Petteri Laurila pelipaita Casa Modena 2002

“Pölyttynyt riittävän kauan” – Petteri Laurilan italialainen mestaruuspaita kaupan

“Pölyttynyt riittävän kauan” – Petteri Laurilan italialainen mestaruuspaita kaupan

– Tämä on harvinainen, ei näitä montaa Suomessa ole”. Näin toteaa Petteri Laurila pelipaidasta, jossa hän voitti Italian lentopallon Serie A1:n mestaruuden 2002 Modenan joukkueessa.

Korso-legenda, passari Petteri Laurila pelasi monta menestyksekästä kautta ulkomailla, kymmenestä ulkomaan vuodesta viisi hän vietti pelaten Italiassa. Ja vaikka siellä tulikin maan mestaruus Laurila näkee uransa huipun toisen italialaisjoukkueen, Cosmogas Forlin riveissä. Forlissa hän pelasi kolme kautta vuosina 1998-2001.

– Nousimme pääsarjaan ensimmäisen kauteni päätteeksi. Keskimmäisellä kaudella Forli hävisi aluksi kaikki pelinsä, peräti yksitoista. Mutta loppukaudesta kurssi kääntyi, voitimme kuusi ottelua ja pysyimme sarjassa. Forlissa pelasin elämäni parasta kolme kuukautta, Laurila sanoo.

Toki Italian mestaruus Mondenan joukkueessa myös on jäänyt vahvasti mieleen ja lämmittää. Mutta Mondena oli todella kova joukkue, hän kertoo. Siellä pelasi eri maiden maajoukkueista tuttuja miehiä ja usein omissa treeneissä käytiin kovempia pelejä kun itse sarjassa. Oma rooli jäi tähtiä vilisevässä joukkueessa pieneksi, Laurila muistelee.

Laurila on toistaiseksi ainoa Korson Vedon pelaaja, jonka paita on jäädytetty Lumon kattoon. Pelaaja numero 3:n paita nostettiin tammikuussa 2017 Lumossa, mutta Laurila oli lopettanut uransa jo pari vuotta aikaisemmin. SIlloin hän oli kotimaassa voittanut kolme SM-pronssia, niistä yksi Korson paidassa. Kaiken kaikkiaan pelikausia Korsossa tuli seitsemän.

– Lajin parissa touhuan vieläkin. Autan Vantaa Ducksin pelaajahankinnoissa ja vedän Korson Vedon iltapäiväkerhoa, Laurila kertoo.

Mahdollisuus harjoitella ammattilaisena ja täysillä vei aikoinaan Laurilan ulkomaan kentille. Ensin Sveitsiin, jossa liigataso oli Suomea heikompi, mutta mahdollisuus näyttää kykynsä muille eurooppalaisille seuroille paljon Suomea parempi. Sveitsissä Laurilan joukkuetta Näfelsia valmensi toinen suomalainen, Jouni Parkkali. Parkkalista tuli sittemmin Laurilan manageri.

Ulkomaille lähdössä Laurila näkee nuorten pelaajien kannalta monia hyviä asioita. Ammattilaisuus tarkoittaa, että on mahdollisuus harjoitella täysillä miettimättä työtä tai opintoja siinä ohessa. Se on hyvä mahdollisuus kehittyä.

– Lähtökohtana pitää myös olla, että saa peliaikaa, eikä lähde ulkomaiseen sarjaan penkillä istumaan, hän sanoo.

Tuleva kausi kotimaisessa Mestaruusliigassa Laurila pitää monin tavoin haastavana. Vantaa Ducksin joukkue on muodostumassa, mutta eräänlainen ongelma on pääkaupunkiseudulla toimiminen. Täällä asunnot ovat kalliita ja pelaajilla on pakko olla opiskelu- tai työpaikka. Ankkojen organisaatio voi toki auttaa työnhaussa, mutta ei pysty suoraan tarjoamaan töitä.

– Raha on meidän ongelma, Laurila toteaa yksinkertaisesti.

Vajaaksi jäänyt viime kausi ja saamatta jääneet tulot tarkoittavat, että Vantaa Ducks kuten suurin osa muista seuroista lähtee tulevaan kauteen entistä pienemmällä pelaajabudjetilla. Runko ankoilla koostuu tutuista, kotimaisista pelaajista.

– Tuleva kausi, jolloin mikään joukkue ei putoa liigasta on otollinen hetki nuorille kehittyä, se maksaa jatkossa itsensä takaisin, Laurila sanoo. Toki ankoilla on myös halu menestyä.

Vantaa Ducks huutokauppaa nyt Laurilan italialaisen mestaruuspaidan. On hyvä juttu, ettei se enää jää minnekään pölyttymään, hän toteaa. Omia toiveita hinnalle hän ei halua asettaa. Ilmoitamme maanantain aikana tarkemmat tiedot Petterin pelipaidan huutokaupan kulusta.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks and tagged .