Palaako Vantaa Ducks kärsivällisellä ja tehokkaalla hyökkäyksellä voittojen tielle?

Palaako Vantaa Ducks kärsivällisellä ja tehokkaalla hyökkäyksellä voittojen tielle?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelaavalla Vantaa Ducksilla on runkosarjassa jäljellä vain tärkeitä otteluja. Torstaina 16.1. saapuu Lumon hornankattilaan vieraaksi Raision Loimu. Kello 18.30 alkaa kolmen ottelun trilogiasta ensimmäinen osa, Kärsivällisen hyökkäyksen metsästäjät. Valmentajien Rajalan ja Vuorisen haastattelu alkaa kahvion viereisessä mediapisteessä klo 18.00.

Raision Loimun passari, ex-ankka Joel ”Jobu” Laakso on täpinöissään, kun pääsee entiseen kotisaliinsa. Verkon toisella puolella on vielä tuttuja kasvoja, joten ylimääräistä sähinää on kentälle luvassa. Vantaa Ducks koki Tiikereitä vastaan viime viikolla kirvelevän tappion. Valmentaja Juho Rajala totesi Tiikerit-ottelun lehdistötilaisuudessa: ”Meidän pitää uskaltaa pelata kärsivällisesti ja kierrättää oman varmistuksen kautta ja hyökätä uudestaan. Meidän on ehdottomasti pelattava järkevämmin ja lopettava roiskiminen”. Torstaina selviää onko Rajala saanut ankat valjastettua Kärsivällisen hyökkäyksen mestareiksi.

Raision Loimu on viime otteluissa kärsinyt loukkaantumisista. Osalla pelaajista on ollut polvivaivoja ja muuta pientä kremppaa. Savo Volleyta vastaan pelatussa ottelussa sivussa olivat Tamir Hersko ja Trent O´Dea. Valmentaja Kasper Vuorinen on joutunut turvautumaan nuoriin pelaajiinsa. Väinö Rahko, Eetu Mäki ja Eetu Kulmala ovat tulevaisuuden nimiä, jotka saattavat Lumossa saada jälleen näytönpaikkansa. Joel Laakso ja Tomi Saarinen ovat passareita, joista kumman tahansa voi laittaa kentälle. Laakso on kokenut passari, joka joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Raisiossa oli liekeissä kuin aikanaan Karkkilassa valmistuneen Högfors-lieden tulipesässä kuiva koivuklapi. Loimun yksi syömähammas on hakkuri Windson Ferreira. Loimu on sarjassa kuudentena ja tarvitsee voittoja säilyttääkseen sarjasijoituksensa. Kuudes sijoitus kiinnostaa myös Vantaa Ducksia, mutta sijoituksen saavuttaminen edellyttää ehdottomasti voittoja tulevista kolmesta Loimua vastaan pelattavista otteluista.

Vantaa Ducks on Tommy Carmodyn tulon jälkeen vaarallinen vastustaja kenelle vastustajalle tahansa. Pelin on vain loksahdettava kohdalleen. Siitä on jo ollut pelikohtaisesti merkkejä, mutta peliesitykset ovat vaihdelleet. Joukkue on täynnä osaavia pelaajaa, joista kenet tahansa voi laittaa kentälle ratkaisijaksi pelaavaan kuusikkoon. Torstaina jaossa olevat kolme sarjapistettä ovat todellinen kiihoke ankoille. Kapteeni Toni Kankaanpää näytti Tiikerit-pelissä esimerkkiä miten on taisteltava. Mikäli Tonin kaltaisen pelihurmoksen kokee koko ankkaparvi, niin Loimu lähtee ilman sarjapisteitä Raisioon. Hyökkäyspelin lisäksi vastaanottopelin on toimittava. Silloin passari Milstein pääsee hyödyntämään koko hyökkäysarsenaalia. Torjuntapelaamisen kuntoon tulemisesta on jo ollut merkkejä, mutta senkin on toimittava torstaina kuin Peabin valmistama laadukas kerrostalon betoniseinä.

Torstain kohtaamisen jälkeen seuraava trilogian osa pelataan Raisiossa lauantaina 25.1. klo 17.00 alkaen. Trilogian päätösosa pelataan Lumossa keskiviikkona 29.1. kello 18.30 alkaen.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .