Löytääkö ankkaparvi supervoiman Tiikereiden rusentamiseen?

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu Vantaa Ducksilla lauantaina 27.1. Kokkolassa, kun vastaan asettuu klo 17.00 alkavassa ottelussa Tiikerit. Näyttämönä on perinteinen Hollihaka.  Mikäli Keski-Pohjanmaan savannilla tiikeri kohtaisi ankan, niin taapertava lintu olisi vain suupala savannin kuninkaalle. Lentopallossa on kuitenkin kaikki mahdollista. Vantaa Ducks on sarjassa kahdeksantena viidessätoista pisteessä ja Tiikerit yhden pisteen perässä yhdeksäntenä. Kun runkosarjasta on jäljellä kolmannes, niin jokainen peli enemmän kuin tärkeä.

Tiikereiden päävalmentaja, aikanaan hakkurina tuhoa kylvännyt Tapio Nissi, oli pettynyt suojatteihinsa selkeään häviöön päättyneen LEKA-pelin jälkeen. ”Henkinen bensa ei riittänyt ja ajatus ei toiminut. Nyt ladataan akkuja ja varmuudella aivan eri joukkue kohtaa lauantaina Vantaa Ducksin”. Huumorimiehenä tunnettu Nissi tuskin tarkoittaa, että Kokkolan Hermes tulee ankkaparven kimppuun. Mikäli Tiikereiden akut ovat huippulatauksessa, niin pelaajienkin ajatus on kirkas kylvämään tuhoa. Joukkueen todellinen sapelihammastiikeri on Fredric Gustavsson, josta voi käyttää nimitystä hakkurihirmu. Fredriciä ruokkii passari Kalle Määttä, joka on viime peleissä löytänyt myös keskipelaajat hyvin. Nissi varmasti annostelee viikolla korkeaoktaanista henkistä bensaa Tiikerilaumalle, joten ankkojen on oltava lauantaina superiskussa. Silloin on supervoimat tarpeen.

Ankkaparven kapteeni Toni Kankaanpää totesi ankkojen sunnuntaisen tappiopelin jälkeen: ”Aloitimme pelin tosi huonosti ja valmentaja sanoi ensimmäisellä erätauolla, että hyvin olimme naamioituneet lentopallojoukkueeksi, kun näytimme siltä miltä pitikin, mutta mitään ei tapahtunut kentällä. Jos saamme henkisen draivin päälle, niin olemme itseämme kovempia, mutta jos pelaamme ns. arkilentopalloa, niin häviämme”. Lauantaina Kokkolassa Vantaa Ducksin on saatava henkinen draivi päälle heti ensimmäisestä pallosta, mikäli Vantaalle aiotaan tuoda kaikki jaossa olevat sarjapisteet. Päävalmentaja Ismo Tuominen kaipasi Pyynikin tappion jälkeen joukkueelta enemmän uskallusta. Vaikka on ymmärrettävää, että ankka piskuisena vesilintuna voi hiukan vapista kookkaan raidallisen nisäkkään edessä, niin Kokkolan huutomyrskyssä on vapina ja pelko jätettävä pukuhuoneeseen.  Uskallusta tarvitaan erityisesti erien loppuhetkien voittamiseen. Mestaruusliigan torjuntatilaston kakkonen Alpár Szabó tuottaa varmasti harmaita karvoja Tiikeripelaajille. Vastaanottotilaston ykkönen Pasi Hyvärinen oli voittamassa Tiikereille kultaa kaudella 2014 – 2015 ja on nyt yksi Vantaa Ducksin avainpelaajista.

Hollihaan hermoja raastavan kamppailun jälkeen Vantaa Ducks palaa kotisalilleen. Keskiviikkona 31.1. klo 18.30 tulee vieraaksi otteitaan parantanut Akaa Volley. Lauantaina 3.2. klo 17.00 pääkaupunkiseudun savolaiset lentopallofanit saapuvat Vantaan Korson Lumo-halliin, kun vieraaksi saapuu päävalmentaja Timo Tolvasen käskemänä Sampo Volley.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.