Onnistuuko Vantaa Ducks tyrmäämään Iskun hyökkäykset?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa yhdeksäntenä oleva Vantaa Ducks kohtaa sarjassa kahdeksantena olevan Rantaperkiön Iskun keskiviikkona 20.12. klo 18.30. Kotijoukkue on löytänyt mahtavan pelivireen ja vierailija on taas kahden ottelun tappioputkessa. Ankkojen vahva viides erä lauantaina toi makean 3 – 2 voiton sarjan kärkiporukasta, Ettasta. Isku hävisi keskiviikkona Pyynikillä riehuneelle Hurrikaanille. Pirkanmaan Isku- ja Ducks-fanit voivat nauttia ottelusta Lumo-hallin lauteilla tai Ruutu Urheilun kautta https://www.ruutu.fi/stream/3128050 . Ottelun selostaa seisovaan selostustyyliin erikoistunut Toni Flink. Ottelun lomassa kannattaa hyödyntää kahvion antimia ja ostaa joukkueen kalentereja joululahjaksi. Lahja joka ilahduttaa vuoden 2018 jokaisena päivänä.

Rantaperkiön Iskun ja Vantaa Ducksin kauden ensimmäinen kohtaaminen Pyynikillä kääntyi ankkaparven voitoksi. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet kovia vääntöjä. Rantaperkiön peräsimessä on järvenpääläisen Blues Volleyn kasvatti Oskar Muurinen. Lumon yleisön mielenkiinto kohdistuu Iskun passareihin. Joel ”Jobu” Laakso on karkkilalaislähtöinen kapellimestari, joka on pääosan urastaan passannut juurikin korsolaisissa väreissä. Nyt Jobu tekee paluun tuttuun hornankattilaan ja saa nähdä aiheuttaako se ylimääräistä jännitystä passarihirmulle. Iskun toinen passari Mauri Kurppa on myös tuttu korsolaisille. Vierasjoukkueen todellinen syömähammas on maailman kenttiä kiertänyt Matti Hietanen. Hän kokemuksellaan tuo paljon tietoa ja taitoa kuten joukkueen liberokin Tommi Roininen.


Vantaa Ducksin uusin vahvistus Pasi Hyvärinen on keskiviikkona jälleen puolustuksen ja vastaanoton tukena. Euroopan kovin käsi, eli Miro Määttänen, oli elämänsä iskussa voittoisassa Etta-pelissä. Käsi kävi ja yksi ottelussa käytetyistä Mikasa-palloista jouduttiin poistamaan, koska Miron raivopommit olivat poistaneet ilman tuosta pyöreästä pelivälineestä. Syntymäpäiväänsä Etta-voitolla juhlistanut Bálint Magyar on ankkojen parantuneen vastaanoton kautta löytänyt keskipelaajat. Lassi Nurminen ja Alpár Szabó pitävät varmasti Iskun torjunnan sivuttaisessa liikkeessä. Yleispelaajatilanne on joukkueella hyvä, sillä sekä Toni Kankaanpää että Atte Kyrölä ovat kovassa vedossa. Aten käsi käy lähes samoilla tehoilla kuin Miro Määttäsen, joten Mikasa-palloja voi jälleen keskiviikkona lähteä pelivälineiden hautausmaalle.

Isku-pelin jälkeen ankat vetäytyvät harjoittelutauolle ja joulun viettoon. Seuraava kotipeli on vasta vuoden 2018 puolella. Perjantaina 12.1.2018 vastaan asettuu Rovaniemen ylpeys Team Lakkapää. Ottelu alkaa klo 18.30.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.