Loimu kolmannen kerran parempi ankkoja

1 – 3 (25 – 27, 14 – 25, 25 – 23, 19 – 25)

Lentopallon Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vantaa Ducks sai vieraakseen Raision Loimu. Loimu kohdattiin nyt jo kolmannen kerran kuukauden sisällä. Kolmas kerta sanoi toden ja Loimu oli taas parempi. Nyt kuitenkin ankat saivat väännettyä erän. Otteluisäntänä oli Karkkilan Metallityöt Oy. Yleisöä oli tullut 334 katsojaa pakoon kohtuullisen hyistä lokakuun lopun keliä.


Ensimmäinen erä meni tasaisesti erän alussa. Ducks nykäisi Miro Määttäsen syöttövuorolla tilanteeksi 7 – 5. Miro Määttänen oli ratkaisijan roolissa, kun tekniselle aikalisälle lähdettiin tilanteessa 14 – 11. Trent O ́Dean syötettyä yli, niin tilanteessa 16 – 12 otti Loimun päävalmentaja Achten Loimulle aikalisän. Ankat ehtivät jo johtoon 18 – 13, mutta Loimu tuli lähes iholle. Tilanteessa 18 – 16 päävalmentaja Tuominen otti aikalisän herättääkseen ankkalauman. Ducks otti taas johdon 21 – 18, mutta Loimu tuli taas iholle. Tilanteessa 21 – 20 otti Tuominen ankkojen toisen aikalisän. Miro Määttäsen torjuttua Gino Naardenin Loimun eräpallossa ja tilanteeksi 24 – 24 otti Achten erän toisen aikalisänsä. Toni Kankaanpään jäätyä nelospaikan lyönnissään Loimun betoniseen torjuntaan, niin Loimu vei ensimmäisen erän lukemin 25 – 27.


Toinen erä lähti tasaisesti käyntiin tilanteeseen 9 – 9 saakka. Koppasen ässä tilanteessa 9 – 11 pakotti Tuomisen ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 9 – 12 vaihtui Kankaanpää Kaunistoon. Heti seuraavan pallon jälkeen Tuominen oli pakotettu jälleen aikalisään. Koppanen vain jatkoi syöttöruudussa ja Vallinin lyötyä tikkuun mentiin tekniselle tilanteessa 9 – 14. Loimu meni jo 11 – 16 johtoon, mutta Kalle Külaotsin tulo piristi ankkalaumaa. Tilanteessa 13 – 16 oli Achten pakotettu ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä. Kankaanpää palasi kentälle tilanteessa 13 – 18. Tilanteessa 13 – 21 Lassi Nurminen vaihtui Atte Rissaseen. Loimu jatko rinta rottingilla ja ankat vaipuivat koomaan. Eetu Kulmala Loimusta tuli syöttämään eräpalloa tilanteessa 13 – 24, mutta sen sai Külaots tapettua. Miro Määttäsen syötön jäätyä verkkoon meni erä Loimulle selkein lukemin 14 – 25.


Kolmas erä lähti tasaisissa merkeissä. Karl Külaotsin lyötyä leveäksi mentiin tekniselle Loimun johtaessa 12 – 14. Teknisen jälkeen ankat saivat hengen päälle ja Nurminen onnistui pari kertaa keskeltä. Tilanteessa 18 – 17 Achten otti aikalisän. Tilanne kuitenkin kääntyi nopeasti ja Kankaanpään lyötyä leveäksi ja numerot muuttuivat 18 – 19, otti Tuominen aikalisän. Tilanteessa 19 – 20 Tuominen otti perään erän toisen aikalisänsä. Kotijoukkueen johtaessa 23 – 22 Achten otti erän toisen aikalisänsä. Ankat osoittivat taistelutahtoa ja väänsivät erän kotiin ensimmäisestä eräpallosta. Kankaanpää löi yläkäsistä lukemiksi 25 – 23.


Koppasen syöttövuorolla alkoi neljäs erä. Tilanteessa 0 – 4 Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Ankat tulivat jo iholle tilanteessa 11 – 12, mutta sitten tuli pieni notkahdus ja tekniselle mentiin tilanteessa 11 – 14. Miro Määttäsen lyötyä torjuntaan, otti Tuominen tilanteessa 11 – 15 erän toisen aikalisänsä. Koppanen oli jälleen syöttöruudussa ja Määttänen jäätyi nelospaikalla ja tilanne jo 11 – 17. Tilanteessa ja Kauniston mennessä syöttämään tilanteessa 13 – 18 Achten otti aikalisän. Erä lopulta helposti Loimulle 19 – 25.

Otteluisäntä Karkkilan Metallityöt Oy palkitsi parhaana pelaajana kotijoukkueesta Miro Määttäsen ja Raision Loimusta Gino.Naardenin.

LähiTapiolapisteet
3 pistettä Gino Naarden, Raision Loimu
2 pistettä Scott Fifer, Raision Loimu
1 piste Tuomas Koppanen, Raision Loimu

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Miro Määttänen 16/+4, Alpár Szabo 14/+10, Karl Külaots 13/+7
Raision Loimu: Gino Naarden 23/+17, Tuomas Koppanen 14/+13, Ossi Rumpunen 13/+9

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:
Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks
”Kohti parempaa ollaan menossa. Deliun kanssa tänään yhteistyö sujui jo paremmin. Uskoa huomiseen löytyy, vaikka välillä on ollut vaikeaa. Täältä noustaan”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks
”Saatiin hyvä alku peliin. Mutta ensimmäisen erän lopussa ei oltu tarpeeksi kovia. Passipeli oli tänään liian ennalta arvattavaa, siinä suurin syy Loimun kahteenkymmeneen torjuntaan. Loimu pystyi vielä sitä syöttöpelillään ohjaamaan. Nousumme alkaa siitä, että pystymme vakioimaan kuusikkopelimme. Tiikerit peli tulevana lauantaina on ns. kuolemanpeli. Tänään meillä oli hyvä vastaanottopeli, mutta se ei näkynyt hyökkäyksessä”.

Hakkuri Gino Naarden, Raision Loimu
”Me olemme joukkueena kuin perhettä. Pelisysteemi toimii ja focus pysyy oikeissa asioissa. Hakkurina minusta on tullut iso poika. Osaan pelata viisaasti”.

Päävalmentaja Christophe Achten, Raision Loimu
”Oli tärkeää, että voitimme ensimmäisen erän. Ankat on nyt hankalassa tilanteessa eikä ole helppoa voittaa ottelua. Meillä oli hyvä torjuntapeli tänään. Toinen erä oli tänään kauden parhaamme. Olen myös tyytyväinen nuoriin pelaajiimme”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.