Palaako Vantaa Ducks voittokantaan?

Palaako Vantaa Ducks voittokantaan?

Lentopalloilun Mestaruusliiga ei ole kulkenut Vantaa Ducksilta kuin Strömsössä. Lauantaina 9.2. klo 17.00 alkavaan otteluun vieraaksi Vantaan Korson Lumo-halliin tulee Etta Oulusta. Ankoilla on elämänsä tilaisuus palata voittokantaan lähes kahden kuukauden mittaiselta vaellukselta tappioiden tieltä. Ducks on voittanut joukkueiden kauden kolmesta kohtaamisesta kaksi. Etta on kovassa vedossa ja on tällä hetkellä jo varmistanut pääsynsä runkosarjan jälkeisiin puolivälieriin. Oululaiset ovat sarjassa neljäntenä ja haluavat varmasti saada kotiedun tuleviin ratkaisupeleihin. Vantaalaiset janoavat eniten tällä hetkellä pudottaa selästään ns. apinan, joka on pesiytynyt selkärankaan asti pitkän tappioputken kunniaksi. Viimeisin voitto on 16.12. ja silloin kaatui Tiikerit upeasti 3 – 0. Ankkaparvi on sarjassa viimeisenä ja Tiikerit ovat yhdentoista pisteen päässä. Kummallakin on jäljellä vielä seitsemän ottelu runkosarjassa. Valmentajien ennakkohaastattelut tutussa kahvion viereisessä mediapisteessä klo 16.30. Haastattelija tällä kertaa legenda jo eläessään, Arto ”Leiska” Leinonen.

Olli Kuoksa on jälleen virittänyt tällä kaudella Ettan nuoren joukkueen voittajajoukkueeksi. Joukkue on täynnä taitavia yksilöitä, jotka Kuoksa on valmentanut tehokkaasti taistelevaksi joukkueeksi. Joukkueessa on paljon maajoukkueessa pelanneita kuten Anssi Hakala, Joonas Jokela, Eetu Pennanen ja Niko Haapakoski. Antti Ronkainen kuuluu tälläkin hetkellä maajoukkueelle tärkeisiin yleispelaajiin. Uusin tulokas oululaisten vahvuuteen on legendaarisen hakkurihirmun Salvis Cielavsin poika Markkus. Keskitorjujaosastolta on nostettava esiin tehokas Markus Väisänen.

Ankkayleispelaaja Atte Kyrölä puhui selkokielellä sunnuntaina hävityn Tiikerit-pelin jälkeen Maria Nisulan haastattelussa. “Jokainen yksilö alisuorittaa. Ollaan tosi syvissä vesissä. Minulla on helvetin pettynyt olo. Nyt onneksi päästään kunnolla harjoittelemaan ennen seuraavaa kotipeliä”. Harjoitteluviikko päättyy pitkästä aikaa esiintymiseen kotikentällä ja ankoilla on elämänsä tilaisuus päästä syvistä vesistä takaisin kaislikon parrasvaloihin. Pelaajien taidot ovat tuskin kadonneet mihinkään, joten pallo kerrallaan on mahdollisuus palata voittojen tielle. Tämä taas kasvattaa itseluottamusta sekä uskoa omaan osaamiseen. Alisuorittaminen vaihtuisi rentoon pelaamiseen. Uusi hakkuri Reynaldo Green Rogers on peli peliltä päässyt peliin mukaan, mutta nyt tarvitaan koko joukkueelta onnistumista. Libero Pasi Hyvärinen valittiin tammikuun Mestaruusliigan tähdistöön, joten liberon tontillakin on riittävää osaamista. Etta on kaadettu tällä kaudella kaksi kertaa, joten miksi se ei onnistuisi kolmannenkin kerran.

Etta-pelin jälkeen ankat matkaavat Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Edelliseltä Loimaan reissulta oli tuloksen selkeä 0 – 3 voitto. Peli Loimaalla pelataan keskiviikkona 13.02. eli ystävänpäivän aattona.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.