Neljäs kerta toden sanoo (vantaalainen sananlasku)

Neljäs kerta toden sanoo (vantaalainen sananlasku)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kohtaavat Vantaa Ducks ja VaLePa jo neljännen kerran kaudella 2019 – 2020. Ottelu alkaa sunnuntaina 1.12.2019 klo 17.00. Joukkueiden valmentajat Juho ”Juica” Rajala ja Janne ”Kyrsä” Kangaskokko luotaavat kahvion viereisessä haastattelupisteessä ottelun ennakkotunnelmia klo 16.30. Kauden aiemmat kolme kohtaamista ovat olleet viime vuoden mestarin näytöstä. Edellisessä kohtaamisessa Imatralla Niko Suihkonen mursi ankkojen selkärangat yhdeksän syötön putkellaan jo ottelun ensimmäisessä erässä. Niko teki ankkojen vastaanotosta oksaista reikäjuustoa. Vantaalaista myönteistä kansanperinnettä edustaa sananlasku, että neljäs kerta toden sanoo. Sananlaskussa piilee viisaus, että ottelussa on mahdollisuus myös Vantaa Ducksin voitolle. Reilu viikko sitten ankat voittivat Ettan Töölön Kisahallissa 3 – 1. Jos pelaajat löytyvät samanlaisen vireen sunnuntaina, niin kaikki on mahdollista kunnon taistelulle sarjapisteistä.

VaLePa peli on parantunut kauden edetessä. Kangaskokko on saanut terveenä olevat pelaajansa viritettyä kovaan iskuun. Vastaanotto toimii kuin Sastamalan aseman kello. Täsmällisesti pallo nousee huippupassari Mikko Eskon hyppysiin. Mikolla on käytössä laaja hyökkäysarsenaali. Järvenpääläislähtöinen Mikko Karjarinta on mennyt kauden aikana taidollisesti eteenpäin. Mikon leijasyöttö tuotti ankoille vaikeuksia Imatralla. Lisäksi Mikko on kova torjuntapelote, jonka kengännumero on kohtuullisen jäätävä, 51. Eskon, Karjarinnan ja Suihkosen lisäksi katsojien kannattaa seurata Mikko Oivasta. Kokeneelta ammattihakkurilta pallo kuolee edelleen tehokkaasti.

Vantaa Ducks on sarjassa kahdeksantena ja joukkueella on voittojen tielle palatessa kaikki mahdollisuudet nousta runkosarjassa vielä jopa viidenneksi. Valmentaja Juho Rajala on peliä edeltävän viikon saanut rauhassa harjoitella joukkueen kanssa sunnuntain kohtaamiseen. VaLePa kohtasi keskiviikkona Suomen Cupin välierässä Karelian Hurmoksen ja voitti sen erin 3 – 0. Ducksin vastaanoton on oltava rautaa sunnuntaina, jos halutaan saada tällä kaudelle edes erävoitto VaLePasta. Lisäksi hyökkäysvoimaa on löydyttävä niin keskeltä kuin laidoilta. Puolustuspelaaminen on parantunut, mutta sunnuntaina myös puolustusten jälkeisiin hyökkäyksiin on löydyttävä lisää tehoa. Mikasa on saatava toimitettua VaLePan puolelle pisteen arvoisesti. Puolustuspalloissa on marraskuun alussa kokoonpanoon palannut Pasi Hyvärinen ottanut ottelu ottelulta enemmän vastuuta. Sunnuntaina ankat tarvitsevat jälleen kotiyleisön raivokkaan kannustuksen.

VaLePan kohtaamisen jälkeen ankat suuntaavat 4.12. Akaa Volleyn vieraaksi. Seuraava kotiottelu on 8.12., jolloin vieraaksi saapuu Karelian Hurmos.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .