinen erä oli kotijoukkueen yksipuolista näytöstä, täysin virheettömästi hyökännyt ja pari pitkää syöttöputkea pelannut Tiikerit karkasi hyvissä ajoin selvään johtoon. Bálint Magyar tuli Ducksin passariksi tilanteessa 9-5. Erä Tiikereille 25-13.

Kolmas erä oli tasainen tilanteeseen 17-17 saakka, mutta Tiikerit pelasi lopun terävämmin ja virheettömämmin. Ducks seurasi Enderwin Herreran verkon alapuolelta lähtenyttä hook-lyöntiä katseella ja avusti lahjoittamalla käsittelyvirheellä Tiikereitä karkuteille. Erä kotijoukkueelle 25-21.

Ottelun lopputulos 3-0 (25-20, 25-13, 25-219

Tiikerit – Ducks syöttövirheet 4-16, ässät 8-5, hyökkäysvirheet 6-9, hyökkäysprosentit 53-51, torjunnat 4-0.

Antti Ropponen, Tiikerit:
– Voitto on aina voitto ja hyvillä mielin voi olla.
– Ducks ei tullut ihan odotetulla tavalla. Näyttivät melkein luovuttavan toisessa erässä, mutta hienosti nousivat vielä taistelemaan voitosta.
– Oltiin niskanpäällä. Syöttöpelissä oltiin todella vahvoja.
– Pikkupalloissa pitää olla vielä parempi.
– Yhteispeliä pitää vielä parantaa. Hyvillä mielin kohti kevättä mennään, mutta se tulee yllättävän nopeasti.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:
– Pysyi homma ihan hyvin kasassa.
– Ihan hyvä peli. Hyökkäämisessä oli ajatusta, muutamaa tilannetta lukuunottamatta.
– Syöttöpeli toimi hyvin.
– Kolmannen erän alussa ei oltu hereillä. Homma lähti hitaasti käyntiin.

Ismo Tuominen, Ducks:
– Kaikki kunnia Tiikereille voitosta.
– Hyvän alun jälkeen alettiin tekeen virheitä.
– Kolmoserässä ei saatu kahta onnistunutta syöttöä putkeen.
– Liikaa tehtiin virheitä. Vaikeaksi menee, kun vastustajalle annetaan 28 pistettä meidän virheillä.
– Toisessa erässä Tiikereillä oli yksi pätkä jossa meillä ei ollut mitään jakoja.

Sampo Volley – Vantaa Ducks

Ducks aloitti ottelun lähes edellisen pelin kokoonpanolla, passariksi vaihtui Bálint Magyar. Kymmenen kotiottelua voitollisesti peräkkäin pelannut Sampo ei antanut Vantaa Ducksille yllätysmahdollisuutta pelaten huomattavasti vieraitaan virheettömämmin. Sampo pystyi kymmenen ässää sisältäneellä hyvällä syöttöpelillä hajoittamaan Ducksin hyökkäysmahdollisuudet ja helpotti omaa torjuntapeliään.  Ottelu sisälsi muutamia yleisöä viihdyttäneitä pitkiä palloralleja, jotka valitettavasti päättyivät turhan usein kotijoukkueen voittoon. Toni Kankaanpään ja Alpár Szabón puuttuessa joukkueesta aloituskuusikoiden keski-iässä oli vajaan kuuden vuoden ero kokeneen Sampon hyväksi, ja se tuntui kentällä selvästi suoritustasossa.

Ottelun lopputulos 3-0 (25-19, 25-14, 25-18)

Sampo – Ducks syöttövirheet 11-7, ässät 10-3, hyökkäysvirheet 6-13, hyökkäysprosentit 38-30, torjunnat 10-6.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:
-Sampo vei meiltä eväät syöttöpelillään. Kuulostaa karulta, mutta mielestäni pelasimme nyt paremmin kuin eilisen pelin. Nyt saatiin sentään puolustuksia ja torjuntojakin hyvin, mutta ei meidän rosteri kestänyt Sammon rynnistystä. Kun vastustaja syöttää tuolla tavalla ja pelaa muutenkin tehokkaan kurinalaisesti, syntyy välillä isojakin eroja. Meidän joukkueemme ei kuitenkaan anna periksi missään kohtaa, toisen erän alussa tosin tuli muutamia helppoja palloja meille vastustajan ässäsyöttöjen jälkeen. Kahden konkaripelaajan poissaollessa toivoisin meidän nuorten ottavan enemmän vastuuta. Nyt mennään näin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Kolmenolla on aina kolmenolla, hyvä niin. Hyvä syöttöpeli ja  hyvä torjuntapeli meiltä tänään, tehtiin omalla syöttövuorolla 40% illan pisteistä, se on hyvä saldo. Ehjä tekemisen meininki. Ehkä hieman vähemmälle painoarvolle jäi oma vastaanotto-hyökkäyspeli, niin paljon oli merkitystä syötöllä ja puolustuksella. Niitä juttuja, mitä viiikolla treenattiin torjuntaa varten, kokeiltiin nyt ja ne tuntui toimivan. Tästä on hyvä lähteä treenaamaan seuraavaa peliä varten.

Vantaa Ducksin seuraava kotiottelu on lauantaina 18.2. Korson Lumossa Leka Volleyta vastaan. Ottelu on erittäin tärkeä taistelussa sarjasijoituksesta kohti 22.3 alkavia Mestaruusliigan puolivälieriä. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan.