Pasi Hyvärinen lauantaina ankkakokoonpanossa

Pasi Hyvärinen lauantaina ankkakokoonpanossa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa seitsemäntenä oleva Vantaa Ducks kohtaa lauantaina 2.11. viime vuoden mestarijoukkueen, VaLePan. Ottelu alkaa kello 17.00 Vantaan Korson Lumo-hallissa. Valmentajien Juho Rajalan ja Janne Kangaskokon ennakkohaastattelu on kahvion viereisessä mediapisteessä kello 16.30. Liberolegenda Pasi Hyvärinen on lauantaina mukana ankkojen vahvuudessa. Näin ankkafanien odotus palkitaan ja Juho Rajala pääsee käyttämään koko ankkarosteria haluamallaan tavalla.

Valmentajat tuntevat hyvin toisensa jo pelaajavuosilta. Janne pelasi hakkurina ja Juho liberona vuoden 2010 mestarijoukkueessa Sun Volleyssa. Asetelma tuo lauantain peliin lisäsähinää. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Sastamalassa oli VaLePan näytöstä. Viime kaudella 17.2. ankat tekivät lähes raamatullisen ihmeen kaatamalla VaLePan erin 3 – 2. Tuon ihmeen toistamiseen uskovat kiihkeimmät fanit lauantaina Lumon lauteilla.

VaLePa on sarjassa kärkipaikoilla, mutta tuttu kone on yskähdellyt pari kertaa kauden aikana. Joukkueen hakkuriksi tuli pajavasara Mikko Oivanen. Hänen adjutanttinaan on Someron lahja Suomen lentopallolle Aaro Nikula. Passarina on todellinen legenda Mikko Esko, jonka adjutanttina on paljon peliaikaa kauden aikana saanut Arttu Lehtimäki. Yleispelaajaosasto on kova: Olli Kunnari, Erik Sundberg, Niko Suihkonen ja Ilari Toimela. Liberon tontti hoituu mutkattomasti Aleksi Mutkalta. Keskipelaajat ovat todellisia torjuntahirmuja. Markus Kaurtoa ja David Petterssonia täydentää Mikko Karjarinta. Mikkohan on järvenpääläisen Blues Volleyn kasvatteja. Mikon lempiruoka on muuten pasta carbonara. Ennakkosuosikin viitta on helppo ripustaa tämän mestarillisen joukkueen harteille.

Vantaa Ducksin kone on yskinyt viime otteluissa. Rajala ei ole päässyt toteuttamaan taktisia toiveitaan vakiokuusikolla. Koko ajan on ollut pienten vaivojen takia ankkajoukkueessa vaihtumista. Toni Kankaanpää ja Atte Kyrölä ovat yleispelaajien aatelia, joilta odotetaan paljon lauantaina. Mörköhakkuri Bojan Strugar hakee vielä parasta virettään. Nyt on vastassa betoninen torjuntajoukkue, jonka torjunnan ylittäminen olisi helpoin keino tehdä pisteitä. Ankkakeskipelaaja Lauri Lehtonen on kulkemassa serkkunsa Jukka Lehtosen viitoittamaa tietä. Tällä kaudella Lauri on ollut liikkeellä kovilla tehoilla. Mielenkiintoista löytääkö Janne Kangaskokko videoiden katselun kautta lääkkeitä Lehtosen eliminoimiseen. Pasi Hyvärisen paluu pelaavaan kokoonpanoon antaa lisää mahdollisuuksia löytää ne lääkkeet, joilla VaLePa voitaisiin kaataa. Peli alkaa ja erät alkavat tilanteessa 0 – 0, joten yhtään sarjapistettä ei ole vielä jaettu ennen ottelua. Lauantaina kannattaa ankkafanien tulla kannustamaan suosikkejaan.

VaLePan kohtaamiseen jälkeen Lumoon saadaan todella hurjassa iskussa oleva Hurrikaani. Loimaalainen pyörremyrsky saapuu vieraaksi 9.11. klo 17.00 alkavaan otteluun. Valmentaja Jussi Heino on virittänyt Loimaan ylpeyden äärimmäisen tehokkaaseen iskuun.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .