Loimu loimutti ankat nyhtömureaksi

0 – 3 (18 – 25, 22 – 25, 11 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks ei saanut peliään kunnolla käyntiin. Raision Loimu taas oli liikkeellä kovalla asenteella ja erittäin vahvalla syötöllä. Loimu voitti myös torjunnat 12 – 5 ja ei ihme, että peli oli nopeasti ohi numeroin 0 – 3. Ankat kuitenkin saivat syyskauden lopussa kautensa kunnolla käyntiin, joten tämä peli kannattaa unohtaa nopeasti. Onneksi jouluaatto on kolmen yön kuluttua, joten joulumieli varmasti laskeutuu ankkapelaajien sydämiin. Lentopalloilun joulumielisiä ankkafaneja oli Lumon lauteilla 318 katsojaa. Otteluisäntänä oli Sjöman. Vantaa Ducks toivottaa kaikille lentopallon ystäville oikein hyvää joulua ja onnellista vuotta. Raketit kannattaa uuden vuoden aaton juhliin käydä ostamassa Korson Vedon rakettimyyntipisteestä Korson ison S-marketin aulasta 27.12. lähtien.

Ensimmäiseen erään Tuominen laittoi kuusikkoon Lankisen, Nurmisen, Vallinin, Kankaanpään, Kyrölän ja Macielin sekä liberoksi alansa legendan, Pasi Hyvärisen. Kankaanpää torjuu upeasti Kaislasalon ja ankat siirtyvät 6 – 4 johtoon. Kaislasalon ässä palauttaa Loimun kuskin paikalle, 6 –7. Kankaanpää kuittaa nelosesta välittömästi. Loimu tiukensi torjuntaansa koko ajan ja se piti Loimun pelissä kuten Kaislasalon kovat hyökkäykset. Kaislasalo oli myös torjuntapäällä ja Kankaanpää jää siihen, 14 – 16. Ankkojen kiri tahtoi tukehtua omiin syöttövirheisiin ja Macielin syötettyä verkkoon otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 17. Tomi Saarinen tuli Kasper Vuorisen tilalle tilanteessa 16 – 18. Macielin pommi menee pitkäksi ja Loimu johtoon jo 16 – 20. Tämä riitti ankkakäskijä Tuomiselle ja erän toinen aikalisä. Macielin tykin asetukset olivat erän lopussa vielä hakusessa ja Mikasa ei tahtonut millään pysyä ruudussa. Tuominen vaihtoi Lankisen Väänäseen tilanteessa 16 – 22. Kankaanpää tulistui jo hiukan itselleen, kun hän löi verkon kautta pipe-hyökkäyksen pitkäksi. Seuraava pallo päättyi Loimun torjuntaan ja koko erä vieraille selvästi lukemin 18 – 25.

Toinen erä alkoi Vuorisen rättisyötöllä, 1 – 0. Yhtä tasaisesti kuin ensimmäinen lähti toinenkin erä. Hakkuripelin tehoissa oli vain valtava ero Loimun hyväksi. Pientä turhautumista oli ankoissa havaittavissa ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 7. Kankaanpää vaihtui Jackiin, mutta tehot eivät ainakaan seuraavassa hyökkäyksessä parantuneet. Onneksi Kaislasalokin sortui välillä virheisiin ja ero supistui, 5 – 8. Seuraavaksi Nurminen vetää kylmän viileästi ässän, 6 – 8. Guzmanin lyötyä leveäksi vaihtuu Loimulla passari Vuorisesta Saariseen tilanteessa 7 – 8. Kaislasalo oli selvästi saanut lisäpuhtia maajoukkueeseen valinnasta kaksi ässää tuli komeasti peräkkäin, 7 – 11. Tämä riitti ankkakäskijä Tuomiselle ja hän otti erän toisen aikalisänsä. Kolmas ässä tuli rullana heti aikalisän jälkeen, 7 – 12. Neljäs ässä tuli Hyvärisen hihasta, 7 – 13. Maciel sai viimeinkin tykkinsä säädötkuntoon ja tilanne 8 – 13. Vallinin intoutui torjumaan ja tilanne kaventui 10 –14 numeroihin. Macielin moukarin puhuttua otti Achten illan ensimmäisen aikalisänsä numeroissa 11 – 14. Jackin viivarikon jälkeen tilanne Loimulle 12 –17. Kaislasalo jatkoi vakuuttavia esityksiään ja pallo parkettiin kakkospaikalta, 13 – 19. Macielin syöttövuorolla alkoi ankkojen loppukiri. Numeroissa 20 – 23 otti Achten erän toisen aikalisänsä. Lankinen kopittaa Mikasan torjunnassa ja tilanne jo 21 – 23. Kaislasalon löytyä leveäksi tilanne 22– 24. Guzman takoo Mikasan soikeaksi ja erä Loimulle lukemin 22 – 25.

Kolmas erä alkoi Koppasen onnistuneella paterilla, 0 –1. Loimu jatkoi näytöstään ja tilanne saman tien 0 – 3. Kaislasalolle onnistui tänään kaikki. Lindbergin ässän jälkeen tilanne jo 1 – 5. Macielin lyötyä pitkäksi tilanne 1 – 7 ja Tuominen otti aikalisän. Kyrölä lähti penkille ja Kankaanpää tuli tilalle lukemissa 1 – 9. Tilanteessa 1 – 10 Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Kaislasalon lyötyä vastapallon kenttään oli Loimun johto jo3 – 12. Maciel tuo ankat hiukan lähemmäksi, 6 – 13. Lindberg vie järkevällä lyönnillään Loimun 8 – 18 johtoon. Marko Määttänen tuli erän lopussa Macielin tilalle hakkuriksi. Ottelupallo tilanteessa 10 – 24. Loimu päättää leikin lyhyeen ja erä vieraille 11 – 25 ja samalla koko ottelu selkeästi 0 – 3 lukemin Raision Loimulle.

Otteluisäntä Sjöman Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Pasi Hyvärisen ja Raision Loimusta Samuli Kaislasalon. Arvovaltainenraati valitsi ottelun PROLiberoksi Pasi Hyvärinen.

LähiTapiolapisteet:

3 pistettä Samuli Kaislasalo, Raision Loimu

2 pistettä Pablo Guzman, Raision Loimu

1 piste Viktor Lindberg, Raision Loimu

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Thiago Maciel 10/-1, Lassi Nurminen 6/+1, Toni Kankaanpää 6/0

Raision Loimu: Samuli Kaislasalo 22/+16, Pablo Guzman 12/+9, Viktor Lindberg 7/+5

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Libero Pasi Hyvärinen, Vantaa Ducks

”Ei vaan saatu tänään oikein mitään aikaa oikeastaan millään pelin osa-alueella. Syyskauden loppu on kuitenkin tuonut ankkojen peliin valoa tunnelin päähän, joten uskon että me saamme tästä keväällä ihan hyvän kauden. Olen ollut todella tyytyväinen seuraan ja on ollut mukava pelata”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Paska päivä, paska peli, paska viikko. Ilman Kaislasalon toisen erän syöttöputkea olisi toinen erä ollut meille otettavissa, mutta myönnän, että siinäkin erässä herättiin liian myöhään pelaamaan. Pelimme ailahtelee, ja meidän peliin vaikuttaa tällä kaudella paljon se, että pelataanko peli viikonloppuna vai viikolla”.