Ratkaisupelejä tavoitteleva Vantaa Ducks mittaa Mestaruusliigan huippujen tason

Lentopalloilun Mestaruusliigan runkosarjan jälkeisiä ratkaisupelejä tavoitteleva Vantaa Ducks aloittaa kauden 2017 – 2018 viikonloppuna. Lauantaina Sastamalassa ankkaparvi kohtaa viime vuoden mestarin ja tämän kauden ehdottoman mestarisuosikin VaLePan. Sunnuntaina 24.9. klo 17.00 saapuu Vantaan Korson Lumo-halliin viime vuoden hopeamitalisti Hurrikaani. Vantaa Ducks voi otteluihin lähteä rennosti, sillä mitään ennakkosuosikin viittaa tuskin kukaan pujottaa ankkojen päälle. Vantaan Ducks on pelannut nipullisen harjoituspelejä, joita on varjostanut pienet loukkaantumiset. Päävalmentaja Ismo Tuominen lähtee kauteen kuitenkin luottavaisena ja on tyytyväinen, että joukkueeseen on saatu leveyttä. Ducksin peräsimessä viihtyvä Tuominen janoaa pelaajiltaan kauden aikana rajojen ylitystä.

Viime kautena pitkästä aikaa puolivälieriin selviytynyt Ducksin joukkue jatkaa pääosin tutulla miehistöllä. Viime kauden avauskuusikko säilyi ennallaan. Uusina pelaajina joukkueeseen on liittynyt yleispelaajat Juho Kaunisto ja Atte Kyrölä. Atte on harjoituspeleissä pelannut myös liberon tonttia. Atte Rissanen tuli keskipelaajaksi Joensuusta ja joutuu nyt totuttelemaan pääkaupunkiseudun humuun, jossa torilta ei ostetakaan kätevästi maittavia karjalanpiirakoita. Viimeisenä vahvistuksena joukkueeseen liittyy tällä viikolla albanialainen passari Amarildo ”Ildi” Deliu, joka tulee Iskuun siirtyneen Joel ”Jobu” Laakson tilalle. Tämän kauden farmisopimus tehtiin ykkössarjaan nousseen Karhulan Veikkojen kanssa. Karhulan Veikkojen pelaajavalmentajana on Korson Vedostakin tuttu Matti Palonen. Ducksin nuoret ankat pääsevät pörhistelemään siipiään ykkössarjan kahinoihin. Se tietää arvokasta kokemusta.

Lauantaina VaLePa on sopiva testi Vantaa Ducksille. Viime kaudella Vexve-areenalla oli isännillä tyly meininki. Saa nähdä onnistuuko ankkaparvi tällä kaudella hana-areenalla paremmin. VaLePan Mikko Eskolla on edelleen käytössään veret seisauttava ykköskuusikko, jonka jokaisella pelipaikalla on taitava osaaja. VaLePallahan on tällä kaudella tavoitteena pääsy Mestareiden liigaan, joten erävoittokin olisi Ducksille kova saavutus.

Kun kausi on saatu lauantaina liikkeelle, niin heti sunnuntaina klo 17.00 avataan kotiottelujen kausi Lumossa. Kannattajien kannattaa tulla hyvissä ajoissa nauttimaan kahvion antimista. Lisäksi lipunmyynnistä ehtii hyvin ostamaan kausikortin koko kauden jännityspeleihin. Sunnuntain vastustaja Hurrikaani on kovan luokan vastustaja. Päävalmentaja Lauri Rantanen piiskaa jälleen pelureitaan kohti kirkkainta mitalia. Joukkue on vaihtunut rajusti ja ykköspassariksi hankittu Daniel Ford pakkasi jo laukkunsa. Sunnuntaina kapellimestarina hääriikin Lakkapäästä tullut Matti Toivola. Ankkaparven on pelattava osaamisensa ylärajoilla, mikäli Hurrikaani halutaan kellistää nurin. Viime kauden puolivälierissä Ducks väänsi kaksi peliä eränumeroin 2 – 3 ja nytkin on odotettavissa tasainen kamppailu. Ducksin avainpelaajia kamppailussa ovat passari Magyar, yleispelaaja Miro Määttänen ja keskipelaajat Nurminen ja Szabo. Toni Kankaanpää ylisti Mestaruusliigan infossa Ducksin pelotetta Lassi Nurmista. Nurmisen fysiikka on kovassa tikissä, lähes tarzanmaisessa. Ponnistusvoimaa löytyy, joten koppeja saattaa kauden aikana tulla rajusti.

Viikonlopun avaustaistojen jälkeen Vantaa Ducks kohtaa kotipelissään lauantaina 30.9. Sampo Volleyn Pohjois-Savon vehmaisilta laidunmailta. Sampon peräsimessä on vantaalaisille tuttu väriläiskä Timo ”Dole” Tolvanen. Liberolegenda otti päävalmentajapestin Jukka ”Jere” Tuovisen siirryttyä Leka Volleyn päävalmentajaksi. Vantaa Ducks ei ole koskaan voittanut Sampoa, joten tuo kalevalalainen kirous olisi upea murtaa juurikin Tolvasen valmentamasta Samposta.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.