Oljenkorren elossa pysyminen vaatii ihmeen toistamista Loimaalla

Oljenkorren elossa pysyminen vaatii ihmeen toistamista Loimaalla

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kauden 2018 – 2019 runkosarja on loppusuoralla. Vantaan Ducksin diesel ei ole vieläkään hörähtänyt kunnolla käyntiin. Karsintasarja odottaa ankkaparvea, jos joukkue ei yllä ihmetekoihin viimeisissä kuudessa ottelussaan. Toki sekään ei takaa puolivälieriin pääsyä, sillä kilpakumppanit janoavat myös lisävoittoja. Vantaa Ducks on sarjassa yhdeksäntenä ja matkustaa keskiviikkona 13.02. Loimaalle, jossa kohtaa klo 18.30 alkavassa ottelussa Hurrikaanin. Edellinen vierailu Loimaalla Mestaruusliigassa oli ankkojen näytöstä. Hakkuri Külaotsin pidellessä tahtipuikkoa savimaan sankarit joutuivat poistumaan hallilta 0 – 3 tappio niskassaan. Sarjan kärjessä keikkuvalle Loimaan ylpeydelle tappion katkera kalkki oli karvastakin karvaampi yllätys. Nyt Ducksin täytyy toistaa ihme, jos edes teoriassa halutaan pitää unelma puolivälieriin pääsystä vielä hennossa, mutta herkässä elossa.

Hurrikaani on päävalmentaja Jussi Heinon valmennuksessa nostanut tasoaan. Joukkue on VaLePan lisäksi selkeä mestarisuosikki, jota ei ole edes Savon kruunun jalokivi saanut kunnolla ojennukseen. Hurrikaani on kaksi pistettä savolaisia rinssieverstejä edellä ja savimaan suosikeilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin Savo Volleylla. Hurrikaanilla on vielä jopa mahdollisuudet voittaa runkosarja. Tätä taustaa vasten on Hurrikaani keskiviikon ottelun selkeääkin selkeämpi ennakkosuosikki. Joukkueessa ei ole heikkoa lenkkiä ja heillä on lisäksi kovan luokan ase, Tapio Toiviainen, joka voi pelata mitä pelipaikkaa tahansa. Riveistä löytyy kaksi hihatieteen tohtoria, Mäntylä ja Mutka. Lisäksi yleispelaaja Tomi Rumpunen on elämänsä vedossa. Pallo kuolee ja pelihuumori on katossa. Antti Ropponen murjoo Mikasaa kaudesta toiseen menestyksellisesti. Joukkueen passari Matthew West on maailmanluokan passiguru. Ässäkunkku Oivanen kruunaa rosterin.  Lisäksi joukkueen organisaatio on huippuunsa hiottu ja ottelutapahtuma saviseudun kriittiselläkin asteikolla erinomaisella tasolla.

Vantaa Ducksin tappioputken pituus hipoo hiljalleen ennätysluokkaa, joten ihan helpoin vastustaja ei Hurrikaani ole putken katkaisua ajatellen. Ankkaparvessa tunnelma ei ole kaikkein vapautunein, mutta lauantaina Etta-pelissä saatiin sentään erävoitto. Lisäksi tammikuussa saatiin kairattua Savo Volleylta kotona piste. Jotain valoa siis näkyy ankkojen tappioputken tunnelissa. Kun kaudelta on kuitenkin jo plakkarissa selkeä voitto Hurrikaanista, niin oljenkorsi voi vieläkin sojottaa paluumatkalla toiveikkaasti pystyssä. Külaotsin paikalla takoo palloa nyt Reynaldo Green Rogers, joka voi olla yksi sankareista. Tulivoimaa on tultava lisää myös yleispelaajilta, joiden joukossa ovat myös kokeneet Kyrölä ja Kankaanpää. Kausi on loppusuoralla, joten nyt on laitettava kaikki peliin ja vähän enemmänkin. Päävalmentaja Tuominen totesi lauantaina hävityn Etta-pelin jälkeen ”että meiltä puuttuu selkeä johtaja, joka sanoo että pallot tänne ja ratkaisee pelit”. Lisäksi joukkue edelleen tekee liikaa helppoja virheitä hyvissä paikoissa. Ankkasankari on siis etsinnässä keskiviikkona.

Hurrikaani-pelin jälkeen vastus kovenee entisestään, kun jo Suomen Cupin tällä kaudella voittanut VaLePa Sastamala Tampere saapuu Lumoon sunnuntaina 17.2. klo 17.00 alkavaan otteluun.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.