Saavatko voittoputkea tavoittelevat ankat Mikkosen kuriin?

Saavatko voittoputkea tavoittelevat ankat Mikkosen kuriin?

Lentopalloilun Mestaruusliigan runkosarjassa on menossa loppukiri. Vantaa Ducks kohtaa Akaa Volleyn perjantaina 22.2. klo 18.30 alkavassa ottelussa Vantaan Korson Lumo-hallissa. Viime viikonloppuna molemmat joukkueet kohtasivat sarjaa hallitsevan VaLePa Sastamala Tampereen. Vantaa Ducks voitti 3 – 2 ja Akaa Volley hävisi 2 – 3. Jo nämä tulokset enteilevät tasaista kohtaamista perjantaiksi. Akaan ylpeys on voittanut joukkueiden kauden aikaisemmat kolme kohtaamista, joten ennakkosuosikin tyylikkään viitan voi ojentaa vierasjoukkueen pelaajille. Vantaa Ducksin kauden loppua ajatellen sunnuntain voitto oli henkisesti elintärkeä. Yli kahden kuukauden tappioputki oli jo yli kaiken, mitä laki tai lääkärikään määräisivät. Voittoputken voi perjantaina pidentää kahteen otteluun. Valmentajien ennakkohaastattelut ovat kahvion viereisessä mediapisteessä klo 18.00.

Akaa Volley on jo varmistanut pääsynsä puolivälieriin. Joukkue janoaa mahdollisimman hyvää sijoitusta. Puolivälieriin pääsy on joukkueelle ja sen upealle fanijoukolle erinomainen saavutus. Lumon hornankattilaan saadaan jälleen lisää tunnelmaa, kun Akaan upeat fanit tulevat varmasti sankoin joukoin kannustamaan omiaan. Hakkuri Joni Mikkonen johtaa Mestaruusliigan pistetilastoa. Jonin älykäsi käy tehokkaasti, jota nerokkaasti ruokkii passari Ville Juntura. Kaksikon kuriin saaminen aiheuttaa varmasti ankkakäskijä Tuomiselle harmaita hiuksia muuten niin tuuheaan ja tyylikkääseen kampaukseen. Yleispelaaja Ville Heiskanen on yksi sarjan varmimmista pelaajista, jonka jokainen joukkue haluaisi kuusikkoonsa. Keskipelaaja Sauli Sinkkonen on parasta maajoukkuelaatua, joten kovilla nimillä on Akaa Volleyn rosteri varustettuna. Päävalmentaja Oliver Lüütsepp on tehnyt vakuuttavaa työtä ja tavoittelee runkosarjan jälkeisissä ratkaisupeleissä mahdollisimman pitkälle. Oliver harrastaa myös hiihtoa, mutta tuskin hän vuorovedoin tulee Korsoon vaan turvallisesti bussin kyydissä.

Vantaa Ducksin pelillinen lukko saattoi aueta sunnuntaina, niin vapautuneita olivat pelaajien ilmeet. Joukkueen suurin yllättäjä oli vahvistukseksi Brasiliasta hankittu Leo Jack, joka oli VaLePa-pelissä tehokas kaikilla pelin osa-alueilla. Häntä säesti hyvin toinen brassiankka Reynaldo Rogers Green. Onnistujiin kuului koko kentällä käynyt joukkue ja erityisesti Juho Kauniston esitys oli vahva. Runkosarjan loppupelit ovat ankoille tärkeitä, sillä runkosarjan jälkeen on edessä karsintasarja ykkössarjan kahta parasta joukkuetta vastaan, kun ne aikanaan maaliskuussa selviävät. Jokainen voitettu peli parantaa pelaajien itsetuntoa mollivoittoisesti menneen alkukauden takia. Sunnuntain pelistä ankat ottavat perjantaille mukaan rennon peli-ilmeen ja viimeiseen asti ulottuvan taistelutahdon. VaLePaa-vastaan pallo kaivettiin peliin lähes mahdottomista paikoista.

Akaan kohtaamisen jälkeen ankat matkaavat sunnuntaina Loimun vieraaksi. Mestaruusliigan runkosarjan viimeinen kotipeli on perjantaina maaliskuun ensimmäisenä päivänä klo 18.30 Lumo-hallissa. Silloin vieraaksi saapuu Kokkolan ylpeys Tiikerit.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.